Merhaba,
Yaklaşık 7 yıldır kendi pastanemi işletiyorum. Çalışanlarımla bugüne kadar hep aile gibi olmaya çalıştım. Maddi sıkıntısı olana avans verdim, hastası olana izin verdim, düğünü olana destek oldum.
Yaklaşık iki ay önce çalışanlarımdan biri yanıma gelip annesinin acil ameliyat olması gerektiğini, bankadan kredi çekemediğini ve çaresiz kaldığını söyledi. Ağlayınca gerçekten çok etkilendim.
Hiç düşünmeden kendi hesabımdan 180 bin TL gönderdim. Aramızda sadece basit bir borç protokolü yaptık. "Durumum düzelince taksit taksit ödeyeceğim." dedi.
İlk ay telefonlarıma çıktı, ikinci ay bahaneler başladı. Şimdi ise ne telefonlarıma cevap veriyor ne de iş yerine geliyor. Geçen hafta da istifa ettiğini noter aracılığıyla öğrendim.
Araştırınca annesinin gerçekten ameliyat olduğunu öğrendim ama bana verdiği birçok bilginin doğru olmadığını da fark ettim. Borcunu ödemeye dair de hiçbir girişimi yok.
En çok canımı yakan para değil. Bir insanın gözümün içine baka baka güvenimi kullanmış olması.
Artık düşünüyorum da, bundan sonra gerçekten zor durumda olan birine yardım etmek istesem bile istemsizce şüphe duyacağım.
Siz olsanız hukuki süreci sonuna kadar takip eder miydiniz, yoksa bunu pahalı bir hayat dersi olarak görüp yolunuza mı bakardınız?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer