Üvey babam anneme ve bana şiddet uyguluyor, evde güvende değilim, rehber öğretmene anlatmalı mıyım?

Ya bizim evde bir sorun var ve ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Benim annemle üvey babam ben 2 yaşındayken evlendiler, hâlâ beraberler. Öz babam terk etmişti. Üvey babam olduğu için hiç öz babamı aramadım. Onun kız çocuğu olmadığı için bana ayrı bir düşkündü sanki, bilmiyorum. Ama ben 10 yaşını geçince her şey değişti. Asla baba gibi davranmıyordu. Öz babam terk etmiş olmasına rağmen hiç baba yokluğu çekmemiştim onun sayesinde. Saçlarımı yapardı, oyuncaklar, tabletler alırdı, gezdirirdi beni.

Ama 10 yaşımdan sonra çok değişti. Ben 12 yaşındayken annemle kavga ettiler ve annemin yüzü gözü mosmordu. Anneme çok kötü şiddet uygulamıştı. Annemin çığlıkları uyandırdı beni. O sabah "Bu yüzümün hâli ne?" diye bağırışı, üvey babamın yalandan ağlaması... O gün üvey babam bende bitmişti. İliklerime kadar nefret ettim o adamdan, tiksindim resmen. Ondan sonra babam eşyalarını topladı, üvey abimle evden gideceklerdi. Sonra nasıl oldu, ne oldu bilmiyorum, hatırlamıyorum. Annem affetti o pisliği.

Annem o olaydan sonra yüzünün hâlinden dolayı 2 hafta dışarı çıkamadı. Sonrasında kat kat makyaj yaparak dışarı çıkabildi. O günü hatırladıkça ağlıyorum cidden. Üstünden 4 yıl geçti, belki de daha fazla ama unutamıyorum.

Annem affettikten bir yıl sonra yine kavga ediyorlardı. Annem kulağından ameliyatlıydı. Üvey babam kulağına doğru tokat attı. O kulağının üstüne bile yatmaması gerekiyordu. O gün de çok korkmuştum.

Sonra annem kırılan vazonun camıyla kendine z4r4r vermeye çalıştığında üvey abilerim bana gelip "İlgi için yapıyor, sen git uyu." dediler. Üvey abilerim hakkında da anlatsam çok iğrenç şeyler var.

Üvey babam da tarikatçı biri zaten. Üvey abilerimin biri de öyle.

En son da 2-3 ay önce annemle üvey babam yine kavga ediyorlardı. Burada olayı anlatsam herkes annemi haklı bulur. Annem kavgadan sonra odasına gidip yattı, daha fazla uzatmak istemedi. Sonrasında üvey babam peşinden gitti. Ben de kedimle ilgileniyordum, annemin odasının kapısının önündeydim. Üvey babam anneme "Ağzını yüzünü dağıtırım, bana önceden yaptırdığım şeyleri tekrar yaptırma." dedi. İlk anlattığım şiddet olayından bahsetti.

Ben de odaya girdim, "Onu yapamazsın." dedim. Sonra o gün aklıma gelince yine ağlamaya başladım. Mutfağa gittim. Üvey babam peşimden geldi. "Ne yapamazmışım ben?" dedi. Kolumu tuttu, salladı. "Beni bırak." diye bağırdım. Sonra odama gittim. Bir şey oldu ama hatırlamıyorum. Sonra mutfağa tekrar gittim. Üvey abilerimden biri bizimle kalıyor. O, üvey babamla mutfakta konuşuyordu. Bana "Sen ne karışıyorsun? Bunlar yeri geliyor birbirini b! ç4kl4yacak seviyeye geliyor." dedi. Ben de "Bırakayım da öldürsün mü kadını?" dedim. Çünkü annemi tehdit etmişti.

Gerçekten iğrenç bir adam. İnsan hiç mi yaptığından pişman olmaz?

Ben ağlıyordum. Annem gelip beni odama soktu. Üvey abim arkamdan "Bu bizi düşmanı olarak görüyor herhalde." dedi. Üvey babam da "Bu bizi ileride sırtımızdan b! ç4kl4r." dedi.

Ben kaç aydır geceleri bu evde güvende hissetmiyorum. Kapımı kilitliyorum. Asla rahat değilim. Ne yapmam gerek bilmiyorum. Anneme "Boşan." dediğim zaman bağırıyor, kızıyor. Onu da anlıyorum. Bulaşıkçılık yaparak kazandığı para çok fazla değil. Geçim sıkıntısı yaşayacağımızın farkındayım. Ama beni geçtim, kendisi için boşanmasını istiyorum. Ömrünü böyle iğrenç bir adam için harcamasını istemiyorum.

Lütfen akıl verin. Ne yapacağımı bilemiyorum artık. Sürekli üvey babamla kavga eden biriyim zaten. Şiddete meyilli birisi. Bana da bir şey yapacak diye o kadar çok korkuyorum ki... Bu evden gitmek istiyorum ama ben gidersem aklım annemde kalır. Anneme de zarar verebilir.

Okul açılınca rehberlik öğretmenime bunu anlatmalı mıyım? Bana yardımcı olurlar mı?

Üvey babam anneme ve bana şiddet uyguluyor, evde güvende değilim, rehber öğretmene anlatmalı mıyım?