Eşiniz böyle davransa ne yaparsınız?

3 yıldır evliyim. Eşimle son zamanlarda aramızda dinleme konusuyla ilgili bi problem var. Eşim bazı konuştuğum şeyleri dinlemiyor. Hatta beni rahatsız eden konuları konuşmaya çalıştığımda işine geliyorsa yani ona mantıklı geliyorsa dinliyor işine gelmiyorsa dinlemiyor. Kendisine kaç kere dedim bi insan hele ki eşini dinler. Bu durum beni çok üzüyor çözüm için konuşuyorum dedim.

2 gün önce beni rahatsız eden konuyu konuşmak istedim. Dinlemeden kendi kafasındaki genellemeyi sundu sürekli sözümü kesti güldü. Sonra ben hariç her şeyle ilgilenmeye başladı ve dinlemedi. Yanında ağladım sorunum böyle çözülemiyor dedim dinle ve anlamaya çalış dedim. Güldü git kendi kendine ağla böyle sorun mu olur ağlarsan ona göre beklentin oluşur olgunlaşırsın dedi.

Benimde moralim çok bozuldu. Resmen benim duygularımı ve o an beni yok saydı. Sonrasında o bana tripli gibi ben konuşmuyorum diye o da konuşmadı kendi yemeğini kendi hazırlamaya başladı. Ben gelince odayı terk etmeye başladı diğer odada takılma vs. Çok sinirlendim çünkü bana yaptıklarından dolayı haksız bide üstüne tavır yapıyor özür dilemiyor/ siz olsanız ne yapardınız. Çok iyi bi ders vermek istiyorum ona

Eşiniz böyle davransa ne yaparsınız?