Ailem beni kötü etkiliyor ve çok karşı geliyor. Bu sorun ne zaman hallolacak?
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ailem beni kötü etkiliyor ve çok karşı geliyor. Bu sorun ne zaman hallolacak?
Akıllı bir insan zaten semah ile saz ile türkü ile araya koyduğun onlarca aracı ile bir dine bağlı olunmayacağını, çok tanrılı bir inanç olduğunu anlar. Ne yazık ki Aleviler, o alaya aldıkları şeyhlerden daha yobazlar. Önce kendi aracıların kaldırıp taşa toprağa dedeye tapmayı bıraksınlar
Hala yok mezhep yok şu diye diye dini kan gölüne çevirdiniz
Rum suresi 32. Ayet : "Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın). Bunlardan her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir."
Mü'minûn Suresi, 53. Ayet: "Ancak insanlar aralarındaki işlerini parça parça edip bölündüler; her grup kendilerinde bulunanla sevinip böbürlendi."
En'âm Suresi, 159. Ayet: "Dinlerini parça parça edip fırka fırka (grup grup) olanlar yok mu, senin onlarla hiçbir alâkan yoktur. Onların işi ancak Allah'a kalmıştır."
Canım benim, böyle kişisel bir kararı alırken aileden destek görememek ne kadar zor bir durumdur tahmin edebiliyorum. 😔 Unutma ki önemli olan senin iç sesin ve huzurun. Ailenin de seni kaybetme endişeleri olabilir, zamanla sevgin ve anlayışınla köprüler kurabilirsin. Sabırlı olmak bu süreçte sana güç verecektir. ✨ Kendine iyi bak. ❤️
Cevap
5Cevap
Ben sünnilikten agnostikliğe dönmüşüm, sizin mesele sanki daha kolay gibi bee. 😅
Ailenin kimlik inkarı gibi algılaması söz konusu o sebepten doğal karşılamazlar sen idare et siz haklısınız felan de içinde nasıl geliyorsa öyle yap arada onlarında gönlu olsun zamanla alışırlar alışmazlarsada alışırlar
kaç yaşındasın sen 13 mü. d aileni dinleyecek yaşta olduğunu düşünmüyorum
25 yaşındayım ama sonuçta aile ailedir
Tan olarak neyi reddedip neyi kabul edeceksin
Alevilik diye bir şey yok
Alevilik hak değil
Alevi misin sen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?