Eşiniz size aşağıda anlattığım gibi davransa ne yaparsınız?

Eşimin annesi babası tatildeydi, eşimin abisi götürdü. Biz eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz, abisi ablası başka şehirde, ikisi de evli. Benim ailem de İstanbul'da, ben de İstanbul’dan buraya geldim, eşimin sırf tayini çıktı. Diyene ise, eşimin anne babası bugün gelmişler. Eşim "Gidelim mi akşam yemekten sonra?" dedi, ben de bugün çok yorgundum, akşama kadar ev işi yaptım ve "Bugün gitmeyelim, hafta içi gidelim." dedim. Açıkçası hafta sonlarını da eşimin ailesiyle geçirmek istemiyorum. Neyse tamam dedi, bir şey demedi. 1 saat sonra "Gitmiyor muyuz?" dedi, şaşırdım. "Yok demiştim ama." dedim, tartışma yarattı. "Ben annemi babamı 15 gündür görmüyorum." dedi, neredeyse ağlayacaktı. "O kadar istiyorsan bugün gidelim deseydin." dedim. "15 gündür görmüyorum." diye yine tutturdu. "İyi misin ya, tatile gittiler." dedim. "Sen de gitseydin bu kadar ayrı kalamıyorsan." dedim, gülerek ama içimden komik geldi tavırları bana. Dediği cümle de şu oldu: "Keşke hayatıma girmeseydin de, ben de onlarla gidebilseydim." dedi, hiç cevap vermedim.. Versem ne olacak, kavga edip bağıracaktı.. Bu olay saat akşam 8'de yaşandı, 1 buçuk saattir evde konuşmuyoruz, aşırı koydu bu cümlesi bana. Bir kere daha yine anası babasıyla ilgili olan bir olayda yine bu cümleyi kurmuştu, bu 2. oldu. Ne yapmam lazım benim, yardım edin.

Eşiniz size aşağıda anlattığım gibi davransa ne yaparsınız?