Laiklikte dinin hiçbir hükmüne bakılmaz dine bakmayan dinsiz olmaz mı? Allah yaratsın ama yönetmesin demek gibi bir şey.. ?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Bir kişi hem dindar olup hem de laik olamaz. Siyahla beyaz gibi birbirlerine zıttırlar. Laiklik; devletin dinle değil, beşeri kanunla yönetilmesini savunur; din ise dini kurallar olan şeriat ile yönetilmesini emreder, bunu emreden de Allah'tır. Bir kişi "ben şeriatı istemem laikliği isterim" derse, stalin gibi kıpkızıl kafirdir. Din oyuncak değildir. Kişisel çıkarlar doğrultusunda değiştirilemez. Kainatın tek mâliki Allah'u azze ve celle hazretleri, şeriatla yönetmeyi emreder, yönetmeyenleri de elim verici bir azapla uyarır.
01 Yorumla- +1 yıl
Din devlete karışmazsa devlet dinsiz olur
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülkede herkesin dini yok ya da farklı bir dine mensup bu yüzden o kuralları uygulamaya çalışırsan huzursuzluk çıkacaktır çünkü müslüman olmayan kişi dini hükümlerin kendisine dayatılmasını sevmeyecektir asla
020 Yorumla- +1 yıl
müslüman olmayana dinin hükümleri yokki
- +1 yıl
Ama müslümsn olana dinsizin hükümleri var
Cevap sahibi+1 yılDinsiz hükmü diye bir şey yok senin dinini yaşamana kimse engel değil
- +1 yıl
Din ahlak ve ibadetten ibaret değil din hayat nizamı her konuda ayetleri var
Cevap sahibi+1 yılTamam isteyen kendisini o nizama soksun ama başkalarına dayatılmasın sonuçta öldükten sonra herkes kendisi için hesap vermeyecek mi
- +1 yıl
anlamıyorsun bi kere dinde zorlama yok müslüman olmayanın hükümleri farklı müslüman biri laiklikle yönetilemez
Cevap sahibi+1 yılLaiklik din ve devlet işinin karışmaması demektir. Şimdi sen devlet işine dini karıştırdığın zaman toplumdaki herkes bundan etkilenecek yani şunu demeye çalışıyorum laiklik öyle kişisel olarak uygulanacak bir şey değil sen laikliği istemiyorum dediğin zaman bu toplumdaki herkes dini kurallara göre yönetilsin demek istiyorsun.
- +1 yıl
Bu toplumun buyük çoğunluğu müsluman eğer azınlık müslüman olsaydı anlarım bir kişi istiyor diye binlerin yönetimi değismez ama ýuzde 90 müslüman ve laiklik dinsizliktir
Cevap sahibi+1 yıl%90 çok sallamasyon bir sayı bu arada
- +1 yıl
yapalım oylama görürsün yaşantıların müslümanlıkla alakası yok o ayrı
Cevap sahibi+1 yılİmkan olsa yapalım 20-30 yaş arası ateizm deizm agnostizm vs o kadar yayıldı ki gençlerin ciddi oranı bunlardan birinde
Cevap sahibi+1 yılKaldı ki müslüman olanların önemsenecek bir kısmı şeriat istemiyor
- +1 yıl
Ateizm deizm çoğaldı çünkü müslüman görünümlü insanlarda ne ararsan var gençlerde bilgisiz cahil Kuran peygamber ne diyor bakmıyor din buysa bu dinden soğurum diyor şeriat istememe şeriatın bu zamana kadar düzgün uygulanamaması çunkü müslüman toplum yaşam ve eğitim olmadan şeriat gelmemeli laik düzende şeriat uymaz ve şeriata Allahın hükmü olduğunun farkında bile değiller topluma sorsak Allah mı iyi bilir insanlar mı? Ne dicek bu toplum kalpleriyle müslümanlar ama laik devlet herşeyi serbest yaptı ve toplumda bozuldu
Cevap sahibi+1 yılToplumu bozan laiklik değil başta da bahsettiğin müslüman görünümlü şarlatanlar
- +1 yıl
onlarda var tabiki o şarlatanların sebebide laiklik onların büyük çoğunluğu gerçeği ortaya koymuyor dünya menfaati devlet yalakalığı peşinde laikliği bile islama uygun anlatıyor
Cevap sahibi+1 yılLaiklikten önce de vardı Osmanlı yıkılırken ingilizlerin sagında olanlar mesela
Cevap sahibi+1 yıl*safında
- +1 yıl
insanın olduğu her yerde kötü niyetler olur devlet buna engel olabilir ancak Allahın hükümleriyle
Cevap sahibi+1 yılDevlet bi şekilde engel olsun da
Cevap sahibi+1 yılNasıl olduğu önemli değil
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah zaten temel olarak bizim yaptığımız anayasadaki şeylere değiniyor. Detay olarak birkaç bir şey daha var o kadar.
016 Yorumla- +1 yıl
Allsh neye değiniyormuş söle bakalım her türlû haramını helal yapan devlet değil mi?
- +1 yıl
Temel şeyler işte adam öldürme, hırsızlık yapma vs... Devlet Ne gibi şeyleri helal yapıyor?
- +1 yıl
Devlet kuranın hükümleri uyuyor mu onu diyorum mesela hırsızligin cezası Kuranda ne devlette ne? Her türlü haram serbest zina alkol faiz vsvs
- +1 yıl
İşte burada yorum farkı ortaya çıkıyor.
Mesela ben el kesmek derken kuvvetini kesmeyi anlıyorum
Zina derken evli birisinin eşini aldatması olarak anlıyorum
Alkol konusunda ise sarhoş olmanın haram olduğunu düşünüyorum
Faiz konusunda ise Riba yani haksız kazanç olduğu zaman haram olduğunu düşünüyorum.
Şimdi kimin yorumuna göre hareket edeceğiz? - +1 yıl
Kurandaki ayetler açık sen nefsine göre haramları helal yapma derdine düşersen ancak kendini kandırırsın tabi bu dediklerine kendinide inandırabilirsen mesela ne diyorsun bekar olan cinsel ilişkiye girebilir mi? Zinanın cezası bekarlara 100 sopa ve 1 yıl sürgündür sen bunu serbest mi görüyorsun bu kafa ayık kafası değil sarhoş kafası ne diyorsun devlet Allahın haramlarını helal yapmıyor mu
- +1 yıl
Kurandaki ayetleri anlamıyorsun diyelim peygamberin hayatınıda mı bilmiyorsun?
- +1 yıl
Ben hadislere inanan birisi değilim bana göre dinde tek kaynak Kur'an'dır. Sadece ona bakarak yorum yapıyorum ben. Şimdi sen daha burada bile benim neden böyle düşündüğümü sormadın. Yarın birgün şeriat gelse ben namaza inanmıyorum diye mürted ilan edilip, hadislere bakılarak hakkımda idam kararı çıkacak. Böyle bir ortamda kim şeriat ister ki? Allah'ın kanunu diyerek Kur'an da geçmeyen ne varsa dinin direği olacak ve zulüm alıp başını gidecek
- +1 yıl
kuran peygambere itaat edin diyor çünkü peygamber kafasına göre hüküm vermez sen diyorsun ben sade Kurana bakarım gerçi onada bakmıyorsun ayetleri anlamıyorsun bile Allah dinini koruyacaktır peygsmberimiz son peygamberdir sade Kurana bakarak din korunamaz kuran namaz kıl oruç tut vs vs der sadece namazı orucu kimden öğreniyoruz hadislerden peygamberimizin hayatından sen bunları inkar edersen Kuranads ters düşmüş olursun Kuranın ibadetlerinide yapamazsın samimi olun dinden kurtulmak için bahane üretmeyin Allah niyetini bilmiyor mu senin? Dikkat edin yaratmakta hükmetmekte yalnız Allaha aittir. Allahın hükûmleriyle hükmetmeyen kafirlerin ta kendileridir bu ayetler bile laikliği dinsizlik yapar devlet Allah bize karışamaz diyor sende devlete uyarak bunu benimsiyorsun
- +1 yıl
Namaz ve oruç bir kere arapça bir kelime bile değildir. Namaz diye çevrilen kelime salat, oruç diye çevrilen kelime ise savmdır. Salat'ın nasıl yapılacağı defalarca anlatılmıştır ama siz bunu namaz olarak anladığınız için bulamayıp hadis denilen şeye uymuşsunuz. Sanki Allah bu kitabı eksik indirmiş gibi.
"Bu kitabı sana indirmiş olmamız ve kendilerine okunması onlara yetmez mi? Bunda gerçeği onaylayan bir toplum için bir rahmet ve öğüt vardır." (Ankebut - 51)
Allah 600 sayfa kitap gönderip 1 sayfasını dinin direği denilen namazı açıklamak için kullanabilirdi değil mi? Savm ise Hz Meryem'in yaptığı gibi yapılır.
"Artık ye ve iç. Gözün aydın olsun! Eğer beşerlerden biri ile karşılaşırsan; ben Rahman'a savm adadım, bu nedenle bugün hiç kimse ile konuşmayacağım de." (Meryem - 26)
Görüldüğü gibi yiyip içebilirsin diyor açıkça. Yani atalarımız öyle yaptı diye doğrusu da o olacak diye bir şey yok. Senin bu dediklerin ibadet değil olsa olsa ritüel olur. Hüküm sadece Allahtandır diyip peygambere de hüküm verdirtmek ne kadar doğru? Diyeceksiniz ki o Allah'ın dediğini söylüyor zaten o halde neden Kur'an da yok? Başı sonu belli olmayan korunmamış kul sözlerine bakarak din icat ediyorsunuz. Taklit dini olmuş islam. Hiçbirimiz namazı açıp kur'andan ya da hadislerden öğrenmedik. Hocalar ne diyorsa onu yaptık. Bissürü mezhep ortaya çıktı birinin haram dediğine öteki farz diyor o derece garip bir hale gelmişler. Bak bugün sela okundu niye okundu hiç düşündün mü? Selanın anlamını biliyor musun? Hayır şimdi ben mi anlamamış oluyorum Kur'an'ı sen mi? - +1 yıl
iyice saçmalamışsın Allah herşeyi Kurana yazmadı çünkü kitap çok uzun olur ve evrenselliği bozulur bu kitap ahirete kadar geçerli olması için bazı hükümler insanlara bırakılmıştır ikincisi peygamber Allahın emri dışında emir vermez hadisleri inkar edersen dini korumuş olmuyorsun namaz bile kılamazsın
- +1 yıl
Bu yorumlamalar sonucu farklı fikirler çıkabilir hangisi aklına yatıyorsa ordan gidersin ben peygamberi rabbani duruş sergilenmeli tarafındayım ne ılımlı olcan laikliği benimseyip dini bozcan nede silah lazım o kafir bu kafir deyip insanları dinden soğutcan islamda tebliğ vardır
- +1 yıl
Sen tartışmalı konuları bırakda daha Allahın yönetici olmasını bile kabul etmiyorsun devlet laik bunu benimsiyorsun
- +1 yıl
Haramları bile helal ediyorsun eminim buna kendinde inanmıyorsun bahane arıyorsun Allah niyetini bilmiyor mu en azından nefsim istiyor de günahksr ol dini bozan inksr eden dinden çıkar
- +1 yıl
Bende onu söylüyorum. Temel şeyler vardır bunlar kitapta detaylı bir şekilde açıklanır. Diğerleri teferruattır. Nasıl oluyorda dinin direği denilen namaz anlatılmaz. Rahman 13. ayet 31 kez tekrar ediyor mesela nasıl oluyorda bu kadar tefarruat olan bir kitap namazı açıklamaz? Sen hala bir önkabuldesin ben diyorum ki namaz yok sen hala hadisler olmazsa namazı bile kılamazsın diyorsun. Kendi kendinize ritüel uydurup bana onu yapacağınızı soruyorsunuz.
Sanki hadisler tek bir fikirmiş gibi konuşuyorsun. Hadisler asıl karmaşıklığı yaratan. Mezhepler bu hadisler yüzünden ortaya çıkmıştır zaten.
Ben Allah'ın yönetici olmasına karşıyım demedim iyi oku. Ben sadece bu kadar temel bir konuda bile tartışamazken hangimizin söylediği Kur'an'ın gerçek manası? Senin yorumun başa gelirse beni idam edecekler hadislerde yazıyor diye. Ben bu durumda nasıl güveneyim Allah adına diye diye beni öldürmeyeceklerine?
Ben uydurma dinin haramlarına karşıyım. Bana kanıtla bak şu ayete göre senin söylediğin hatalı de eyvallah ama bana sen yanlışsın diyip kestirip atarsan bi yere varamayız. - +1 yıl
anlamıyorsun veya bilerek. böyle yapıyorsun basit olarak Kuranın en büyük mesajı ne mesela her konuda Allahın dediğinin olması bu yönetimde Allahın ne dediğinin önemi var mı?
- +1 yıl
Dostum temel şeylerde yasalarımızla Kur'an'ın anlattıkları çelişmiyor zaten. Ha uygulama konusunda sıkıntılar var evet. Diğer konularda bende Allah'ın hükümleri olmasından yanayım zaten ama anlatamadığım mesele şu kimin yorumu Allah'ın dediği şeyleri en doğru biçimde izah ediyor?
Ben senin ve geleneksel din anlayışının Allah'ın dediği şeriatla bir alakası olduğunu bile düşünmüyorum. Diğer insanlarda öyle düşündüğü için zaten şiddetle buna karşı çıkıyorlar. Ateistlik ve deistlik oranı artıyor çünkü sizin anlayışınız insan doğasına aykırı.
İnsanlar hac diye bir kabe denen putun etrafında dönmeyi, günde 5 kere ritüel yapmayı, kurban bayramında masum hayvanların canına kıymayı, 9999 defa bir kelimeyi papağan gibi tekrar edince affedildiğini sanmayı, hadislerde mucize diye anlatılan masalları, meallerdeki bir sürü yanlış ve eksik çeviriyi mantıklı bulmuyor
+1 yılSen laikliğin ne demek olduğunu bildiğine emin misin?
02 Yorumla- +1 yıl
eminim sen emin misin Allahın hükümlerinden?
- +1 yıl
Benim dinim beni ilgilendirir. Sen laiklikle alakalı bir soru sormuş yorum bekliyorsun. Seni aydınlatmaya gelmiştim ama görüyorum ki senin öyle bir niyetin yok. Böyle devam et sana kimse yardım edemez👍🏻
Din vicdan işidir.
Laiklik herkesin dinini özgürce yaşamasını ve herkesin eşit olmasını sağlar00 Yorumla
+1 yılLaiklik nedir?
Laiklik = Neye inanıyorsan ona inan kendi halinde ibadet et kendi içinde inan dua et oruç tut ne yaparsan yap ama toplumsal hayatta, toplumun belirlediği anayasa ve kanunlarla yönetileceksin Kurana göre değil demek.09 Yorumla- +1 yıl
Toplumun büyük çoğunluğu müslüman devlettekilerde öyle en azından öyle diyorlar ama aynı zamandada laiklikde diyorlar din devlete karışmaz diyen dinden çıkar toplum bunu bilmiyor bu arada başka dinlere dinde baskı yok bunun için laikliğe gerek yok din bi inanç değil hayat nizamı din ahlak ve ibadetten ibaret değil
- +1 yıl
Türkiye'de herkes Müslüman değil. Belirli bir dinin kurallarına göre yönetilmek yanlış.
- +1 yıl
Hiç bi yerde tek bir dinde insan yoktur çoğunluk neyse ona göre yasanır farklı dinde insanlarda dinini yaşar baskı yapılmaz yoksa toplum dinsiz olur laiklik dinin hiçbir hükmüne bakmaz bunu benimseyende dinsiz olur Allah yaratsın ama hükümleri biz koyalım demek gibi bir şey
- +1 yıl
Baskı yapılır. Zaten yapıldığı için Laiklik benimsendi. Osmanlı Alevilere ne yapmış dön bir bak. Anadolu'da Ermeni sayısı 10'u geçmez Müslümanlar fethetmeden önce adamlar burada çoğunluktu ayrıca Müslüman Gayrimüslüm ayrımı eşitsizlik yaratmıştır. Müslümanlar askere gitmiş Gayrimüslüm ler askerlik yapmamıştır. Vergi olarak da Müslüman ve Gayrimüslüm farklı vergiler ödemiştir bu gibi daha bir çok şey var. Bütün vatandaşlar anayasada eşit olmalıdır Dine dayalı yönetim sıkıntı doğuruyor 2 kere 2 =4 eder. Zaten 1 tane İslam yok 40 tane İslam var Cübbeli Adnan Oktar İsmailağa Nuraniler Maturidiler Şafiiler Caferiler bir sürü mezhep var hangi birisine göre yöneteceksin örneğin Vehhabilere göre Hanefiler kafirdir. Hanefilere göre Caferiler şöyledir böyledir. Hanefiler de kendi içinde kollara ayrılıyor kısaca sen İslami yonetim dersin başka Müslümanlar bu İslam değil der ne yapacaksın iç savaş çıkar daha bir sürü şey sayabilirim. Devletin dini olmaz. Laiklik iyidir.
- +1 yıl
Birincisi müslüman Kuran ve peygambere bakar peygamber efendimizin hayatına ondan sonraki 4 halife dönemine bakmalısın dinde baskı yoktur bu konu net insanların yanlışlarını dinin yanlışı olarak algılama İnsanlar dini farklı şekilde yorumlayabilir gerçek müslüman peygambere bakar yoksa din bozulur kimi ılımlı olur dinden tavizler verir Allahın hükmünü bozar kimi silah lazım o kafir bu kafir der insanları dinden soğutur bunlar hep proje... Müslüman için dünya imtihan içindir laikliği benimseyip hayatında Allahı koymazsan ahiette ne diyeceksin bence bunlar hep bahane insan nefsine uymak istiyor
- +1 yıl
Kafandaki ütopik eşitlikçi şeriat asla olmayacak çünkü Müslümanlar arasında büyük anlaşmazlık ve zıtlıklar var. Bugün Afganistan Pakistan ve İran gibi ülkelerin hali ortada. Talibanın suratına siz Müslümanlığı yanlış uyguluyorsunuz de sana gülerler sonra seni idam ederler. İrana git sizin Yönetiminiz İslama uygun değil de sana ne yapacaklar bakalım. Osmanlı döneminde bile eşitlik ve adalet hiçbir zaman tam anlamıyla olmamıştır insanlar dini kullanarak kötülük yapmıştır. Hatta dini kendi çıkarları için kullanmıştır. İranda Mollalar tecavüz suçu işliyorlar ve onlar idam edilmiyorlar çünkü din adamları sınıfı dokunulmaz
- +1 yıl
Din yönetimde hakim olursa olabilecek olumsuzlukları engellemek için yönetim Laik olmak zorundadır. Kimse sana namaz kılma oruç tutma demiyor. Laiklik dini inançları özgür bırakır ama yönetim dini kurallara dayanmaz insanların koyduğu kurallara dayanır
- +1 yıl
Bak tekrar ediyorum müslüman Kurana ve peygambere bakar yanlışlar insanlsrın bunda dinin suçu ne? Şeriatın gelmesi zaman alır toplum müslümanca yaşar eğitilir sonra hayatı müslümanca olmayan topluluğa şeriat gelirse uymaz tabiki... Allahın hükmûnü tartısamazsın seni yaratan Allah nasıl yönetileceğini bilmez mi?
- +1 yıl
Allah mı iyi bilir insanlar mı desek bu topluma ne diyecekler? Dini ahlak ve ibadetten ibaret sanıyorsun camide Allaha caddede devlete kulluk yapılıyor ve şirke düşülûyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılOzaman hepimiz dinsizis herks dinini içinde yaşasın
013 Yorumla- +1 yıl
Millet cahil niyetide hesaba katmalıyız tabi sorsak hepimiz müslümanız ama inandığın Kurandan insanlar bi haber dini ahlak ve ibadet olarak görüyorsun bu düşüncen yanlış din hayat nizamı Allahın her konuda ayeti var müslüman Allahın ayetine mi bakar devletin hükmüne mı
Cevap sahibi+1 yılKnk inan bu din insanlarını görünce kendimden utanıyorum kimse müslüman değil bana herkes bu kalıp altına sığınıyor
- +1 yıl
insanlara bakmayacaksın müslümanım demek kolay yaşantısı Kurana peygambere uyuyor mu?
Cevap sahibi+1 yılşu an herkes bu taklitleri yapıyor zaten
- +1 yıl
Onlara bakıp dinden soğuyamazsın onların cezasını Allah vercek Kuran peygamber ortads kimi örnek alacağın ortada
Cevap sahibi+1 yılKimseyi örmek almıyorum knk bakmıyorum gözümün önünde olan seyler adam Allah kitap diyor akşam yapmadığı iş Yok gelde bunun yaşadığı dini yaşa ne anladım ben bundan
- +1 yıl
O dini yaşamıyor ki lafla din mi yasanır
Cevap sahibi+1 yılOnu diyorum dikkat edersen çoğu kişi bu şekil
- +1 yıl
Tamam da bu bahane değil ne diyorsun yani sorun dinde mi insanlarda mı? İnsanlar yanlış yaptımı onu yapan insanlardan bil dinden niye biliyorsun?
Cevap sahibi+1 yılSorun insanlarda dini oyuncak etmişler sorun bu
- +1 yıl
Ne yapalım bizde dini öğrenip insanlsrı uyandıralım bu insanların gerçek yüzunü ortaya çikaralım
Cevap sahibi+1 yılKnk bir şey yapmaya gerek yok gerçek yüzü görmek isteyen zaten görür
- +1 yıl
gerçek yüzünû göruyorsun ama sorunu dine yöneltiyorsun
+1 yılolmaz neden olsun
09 Yorumla- +1 yıl
Din devlete karışır mı karışmaz mı?
- +1 yıl
Kuranda şöyle bir ayet vardır. Benim kurallarımla yönetilmeyen topluluklarda benim hükümlerimle hüküm vermeyin. Demek ki karışamayan dönemler ve topluluklar olacaktır. Devlet yönetilirken parlementolarda yasa olarak dindeki kuralar koyula bilir referans olarak.
- +1 yıl
Nerde öyle bi ayet var gösterir misin? Kim Allahın hükûmleriyle hükmetmezse onlar kafirlerin ta kendileridir maide 44
- +1 yıl
yaratmakta hükmetmekte yalnız Allaha aittir araf 54
- +1 yıl
söyleiğim ayeti bizzat kendim okudum üzerinede çok düşüdüğüm bir ayet. Dini sorgularken o nedenle bundan eminim. Ancak nedense bu ayeti yazınca senin söylediğin ayet çıkıyor ki bunun sebebide çok açık :). Hükmetmek Allahın ben sana allahın hükümleri uygulanmasın demedim. Ama din siyasete müdahale etmesin dedim
- +1 yıl
Sölediğin ayet nerde gösterir misin göstermezsen yalan sölüyorsun ikincisi siyaset ne demek insanları yönetme biçimi dinde insanları yönetmeye gelmiş din ile siyaset ayrılmaz bütün birbirine bağlı ne demek karışmaz din siyasete müdahale etmezse Allahın hükümleri nasıl uygulancak
- +1 yıl
Ben kafir miyim ki sen bana ayet uyduruyorsun dersin. Ben hafız değilim benim okuduğum ayeti bilmiyorsan sen kuranı okumamışsın demektir. Beni yalancılıkla suçlamak yerine kendini cahillikle suçla. Allah’ın kurallarını uygulamak için illa şeriata gerek yok kuralları alırsın Türk ceza kanunu kitabına bu maddeleri yazarsın. Din adamlarıda gelip seni Allah için yönetiyorum diyip dini duygularını sömüremez
- +1 yıl
Gösteremediğin seyi sölersen uyduruyorsun ben öyle bi ayet yok diyorum yokun kanıtı olmaz varın olur var diyen kanıtla yoksa yalancısın kafir misin değil misin Kurana bak karar ver ben hüküm koymayayım laiklik dine uygunmuymuş değilmiymiş Allah yaratsın ama yönetmesin diyorsun bu din niye gelmiş yönetmeyecekse niye ahiret var dini yasamayacaksan
- +1 yıl
Laik devlet dinin hiçbir hükmune bakmaz hangi hükmü alıp koycan
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem