Türkiye'deki mülteciler ile ilgili en göze batan önyargılarınız nelerdir?

Türkiye'deki mülteciler ile ilgili en göze batan önyargılarınız nelerdir?

Ona bakarsan sosyolojik konumda Trde ki mültecilerin bizim muhafazakar, kadını ikinci planda tutan ve görmemiş adamlarına sahip olan kesimden ne kadar farkı var ki? Tek sorun açık dünya görüşü olan kişilerin yavaş yavaş azınlığa dönüşmesi bence. Bu da seçimlerde kendini bariz bir şekilde gösteriyor.
Belkide Atatürkün heykeli ve heryerde resmi olması bunun içindir. Laikliği unutmayalım diye
:D Sosyolojikmiş :D Almanya da 10 Milyon, İngiltere de 20 Milyon, Fransa da 30 Milyon Arap var... Üstelik 50 Yıldır var... Azınlığa mı dönüştüler.. Yoksa bu mülteciler sayesinden güçlerine güç mü kattılar? :D Bilginin bittiği yerde aklın bir anlamı kalmaz.. Türkiye'deki 13 Milyon Suriyelinin tamamına yakının sığınmacı... Sadece yaklaşık 200 Bin Suriyeli TR vatandaşlığına geçti... Sığınmacıların seçme ve seçilme hakkı YOK. Vatandaşlığa geçenlerin seçim üzerindeki etkisi ise %0,01 kadar... Ateş olmayan yerden duman tüttürmeyin :D Kuru gürültü... Tıpkı HDPKK ile ortaklık yapıp, kimsenin adını bile duymadığı Hüdapaaaarrr diye adamların reklamını yapmanız gibi :D Hem komiksiniz hem de strateji bilginiz 00 (çift sıfır).
@BeniBöʎleBil tanımadığın bir kişi hakkında bilgi sahibi olduğunu zannetmen aslında kendi komikliğini gösteriyor. Avrupa veya batı ülkelerin kültürü komple farklı ve Türkiye gibi bir ülke ile kıyaslanamaz. Stratejik bilgin yok diyorsun senin daha batı ülkelerin demografik yapısından haberin yok. Kültüründe İslami muhafazakarlık bulunmayan ülkeleri Türkiye ile nasıl kıyaslarsin? Aşağı yukarı %10 geçemeyen bir azınlık %90 başka geleneklere sahip olan ülkeleri nasıl sahiplensin? Bu kadar basit bir şeyde düşünce yanlışı olamaz. Ayrıca aşağıda ki yorumunda 50 milyar dolarin kaynağını göster diye diye ağzımda tüy bittiği halde bana bir tanecik kaynak gösteremedin. Bu da seni düşünürsün biraz 👌🏻
Türkiye'nin demografik yapısı tehlikeye giriyor onlar burada durdukça. Herkes kendi vatanında yaşamalı artık. Onları bu ülkenin toplumsal kültürüne alıştıramazsın. Acırsan acınacak hale gelirsin bir süre sonra.
Cevap
4Cevap
Ön yargım yok istemiyorum gitsinler
Türkiye mülteciler üzerinden her yıl 50 Milyar dolar kazanıyor... Yani Suriyeliler bu halka yük olmuyor. Aksine Türk halkı Suriyelilerin sırtından para kazanıyor.
Nasıl?
50 milyar dolar kimin cebinde eksikte Avrupa Trye o kadar para versin. Topu topuna 6 milyar EUR. 6 milyar EUR da neredeyse 3 milyondan fazla multrcilere anca yeter. Kimse kimsenin parasından gecinmiyor. Kaynak Avrupa Birliğin sayfası: ec.europa.eu/.../MEMO_16_963
Çünkü Türkiye geri kabul anlaşması yaptı.. Bu anlaşmaya göre AB, Türkiye'deki tüm mültecilerin masraflarını üstlendi ve onlara maaş bağladı.. Sağlık ve eğitim masrafları dahil.. BU bağlamda verilen her sağlık ve eğitim hizmeti için Avrupa Türkiye'ye yıllık 50 Milyar dolar ödüyor.. Üstüne de aylık 3 Milyar dolar komisyon ödüyor... Suriyelileri, Türkiye ye gelmiş turist olarak düşünürsek, harcadıkları bu paranın tamamı bizim ülkemize kalıyor.. Ayrıca ucuz işgücü sayesinde daha düşük maliyet ile üretim ve ihracat yapıyoruz. Bu katma değeri de düşünürsek rakam ekonomiye katkıları yıllık 100 Milyar dolara yaklaşıyor.. Bitti mi? Bitmedi... Yaklaşık 13 milyon mülteci Türkiye'de emlak fiyatlarının yükselmesine neden oldu.. Dolayısı ile yabancıya satılan emlakların fiyatı da aynı orada arttı... Başka bir deyişle bir Arap şeyhine 10 Milyon dolara satacağın daireyi 20 Milyon dolara satıyorsun.. Bu da dolaylı yoldan kazancı... Biti mi? Bitmedi.. Bu mülteciler arasında MIT dilediği gibi ajan devşirebiliyor ve tüm Ortadoğu da, her yerden haberi oluyor.. Dolayısı ile Ortadoğu, ABD ve Rusya'nın çiftliği olmaktan çıkıyor.. Türkiye için de bir saha oluyor.. Böylece dilediği yerde dilediği operasyonu rahatlıkla yapıyor..
Daha da devam edeyim mi?
Yahu arkadaş, 50 milyar dolari nerden aldın? Sana Avrupa Birliğin sayfasını yolladım. burada sadece Yunanistan'a 100-280 milyar Euroluk yardım yapılacağından bahs ediyor. Türkiye için toplam 6 milyar EUR yazıyor.
@sonsuzLukkkk Ablam gönderdiğin linkteki madde 2 ve 9 u dikkatli oku...
Eee benim dediğimin cevabı değil ki bu? Ben sana sayıyı soruyorum. Türkiyenin mülteci yardımı yeme içme barınma gibi konular herhalde ortada. Ben de o yüzden diyorum ki 6 milyar EUR çok para değil onca milyon mülteci için
@sonsuzLukkkk Tekrar yazayım... Bahsettiğin 6 Milayr Euro Türkiye ye doğrudan ödenecek miktar... 50 Milyar ise yaklaşık bir rakam.. Yani Türkiye'de ki 13 milyon sığınmacının eğitim, sağlık ve geçim masrafı... Peki bu rakama nereden ulaştım.. Yaklaşık 5-6 Yıl önce Erdoğan ın "Suriyeliler için 40 Milyar Dolar harcadık " ifadesi... Aslında biz harcamadık. AB den aldığı parayı kendisi harcamış gibi gösteriyor... Ha sen dersen, hayır o rakamın doğrusu o değil, şu.. hiç fark etmez.. ister 50 olsun ister 1 Milyar dolar olsun... BU para senden çıkmıyor.. Tam aksine senin cebine giriyor..
Gerçekten yardıma muhtaç olanları hariç hepsinin gitmesi gerekiyor 👍
Hassas olduğum konu küfür etmek istemiyorum gece gece birilerine
Küfürsüz ifade edebilirsiniz.
Yok malum bir zat var başımızda ona edecektim zaten. O çok seviyor zaten onları. Bu mülteciler yüzünden ülkenin anası ağladı daha da beter olacak ama maalesef
Ne kadar bilgin var.. da küfre yöneliyorsun ufaklık?
@BeniBöʎleBil Ufaklık? Bey amcacım senin ne trolü olduğunu biliyorum öncelikle. Zaten küfür de edemiyoruz malum silivri soğuktur ama bekliyoruz 10 gün var
Tamam şimdi kendi cevabıma yazdıklarımı oku ve biraz aydınlan.. Bu işler öyle sosyal medyanın mahalle karılarından duyduklarınla yürümüyor..
@BeniBöʎleBil Tamam gel anlaşalım seçimi kaybederseniz mültecilerle ve reisinle beraber gidebilrsin bak bence güzel olur madem o kadar para da var miss git git durma
Depremzedelere yapılan hakaretlerden sonra ben muhalefette insan olduğunu düşünmüyorum. O yüzden şartlarımız eşit değil..
@BeniBöʎleBil Bir depremzede olarak bilhassa ben de ettim hakaret bir kesime net bir şekilde. Yaşadığım için onların da neler yaşadığını biliyorum ve bu kadar şeyden sonra da oy vermek için bir sorun olması lazım. Nasıl 1999 depreminden sonra insanlar akıllandıysa bu depremde de aynısını bekledik ama maalesef insanımız daha da cahilliğe sürüklenmekte ve bunun sebebi de belli. Hatta daha da cahilliğe sürüklemek istiyorlar. Okullarda ahirete dayalım eğitim gibi şeyler yavaş yavaş şeriat getirme isteğinden tamamen. Bu sayede halkı daha da cahil bırakıp daha da çok oy alıyor
Ne saçmalıyorsun bi anlasam? 1. Bu hakaretler münferit değil, aksine Millet ittifakının tepeden tırnağa ortak görüşüdür. Nerden anlıyoruz? Sosyal medyada hakaret edenler dışında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hakaret eder gibi bir kararla depremzedeleri kaldıkları otelde "atmaya" çalıştı. BU kararı belediye başkanı tek başın almadı... Genel merkeze sorup aldı.. Sonra iyi polis kötü polis oynamaya başladılar... Peki bunu nerden biliyoruz... ? Aksi olsaydı bugün Kılıçdaroğlu belediye başkanının CHP ile ilişiğini keserdi... Ama öyle bir davranışta bulunmadı.. Sadece "tasvip etmiyoruz dedi" Çünkü kendisi de aynı fikirde...
Senin depremzede olduğuna inanmıyorum... Zira bu davranış ailene, anan babana küfür ile eş değerdedir ve sen gelmiş burada bana onları savunuyorsun.. Ya aklını yitirdin ya da yalancısın..
@BeniBöʎleBil Aynen öyle Tekirdağ Belediyesi yaptı diye bu durumu suçlu millet ittifakı oldu bak bu kafadan istiyorum. 21 tane bildiğim kadarıyla Chp'li belediye var ve diğer Belediyeler niye bir şey etmedi madem? Eğer öyle dediğin gibi olsaydı zaten depremzedeler en çok Ankara 'ya geldi sen bilmezsin ama Ankara veya Antalya'da aynısını yapardı ama hayır. İnan veya inanma zerre şeyimde değil. Bu sitedeki Ak parti trollerinden nefret ediyorum ha biri de sensin zaten. Ben savunmuyorum en azından yaşadığımı söylüyorum gayet. Basbaya cumhurbaşkanına falan küfredenler de vardı nerdesiniz diye ama iki gün sonra gidip oy veriyorlarsa ben bunu normal karşılamam. Yaşamadığın şeylerde yorum yapma.
Benden nefret etmekte çok haklısın.. Çünkü sen ve senin gibi düşünen zihniyetleri artık insan yerine koymuyorum... Benim için sokaktaki kedi köpeğin değeri bile o zihniyetten daha fazla.. Bir de utanmadan, ayrıştırıcı olmaktan bahsediyorsunuz... Evet bundan sonra ayrıştırıyorum.
@BeniBöʎleBil Nefret de etmiyorum yaa aslında bu başka bir şey de maalesef tarif edemiyorum. Ben zaten sizi saldım soğan ekmeğe muhtaç olup da onu savunan bir zihniyet bana gelip de Erdoğan demesin hala. Hahaha komiksiniz cidden. Ben ayrıştırıcı değilim çok şükür milletin ne olduğunu diyorum açık ve net. Sen bilirsin gerisini...
Soğan ekmeğe herkes muhtaç... Çünkü yer yemekte her sofrada tüketilir.
@BeniBöʎleBil Aynen öyle reisin kilosunu 30 liralara dayandırdığı için kimse soğan bile alamıyor doğru düzgün. Tabi sağolsun varolsun yine de
O iş öyle değil... Ayrıca soğan şu an 10 TL..
@BeniBöʎleBil Hahaha noldu cevap veremeyince anca o iş öyle değil dersin. Tarımı bitiren kimdi pardon? Duyamadım? Bizi dış ülkelere tarım konusunda muhtaç eden kimdi?
Soğan diyorum... 10 TL olmuş... Demek ki hayat %70 ucuzlamış ülkede..
@BeniBöʎleBil Hahaha noldu cevap veremedin ama dediğime? Seçim bitsin zaten dolar bir 25 liraları geçsin bak nasıl da artacak yine tabi bunun da sorumlusu Kılıçdaroğludur sana göre sonuçta ekonomiyi de o yönetiyor. Siz akplier de saf gibi inanıyorsunuz ya bunlara ilginç...
Ön yargı derken? Yargı değil gerçekler kanka. Hem savaştan kaçıp hem buraya it gibi yavrulayıp hem de o çocuklara bakmamaları. Aç gözlü yetiştirmeleri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?