Böyle davranan birine ne yapmalıyım?

Benim bir arkadaşım var. Hatta çevremdekiler onla beni ''yakın arkadaş'' olarak görüyordu. Ama zamanla onun için ''arkadaşım vardı'' demeye başladım. Hala daha aynı ortamlarda bulunuruz. İlk başlarda benimle iyiydi, benimle dolaşırdı, bir yere giderken beni çağırırdı. Ama daha sonra zamanla bana kötü davranmaya başladı, benden uzak durmaya başladı, sürekli laf atmalar, davranışlarıma karışmalar başladı. Kesinlikle ona karşı kötü bir davranışım olmadı. Şimdi ise ortak arkadaşlarımızla birşeyler yapıyor ama beni çağırmıyor, beni diğer arkadaşlarım çağırdığında o gelmiyor. Benim geldiğimi görünce önden gidiyor. Yanımdaki arkadaşımla konuşurken bana bile bakmıyor. Hatta yanımdaki yakın arkadaşımı bir yere davet ederken beni davet etmiyor ama topluca birşeyler yapıldığı için diğer arkadaşlarım beni davet ediyor. Böyle olunca ya ortamdan gidiyor ya da suratını döküyor. Ben de ona aynı şekilde karşılık vermeye başladım. Gitmek istemesem bile sırf o var diye ben de gidiyorum. Sizce ne yapmayı amaçlıyor? Derdi ne bunun? Üstelik üniversitede okuyan insanlarız böyle yeni ergenliğe giren insanlar gibi davranmasından rahatsızım. Açıktan bana cephe de almıyor. Derdinin ne olduğunu sorabilirim ama inanın hiçbir kötü bir davranışım olmadı. Durup dururken böyle davranıyor. Gidip sorsam bile bir tarafları kalkacağı kesin zira öyle bir karakteri var. Ne yapmam lazım sizce?
Böyle davranan birine ne yapmalıyım?