+1 yılSuriyeliler ile Afganları karıştırmamak lazım. "Beterin beteri var"tabiri tam da bu duruma uyuyor. Afganlar, Suriyeliler gibi eşini, ailesini, çocuklarını alıp gelmiyor. Bu adamlar tek başlarına geliyor. Bu adamlar hayati tehdit altında değiller. Aslında bu kamuoyuna "kontrolsüz" olarak yansıyor; ama olayın aslı öyle değil. Her şey ABD'nin kendileri ile birlikte harekete eden aşiretlere mensup kişileri ABD vatandaşı olarak alacağını açıklamasıyla başladı. Ancak ABD dış işleri bakanlığı, tahkikatın yaklaşık 12-14 ay gibi bir süre olacağını ve bu süre içerisinde ABD askerinin kademeli olarak Afganistan'dan çekildikleri için onları koruyamayacağını, ABD vatandaşlığı sürecine başlayabilmek için tahkikat sürecinde 12 -14 ay boyunca bir başka ülkede sığınmacı olarak kalmaları gerektiğini açıkladı. İşte bundan sonra olanlar oldu. ABD vatandaşı olmak isteyen herkes Türkiye'ye hücum etti. Burada sürecin Türkiye'den habersiz yürütüldüğünü düşünmek enayilik olur. kulislerde dönen rakam 20 milyar dolar. 20 yılda 1 trilyon dolar kaybeden ABD'nin, göçmen için 20 milyar doları gözden çıkarması son derce doğal. Madalyonun diğer tarafına bakarsak ekonomisi alt üst olmuş Türkiye hükümeti için bu parayı reddetmek imkansız bence. Savaşın ABD ye faturası 1 trilyon doları aşmış durumda. Bu noktada 20 milyarı rahat gözden çıkarır. Ama sorun şu ki gelenler arasında Taliban'ın ceza evlerinden çıkan adi suçlular da var. Bu nedenle Suriyeliler gibi olamayacak bu durum, çok daha ciddi çok daha tehlikeli ve asayiş açısından son derece vahim bir tablo var karşımızda.
32 Yorumla- +1 yıl
Gercekten cok guzel anlatmissiniz ama anlayamadigim yer şu abd neden asiretlere mensup kisileri kendi vatandasi olabilmesi icin hak veriyor
- +1 yıl
@Zat-ı_Şahane_ açıklamaya çalışayım. 2001 yılındaki ikiz kule saldırılarından sonra, ABD Afganistan'a girerken bazı aşiretleri yanına aldı. ABD bu aşiretleri Afganistan politikalarının teminatı olarak görüyor. Ancak 1 trilyon doları aşan maliyeti nedeniyle artık ABD senatosu doğal kaynakları sınırlı olan bu yer için daha fazla para harcanmasına istemiyor. ABD, askeri desteğini çektikten sonra Taliban'ın bu aşiretlede soykırım yapmasından endişe ediyor, bu nednele her KAPİTALİST devletin yaptığı gibi UMUT ile zehirliyor, VAAT EDİYOR. aşiretlerin böylce taraf değiştirmesinin önüne geçiyor ve dah sessiz bir şekilde süreci idare ediyor. Kaldı ki bu vaadin boş bir safsatadan ibaret olduğu ben şu mesajı yazdıktan sadece saatler sonra ortaya çıktı. 2.000.000 çoğu hırsızlık, tecavüz, gasp gibi suçlara karışmış Afgan mültecinin sadece 50.000 mini aocağını açıkladı bile. geriye kalan 1950.000 mülteci Türkiye de kalacak. Bu haliyle soykırım olsa dahi aşiretlerin desteğini sağlayacağı düşünülüyor
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılSuriyeliler hadi neyse de, Afganistan gibi, dünyanın en büyük cro magnon kümesinden bu kadar ruh hastası pç kurusunun ülkeye doldurulması hainlikten başka bir şey değil.
Afganistan dediğin yerde çocuk tecavüzü yasal, adamlar bir keresinde mağlup bir generale tecavüz etmiştiler aklımda değil şimdi adı, herifler çocuğunu zengine köçek diye satıyor ve bu çocuklar 16-17 yaşına kadar seks kölesi olarak kullanılıyor ve bu ''gelenek'' adı altında normal karşılanıyor.
Adamlara kameralarla bacha bazi ve oğlancılık uygulamalarını engellemelerini soruyorlar ''oğlan götü mikmeyecekler de analarının. mını mı sikecekler?'' cevabını veriyor Afgan yetkililer
Avrupa'da sokaklarda kadınlara saldırıyor, halk havuzlarında şortlarını falan çıkarıp kadınların üzerine atlıyor bunlar onca olay var zapta geçen
Bir tane Türk kızına Viyana'da saldırdılar, üç kişi tecavüz ettiler bunlar kız Erasmus'taydı eğitimini bırakıp kaçtı
Orada hadi dar'ül harp diye bu kadar azgınlar ama yakında bizde de başlayacaklar iyiden iyiye çünkü burası da şeriatla yönetilmediği için bu mk maymunlarının gözünde biz hepimiz kafiriz
O zaman göreceğiz din kardeşiyiz, savaştan kaçtılar goygoyu yapan salakları10 Yorumla
Mültecilik uluslararası hukuka göre meşrudur ve herkesin hakkıdır.
Ancak düzensiz göçe karşıyım. Normalde, sınırdan giren herkesi kayıt altına alırsın ve onların barınma, eğitim, ekonomik giderleri vs herşeyleri ile ilgilenirsin. Avrupa ülkelerinde bu böyle. Ama türkiyede devlet diye bir şey olmadığı için, ülke bir çete tarafından yönetildiği için insanlar elini kolunu sallaya sallaya sınırdan giriyor ve bunlara Ne yaptığını nereye gittiğini soran yok. Vah ülkenin hâline diyicem ama diktatöre destek vererek bu halk istedi böyle olmasını. Sonuçlarına katlanacaksınız.10 Yorumla
+1 yılKendi serserilerimiz yetmedi elin psikopatlarıyla uğraşıyoruz Allahım sen sonumuzu hayır et, başımızdakilere akıl fikir insaf ver😫
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılKimse beni yargilamasin ama esad bile "suriye isidden temizlendi vatandaslarimi verin" dedi. Biz hala neyi bekliyoruz bilmiyorum. Suriyelilerin tamamini yollayalim kendi ulkelerine. Burda dogan kisilerde Biplersin gitsin artik, birde ustune afganlilar gelir uzerine turkiyede cihat yapmaliyiz diye twet atarlar. Noluyoruz abi ya yeter artik. Ulke ulkelikten cikti multeci coplugune dondu. Eger bu suriyeliler 2023 e kadar ulkeden defolup gitmezse ailem koyu tayyipli oldugu halde bile tayipe oy vermicem, o kadar!!!
65 Yorumla- +1 yıl
Onlar oy unsuru akpye
- +1 yıl
Zaten olay işte son cümle de artık ha akplilerden bile oy alamayacağını bildiği için bu Suriyelileri alıp vatandaşlık veriyor
- +1 yıl
Hala ve gitmezse şartı konduğun sürece bu olaylara yaşamaya devam edeceksin
- +1 yıl
@betamanyak farkindamisin bu suriyelilerden kurtulus yok
- +1 yıl
Kurtulunur ancak her geçen zaman daha da zorlaşıyor
100 yıl geride olan bir devletin halkına
, bir devlet 100 yıl ileri teknolojide, rahatlıkla ve cennetlikte olan bir ülkeyi sunarsa 100 yıl geride olan halk gözleri parlaya parlaya koşacaktır.
Sığınmacı her zaman gelir önemli olan bunlara engel olmak, halkın huzurunu korumak.
Sığınmacılar muhtemeln kendi aralarında şu muhabbeti çeviriyorlardır.
“Erdoğan reis gittiğimizde bize vatandaşlıkta verecekmiş, istediğimiz gibi heryeri gezebileceğiz, hapis cezamız da yok, vergi de almayacaklar, kadınlar da açık onları da izleyebilecez.”
E o zaman haydi gidelim diye geliyorlar10 Yorumla
+1 yılBu afganlar bizi dışarı çıkartmaz buraya yazıyorum. Kendi huzurumuz güvenliğimiz bozuldu mecbur muyum ben mülteciyle yaşamaya 10 yıl oldu göndersenize artık be canımıza tak etti hastaneye belediyeye gidemiyoruz parka çıkamıyoruz bu nedir arapla afganla muhattap olmak zorunda mıyım güney doğu tüm işgal etmişler rahimlerine sctıklarım
20 Yorumla
+1 yılBizim düşüncemiz ne derece önemli ki? Zaten ülkeye giren girdi, bu saatten sonra yapacak bir şey kalmadı.110 bin suriyeliye vatandaşlık verilmiş,100 binden fazlasına da ikamet hakkı verilmiş. Afganlarda öyle kafasına göre giriyor zaten, onları da öylesine misafir ediyoruz. Başka gelmek isteyen varsa buyursun gelsin, özellikle din kardeşlerimiz!😃
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu ülkeyi ben yönetsem hiç bir sığınmaci sokmazdim. Sınıra yaklaşanlara da kurşun sıktırirdim. Biraz katiyim çünkü ben
20 Yorumla - Gündem konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılÖldürülen çocuğun gevezelik yapıp mültecilere bulaştığını düşünüyorum. Çünkü çok sığınmacı gördüm bir sorun yaşamadım fakat ülkemde oy kullanmalarını vatandaşlık almalarını çoğalmalarını fabrikalarda çalışmalarını dükkanlar almalarını açmalarını istemiyorum.
20 Yorumla 100 yıl geride olan bir devletin halkına
, bir devlet 100 yıl ileri teknolojide, rahatlıkla ve cennetlikte olan bir ülkeyi sunarsa 100 yıl geride olan halk gözleri parlaya parlaya koşacaktır.
Sığınmacı her zaman gelir önemli olan bunlara engel olmak, halkın huzurunu korumak.
Sığınmacılar muhtemeln kendi aralarında şu muhabbeti çeviriyorlardır.
“Erdoğan reis gittiğimizde bize vatandaşlıkta verecekmiş, istediğimiz gibi heryeri gezebileceğiz, hapis cezamız da yok, vergi de almayacaklar, kadınlar da açık onları da izleyebilecez.”
E o zaman haydi gidelim diye geliyorlar00 Yorumla
+1 yılAçıklamaya, sığınmacıların sırtından yıllık 3 Milyar dolar kazandığımızı yazarak ne düşündüğümüzü neden sormadın? Sığınmacıları sadece adi suçlar ile neden bağdaştırıyorsun... Böyle bir açıklama ile bu soruyu sorman basit bir algı oyunu değil mi?
Sığınmacıların uzun vadede ülkemize katkıları olacağını ve bu nedenle dünyanın her yerinden gelene kapımızın açık olması gerektiğini düşünüyorum.01 Yorumla- +1 yıl
Algı oyunu yapacak olsam, onlar çalışırken bizim işsiz kalan gençlerimizi de ekler, ortalığı öyle karıştırırdım
Tüm türkler olarak kıta mı değiştirsek acep? Taşınıp gitsek? Diğer insanlar da ülkenin ağzına mı ediyo yoksa batırıyorlar mı ne halleri varsa görseler
14 Yorumla- +1 yıl
O kolay olan olmaz mı? 🙂🙂
- +1 yıl
Çanakkale'de şehit olan onca insana saygısızlık olmaz mı? Burası bizim, bizden başkasına da yar olmaz. Böyle arada çıkar işte bir kaç milyon onlarda alır voltasını. 🙂 Biz değil onlar gider daima. 🙂
- +1 yıl
Götürecek gücümüz yok ama ne pahasına olursa olsun koruyacak gücümüz var. Herkesten içeridekilerden de dışarıdakilerden de. 🙂
bakın vallahi bunun önüne geçilemeyecek bunlar daha başlangıç amaç belli iç savaşa sürükleme kaos ortamı hazırlamak bunların hepsi oyunun birer parçası bir an önce suriyelisi afganlısı gönderilmesi lazım cumhurbaşkanı bile diyor ki türkiye yol geçen hanı değil diyor ama görünen köy kılavuz istemez vesselam
00 Yorumla
+1 yılNasıl toplanacak hepsi bir köşede hepsi bir yerde kayıt yok bisey yok adamlar çil yavrusu gibi dağıldılar her köşeden çıkıyorlar birde bir dönem eee Suriyeliler ucuz çalışıyor diyenlere sesleniyorum memnun musunuz hala?
10 YorumlaŞu cevapları neden gizli yapmıyorsunuz da içindekini söylesek
11 Yorumla- +1 yıl
Gizli olunca troller artıyor, açıkçası kirlilik olmaması açısından gizliye kapalı soruyorum.
- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
+1 yılKüçük bir kısmının masum ve muhtaç, ezici çoğunluğunun ise gereksiz, lüzumsuz ve iyi niyetli olmadığını düşünüyorum.
Biraz faşist bir ifade olabilir ama neredeyse hepsinin gitmesinden yanayım.10 Yorumla
+1 yılHiçbir şey.
Hak ettiğimiz şekilde yönetiliyoruz, yönetilmeye de devam edeceğiz.
(Burada "hülooooğ" diye böğüren kadın görseli hayal edin)10 Yorumla
+1 yılCevaplari bu linkte bulabilirsiniz
Tayyip neden afganlilari ulkeye alıyor biliyor musunuz? ↗10 YorumlaBu ipsiz sapsızları ülkemde istemiyorum.
Belediye meclisleri bu tür kararlar alabiliyor sanırım mansur yavaş alsın yollasın11 Yorumla- +1 yıl
Şu an da belediye taşıyor, evden çıkardıklarını götürüyorlar. Ama nereye o konuda bilgim yok.
Türkiye bitmiştir. Resmen ülkeyi işgal ettiler. Suriyelisi ve afganlısı.
40 Yorumla
+1 yılYazık halimize kendi ülkemizde mülteciden beter halde yaşıyoruz can güvenliği yok, sefasını da bunlar sürsün oh ne ala yaa!!!
20 Yorumla
+1 yılSınıra asker bile koymayan bi adamdan her şeyi beklerim. Kendi etti biz buluyoruz.
30 Yorumla
+1 yılDüşünce kalmadı artık. Biz ne zaman kovulacağı z.. Malum yakın da bize ait bir yer kalmayacak. Baksana herkese saldırıyorlar...
10 Yorumlaonlari sorgulamiyorum, yargilamiyorum, cok fazla suclamiyorum. dogalarinda olan birsey. ulkenin tez vakitte dezenfekte edilmesini diliyorum sadece.
10 Yorumla
+1 yılSayelerinde ülkemizde turist gibi de değil mülteci gibi olduk sanki onlar yerli biz değil dağdan gelen bağdakini kovuyor hesabı oldu
10 Yorumla- Gündem konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılSöyleyecek hem çok şey var, hem hiçbirşey yok... Ayrica konuşmak da birşey çözmeyecek bu yüzden konuşmanin anlamı yok...🥺
11 Yorumla- +1 yıl
Koklaşarak anlaşacak değiliz bence konuşulmalı
- Gündem konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılDiyince faşist diyorlar da doğruya doğru ya gidecekler ya da öldüreceğiz bunları başka yol yok
20 Yorumla
+1 yılSığınan kadın ve çocuk olsaydı baş tacı ama bu gelenler genç erkekler çok yanlış buluyorum bu durumu
20 Yorumlaben mülteciler için bir şey söyleyeceğim anlayan anlar.. siz çağrılmadığınız bir yere gidermisiniz?
20 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Siginmacilar için batıdan parayi alıp cebe indirenlere sormak lazım.
20 Yorumla
+1 yılDağdan gelip bağdakine musallat olmakta ne demek ya‽
20 Yorumla
+1 yılAltındağ ilçesinin seçim sonuçları %64 ile AKP çıkmış şikayet etmeye hakları yok
20 Yorumlao suriyeliler afganlar falan hadi ordan olup gitsinlwr su ülkedwn ülkeninnicine ettiler
10 Yorumla
+1 yılMecbur gonderecekler ankarada bi cocugu oldurdu mahalleli ayaga kalkti
10 Yorumla
+1 yılBıktık ya kendi ülkemizde biz ikinci sınıf vatandaş olduk
10 Yorumlagercekden siginmaciysa eyvallah ams bunlar ac kurt gibiler
10 YorumlaBu türden olaylara kim sebep oldu, bunu düşünmek lazım. Çözümü ancak bu doğrultuda bulabiliriz.
10 Yorumla- Gündem konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılOnlarla beraber onları bu ülkeye sokan herkesin Allah belasını verecek
10 Yorumla Artık yettiklerini ve gitmesi gerektiklerini düşünüyorum.
10 YorumlaSorundan başka bir şey düşünmüyorum gerçek beka sorunu.
10 Yorumla
+1 yılSığınmacılar mı, işgal altındayız şu an bizzat kendi hükümetimiz tarafından...
10 Yorumla
+1 yılvatan hainleri gelip benim ülkemde beyler paşalar gibi yaşıyor..
daha bunlar iyi günlerimiz..
durmak yok, vatan hainlerini toplamaya devam..20 Yorumla
+1 yılSikt. r olup gitsinler birde bunlarla evlenenler var
10 YorumlaGündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. Mülteci falan değil hiçbirisi eşkiyalar daha bunlar iyi günlerimiz. Allah yardımcımız olsun hepimizin
10 YorumlaYa eğer bir gram onur şeref namus ve haysiyetleri varsa artık bu ulkeden defolup gitsinler. ki şerefleri olduğunu zannetmiyorum. Kendi memleketimde medeniyetsiz köpeğin teki gelip beni bıçaklayacak
20 Yorumla
+1 yılHiç birini ülkemde istemiyorum zamanında patates yedirdiler bize diyen Suriyelileri de 17 yaşında kızı öldürüp tecavüz etmeye kalkan sarhoş Afganları da
20 Yorumla
+1 yılBu memlekete müstahak insanlar hala çıkarları için oylarini sattıkları sürece daha kötü günlerinde yaşayacağız maalesef hala akillanmiyoruz
00 YorumlaTürkiye nin sığınma devleti olup kendi vatandasini yok saydığını düşünüyorum
40 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılit kopuk olmasını bi ırka bağlamam onların yaptıklarını türklerdende cok yapan oldu ama hiçbirini istemiyorum defolsunlar gitsinler. heryerden önüme cıkkıyor arabayla burda yakında azınlık hakları diye zıplamaya başlarlar
00 Yorumla Yaa, bu ne ya bizim ülkeyi ne hale getirdiler yaa
23 Yorumla- +1 yıl
Bu mahallede çıkan en büyük kavgaya şimdiye kadar üç ekipten fazla müdahale olduğunu hatırlamıyorum, 29 senedir bu mahallede yaşıyorum. Şu an yaklaşık olarak 3 Ekip çevik, 10-15 resmi araç, iki akrep, 1 toma, tonlarca sivil polis ve bekçi var. Bunlar sadece benim balkondan bakıp gördüğüm, daha göremediğim Ulubey, Önder oralarda daha fazlası var. Ülkenin durumu felaket. Sığınmacılara ait dükkanlarda ne cam ne çerçeve kaldı ve polisler bu dükkanların güvenliğinin sağlamak için hala bekliyorlar. Allah yardımcıları ve yardımcımız olsun.
- +1 yıl
Öyle de olacak gibi, bu sadece bir kaç saat içinde haberi olan halkın sokağa çıkması ile meydana gelen bir durum, sabah daha fazlası olacak gibi duruyor.
abi hicbir sey dusunmuyorum colugu cocugu genci yaslisi erkegi kadini hepsi s. olup gitsin
30 Yorumla
+1 yılBi Afgan da bi kıza saldırmıştı a*k çocukları bi si*****p gitmediler..
10 Yorumla
+1 yılHerkes kendi memleketine haydeee
20 YorumlaGündem konusunda 479 cevap paylaştı. Allah sonumuzu hayır etsin
10 YorumlaDefolup gitsinler, vatan hainleri!
10 YorumlaKininiz diri tutun intikam vakti elbet gelri
10 Yorumla
+1 yılGitsinler artık onu düşünüyoruz..
10 Yorumla
+1 yılGerçekten içimden geçeni mi bilmek istiyorsun
10 Yorumla
+1 yılhepsi saraydaki köpeğin gıcına girsin
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılMisafirlik bitti artık, hadi ülkelerine.
10 Yorumla alto dag denilen mahalle zaten olaylarin sıkca oldugu nu duydugun bir yer.
01 YorumlaBen altındada yaşıyorum burda kıyamet kopuyor
11 Yorumla- +1 yıl
Neresi, ben Çarşamba'nın oradayım. Burası sakinleşti ama Karapürçek tarafına taştı olaylar.
Bu çatışma lar büyümez umarım
10 Yorumla- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler