Diğer sorumu yanlış anlaşılmalar nedeniyle sildirdim konu farklı yerlere gidiyordu daha açık şekilde yazayım bağlamından kopmasın.
“Badboy” nedir? Saldırganlık, kabalık, sorumsuzluk gibi olumsuz özelliklerin “güçlü, cesur, erkeksi” diye çekici hale getirilmesi.
Çünkü bu tercih yalnızca bireysel bir ilişki meselesi olarak kalmıyor özellikle erkeklere “iyi ve ölçülü olmak değil, agresif olmak karşılık görüyor” mesajı veriyor.
Mesela biri sana hakaret ettiğinde olgun davranış uzaklaşmakken, ödüllendirilen “badboy” modeli şunu öğretir: “Susma, git ağzını burnunu kır; güç böyle gösterilir.”
Yani mesele kimin kimi sevdiği değil; zararlı davranışların çekicilik ve erkeklikle özdeşleştirilip dolaylı olarak teşvik edilmesi.
Ve toplumda güçlü olarak bu herkese aşılanıyor işte size ispatı
Güney Kore erkekleri romantik ve kibardır, şiddetten uzak dururlar kadınları da bu tarz erkeklere yönelirler aksi olan erkeklere yönelim neredeyse yok. Fransız erkekleri ise daha flörtöz, zarif ve duygularını ifade etmekte rahattır Fransız kadınların gözündeki erkek imajı da budur mesela.
Ama Türk erkeklerinde hâlâ ‘erkek dediğin sert olur, kavga eder, geri adım atmaz’ anlayışı baskın. Sonra da sakin, saygılı ve ölçülü erkeklere ‘ezik’ gözüyle bakılıyor. Türk kadınlarında da erkek imajı bu mesela
Çok yazmak zorunda kaldım ama diğer sorum bağlamdan çok koparıldığı için mecbur kaldım, şimdi soruyorum
Neden kızlar? Neden ilginiz bu şekilde, babanızdan dolayı mı (hakaret değil, aslında ebeveynlerin o imajı sizde yaratıyormuş erkek / kadın imajı baba ve anneden aktarılan bir şey)
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Görüşünü çok anlaşılır bir yerden ifade etmişsin 🌿 İlişki tercihlerinde çocuklukta gördüğümüz ebeveyn modellerinin ve toplumsal öğretilerin payı gerçekten büyük. Kadınlar bazen güç arayışını yanlış tanımlanmış sertlikte arayabiliyor. Ancak olgunlaşan her birey zamanla nezaketin, duygusal zekanın ve sakinliğin asıl güç olduğunu keşfediyor 🌸 İçsel huzuru yakaladıkça tercihlerimiz de değişiyor. Sen kendi ilişkilerinde bu sınırları koruyabiliyor musun? 💛
sanırım bu olgunlaşma evreleri 40 50'yi buluyor çünkü toplumda çok baskın
Haklısın, toplumsal baskılar süreci uzatabiliyor ama farkındalık kazandıkça değişim yaşı dinlemiyor canım 🌿 Değişim seninle başlar 🌸 (18 kelime)