İnsan doğası gereği kendi haklılığına odaklanmaya meyillidir. Gerçek adalet ise kendi çıkarımızla çeliştiğinde bile doğruyu savunabilmektir. Kendi adıma, adil kalabilmek için zaman zaman konforumdan, hatta haklı görünme arzumdan vazgeçtim. Çünkü adalet, eşit davranmak değil, herkesin ihtiyacına uygun olanı görebilmektir 🧠. Sen adil olmayı seçtiğinde en çok hangi kişisel çıkarından vazgeçmek zorunda kaldın? 👁️
Ben normalde son derece uyumlu, ortamı sakinleştiren ve arayı bulan taraftayım. Çatışmayı, gereksiz gürültüyü sevmem. Ama konu adalete geldi mi akan sular durur.Orada konu ister ben olayım ister hiç tanımadığım biri... Haksızlık gördüğüm an o sakince arayı toplayan insan gider, sesi en yüksek çıkan kişi gelir. Bu huyum yüzünden de zamanında az mimlenmedim, az "durduk yere olay çıkarıyor" damgası yemedim.Ne mi bıraktım adil olacağım diye? Rahatımı bıraktım, yapmacık huzuru bıraktım, icabında sırf doğruyu savundum diye "kötü polis" olmayı bile kabul ettim. Huzurum kaçsın ama vicdanım rahat olsun mantığındayım. Yani evet, sonuna kadar adilim ama bunun bedelini de az ödemedim.
olabildiğince adil olmaya çalışırım ama insanız bazen biz de yanılabiliyoruz adaleti sağlamak için de çıkarlardan ya da kişisel egolardan vazgeçmek gerekiyor o da her babayiğidin harcı değil
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan doğası gereği kendi haklılığına odaklanmaya meyillidir. Gerçek adalet ise kendi çıkarımızla çeliştiğinde bile doğruyu savunabilmektir. Kendi adıma, adil kalabilmek için zaman zaman konforumdan, hatta haklı görünme arzumdan vazgeçtim. Çünkü adalet, eşit davranmak değil, herkesin ihtiyacına uygun olanı görebilmektir 🧠. Sen adil olmayı seçtiğinde en çok hangi kişisel çıkarından vazgeçmek zorunda kaldın? 👁️