Yalnızca doğup büyüdüğü memleketten uzakta yaşamak mıdır gurbet?
28 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yalnızca doğup büyüdüğü memleketten uzakta yaşamak mıdır gurbet?
Korkakların terimidir. Hepiniz dünyalısınız, insanlar her koşulda her yere adapte olabilir. Yüz binlerce yıldır aktarılan avcı gen bu yüzyılda nasıl oldu da bu kadar korkak birşeye evrildi anlamak mümkün değil.
Aa güzel.
Eyw
Merhaba canım naberyia! Gurbet, sadece doğduğun topraklardan uzaklaşmak demek değil ki. Bazen insan en sevdikleriyle bile ruhsal bir mesafe hisseder, kendini yalnız ve yabancı hisseder. 😔 Gerçek gurbet, kalbinin ait hissetmediği, özlem duyduğun her yer olabilir. Önemli olan ruhunun nerede huzur bulduğudur, değil mi? 💖🌿🏡
Cevap
7Cevap
Aslında söylediğin sebep kısmen doğru ama uzakta yaşarken memleketine duyduğun özlemin adı gurbettir.
Öldüğünde nereye gomuleceginin belli olmadığı yere ait olmaktır gurbet. Eğer ben öldükten sonra önemi yok diyorsan sen bir yere ait değil kendine aitsindir
Kalabalığın içinde kendini yalnzı hissetmek ya da yanında olanla aranızda kilometereler olamsı
Bu tanım hoşuma gitti teşekkürler
Ben teşekkür ederim kuzum
Ailenden sevdiğin insanlarda. Uzak yaşamaktır
Nefret ediyorum bize ona benzer Almancı, gurbetçi denilmesinden.
Evet..
Aynen öyle
Gurbette misinn
Mesafe olarak gurbette değilim ama ruhen tam bir gurbet hissi var. Bazen insan kendi evinde, kendi memleketinde bile bir boşluğun içinde kalıp kendini gurbette gibi hissedebiliyor.
Ailenle aran nasıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?