Arkadaslarla konusuyorduk. Dınden cıkan bırı tekrar dınıne donemez , cocuk oyuncagı mı bu dedı bır kac kısı. Dıgerlerı ıse doner tabı sonucta özgur ırade dedı. Gercekten olur mu ya da olmaz mı?
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılİlginç bir soru..
Yanlız dini konular bilindiği gibi çok hassastır.. Kura'n-ı Kerim'de hükmü yok ise bizlere laf söylemek düşmez. Zira Müslüman dinini rehberine göre yaşayandır. Rabbin emirleri dışına çıkmayandır... Dolayısıyla bizler hüküm getiremeyiz.. Rabbimiz bilir bunu...
Burada detaylı bir bilgiye yer verilmiş. Yanlız yine tekrar ediyorum Hüküm Yanlızca Rabbimizindir.. Bizlere söz söylemek ya da uygulamak düşmez..34 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılTesekkurler vakıt ayırdıgınız ıcın
- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
teşekkür Ederim :)
En İyi Cevaplar
tövbe eder ve döner
çocuk oyuncağı değil evet ama ülke değil ki sınır dışı edilen geri dönemesin33 Yorumla
Soran+1 yılGerı donmek tamam da bırseylerı eksık olmaz mı?
Soran+1 yılAnlıyoeum, fıkırlerınız ıcın tesekkurler
+1 yılDinden çıkan biri tekrar eski dinine dönebilir. Hatta şeriatın uygulandığı yerlerde mürted olanlar ikna odalarına çekilir, İslam'a geri dönmezse öldürülür.
Lakin şu noktaya da değinmek gerekir ki, dinden çıkan birisi eski dinine döndüğünde aslında onun dinden hiçbir zaman çık'a'madığı anlaşılır.20 Yorumla
tövbe tövbe
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
15Cevap
+1 yılTövbe etmek gerek. E tabi gerekleri de yerine getirmek gerekli. Bakınız Cübbeli Ahmet Hoca bile bir travestiden bahsederken belki tövbe eder seni beni bile geçer alim olur demiştir. Allah'ın affedici olduğunu unutmamak lazım. Bir din alimi değilim ancak okuduklarımdan ve dinlediklerimden anladıklarım bu şekilde.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDönebilir tabi ama yani simdi hani bir manken vardi Tugce Kazaz... Yunan sevgilisi için Ortodoks olmustu. Ondan ayrilinca geri istanbul'a döndü ve is almak için tekrar Müslüman oldu... Yani tabiki yüce Rabbim bilir ama böyle de olmamali diye düsünüyorum :s
30 Yorumlaİslama göre dinden çıkanın öldürülmesi gerekiyor dostum aman diyim öldürürler filan dikkat et :D
15 Yorumla
Soran+1 yılDostum ben degılım yaa zaten boyle bırının bıldıgımızden degıl. Oyle sohbet edıyorduk konu oralara geldı hatta daha da derınlestı
Soran+1 yılAma şeriat yok
Soran+1 yılBe ınsanlar cıkmıs haberımız yok hatta kendılerının bıle haberı yok
burada kimse hoca değil sonuçta... cami hocasına anlat durumunu. ya da diyanet işlerine danış.. oyuncak değil tabi 2 hafta hristiyan 1 hafta müslüman sonra 2 gün hristiyan 3 gün müslüman olunmaz...
13 Yorumla
Soran+1 yılBenım durumum degıl dostum. Detayda acıkladım. Kaldı kı fıkır alıp vermek ıcın burası
Soran+1 yılBu onerılerın gerceklesmeyecek sagol yıne de vakıt ayırdıgın ıcın !!!
+1 yılŞeriat olaylarına göre mürted olan öldürülüyor. Yani geri dönme şansı pek yok.
Ayrıca eski amelleri filan gidiyor. Bakara suresinde geçiyordu galiba bu olay. Öldürme mevzusu kurana dayanmıyor ama.
Giremez diyen elemanlar neye göre diyo. Kim kontrol ediyor bunu. Kime ne girip çıkandan. Girip çıkarken kapıyı kapatın, cereyan yapıyor.12 Yorumla- +1 yıl
Oha niye öldürüyorlar ki? Bence allah boyle olmasini istemedi. Cok saçma.
- +1 yıl
Gotlerinden hadis uyduruyorlar
+1 yıldinden çıkanlar mürted olur bildigim ama yüce allah meehametlilerin en merhatlisidir allahtan ümit kesilmez
24 Yorumla
Soran+1 yılDınıne gerı dondugunde Allah katında bır eksıklık olabılır mı?
- +1 yıl
şimdi o arkasinin yaptigina göre degisir keyfi din degistirmis ise orasi cok tehlikeli yani ince isler bunu büyük alimlere sormak gerek din meselesi cok inxedir tehlikelidir ama allah affedicidir
Soran+1 yılArkadas falan yok ortada sıradN bır sohbettı. Ince bır mevzu oldugundan sormak ıstedım zaten fıkırlerınızı merak ettım
- +1 yıl
şartlara göre degisit simdi keyfi don degistirmek baska kandirilarak din degistirmek baska
İki tarafın da doğruları var birincisi çocuk oyuncağı olmadığı ikincisi ise insanın hatasını telafi edebileceği yani tövbe ile kelime-i şahadetle dine dönebileceği.
10 YorumlaOlur adıda mürted dir ama namazların oruçların hepsi boşa gider en baştan tamamlaması lazım o yüzden çocuk oyuncağı değil
30 Yorumlatuğçe kazaz'a sormak lazım, bu işlerin kompetanı o malum :)
10 Yorumlayani ben çok din bilmem ama insan tam inandıktan sonra neden dönemesin ki :/
10 Yorumla
+1 yılKapılar her zaman açıktır İslam'da. yeter ki pişman olup, tövbelerle dön.
40 YorumlaDöner tabi ki başka çaremiz mi var çoğu kişi dinden çıktığını bilmeden bile çıkıyor.
30 Yorumla
+1 yılöncelikle şirk ve küfür meselelerini öğrenip onlardan beri olup tevbe etmek lazım.. diğer türlü nisbet eder bu dine kendini sadece.. müslüman teslim olan demektir.. nasıl diye sorarsak da Tek olan Allah azze ve celle 'ye sadece ona teslim olmak.. ve her meselede her şeyiyle teslim olmak..
00 Yorumla
+1 yılBence doner. Herkes hata yapabilir cunku. İslam dahil bir cok ruhani din tolerans uzerine kurulu. Af dinlerin en buyuk ozelligi ozellikle islamin.
20 Yorumla
+1 yılOlabilir birazda çevre meselesi bence çevresinde hep inancına sıkı bağlı insanlar olursa zamanla beynine aşılanır dönebilir.
04 Yorumla
Soran+1 yılAkıl var fikir var !!! Senın etrafın aykırı dusunen ınsanlarla dolu olsaydı fıkırlerın degısır mıydı?
- +1 yıl
Ne alaka onumu demek istedim sanki bukadar düz düşünme. Yani etki edebilir eskiden inançlı bir insanmış diyorsun benim yakın arkadaşımın arkadaşıda öyleydi üniye gitti çevresinde hep kapalı arkadaşları olduğu için oda kapandı eski haline döndü yani kişiden kişiye değişir.
- +1 yıl
Yani kendini sorgulayarak doğru yolu bulabilir içinde az buçuk inanç kalmışsa demek istiyorum bu zor bir ihtimal ama olmucak birşeyde değil.
Soran+1 yılKusura bkma
Eger ki hakikati gorerek geri donecekse tabi ki donebilir..
10 Yorumlaolur niye olmasın eskiden inanmaz ama bir olaydan falan etkilenir araştırır inanmaya başlar
10 Yorumla
+1 yılDonerde allah affedermi onu bilmem
31 Yorumla
Soran+1 yılEvet sorunun ıcınde soru
+1 yılKendim için söylüyorum.
İmkansız.118 Yorumla
Soran+1 yılSebeplerın olmalı !!!
- +1 yıl
Çünkü tanrının olmadığına , tanrının sadece düşüncelerde var olduğuna eminim.
Soran+1 yılBu sonuca nasıl kanaat getırdın? Dusuncenın aykırı olduguna , senın varlıgın bıle ıspat degıl mı?
- +1 yıl
Varrlığımın tanrı ile kanıtlaman mümkün değil hatta tanrının varlığına herhangi bir delil sunman mümkün değil.
Düşüncelerden ibaret ve düşünceler bana bu durumu açıklamıyor.
Soran+1 yılHıc bır durum senı ınandırmaya yetmıyor mu? Ne olması lazım ne gerekıyor? Ya da şunu bılmek ıstıyorum nefes aldıgın bı hayatı bu bedenı nerden aldın?
- +1 yıl
Tanrının iletişime geçmesi gerekiyor veya bununla ilgili ciddi bir işaret. Bu durum yine dinlere inanacağım anlamına gelmiyor çünkü tanrı daha var olmadan önce din denilen şey vardı en sonunda da tek tanrılı dinler adı altında bir çatıda toplandı. Bunu da zaten kirli emellerine alet edebilmek için , her haltı yiyip insanların tanrı istiyor bunu sizden diyerek sindirmesini sağladılar.
Aldığım nefesi oksijene borçluyum fazlasına anlam yüklemek saçma geliyor.
Bu fiziksel soruları metafiziksel bir şeyle kanıtlama çaban bana gereksiz bir tartışma içerisinde olduğumuzu düşündürtüyor ve bu sorularının sonu gelmez bu şekilde.. Çünkü bende aynen sana şunu sorarım aldığın nefesi-oksijeni tanrının verdiğine dair bir kanıtın var mı? - +1 yıl
Buna senin açıklama getirmen gerekir çünkü olmayan bir şeyi iddia eden sensin.
Soran+1 yılAllah bize bir kitap gonderdı ve herseyı en ınce ayrıntısına kadar belirtti. Inananın ve ınanmayanın sonu ne olacagını. Gereksız tartısma degıl tartısmanın alası ama goruyorum kı sen kararlısın. Kaldı kı bızım soylemlerımızke bırsey degısmez.
Şöyle soylım oksıjen dıyorsun pekı bu nasıl olustu kensılıgınden mı? Ya da bırı mı ıcat ettı? Başın sıkışınca napıyorsun? Kımden yardım ıstıyorsun? Herseyın kendı kendıne duzelecegıno beklemıyorsun herhalde !!!- +1 yıl
İlk canlı nasıl oluştu diye sorduğunda bunu benim açıklamam mümkün değil çünkü daha bilim açıklayamadı. Bunların şu an için açıklanamıyor olaması ilerde açıklanamayacağı anlamına gelmez ve açıklanamıyor diye bana hiç bir kanıt, bir şey sunulmadan ''tanrı var ona inan , o yarattı'' denilmesi safça buna inanmamı gerektirmiyor. Çünkü safça buna inandığımda aynı zamanda bu olgu adı altında yapılan pislikleri sineye çekmemi gerektiriyor. Ve sana söylerim ki ilk semavi din museviliktir yahudilerden gelir az çok onların dünya üzerinde ki işleyişlerini , sistemlerini düşünürsen bu semavi dinlerin doğuşu üzerine de fikrin olur. Yani safça coğrafyasına göre bir akımın peşinden diğer akım , sonra diğer akımın gelmesi pek de tanrının işi değil gibi ha?
Tanrıdan yardım beklemeyi çoktan bıraktım ben çünkü sende biliyorsun ki tanrı elini uzatıp herhangi bir konuda daha büyük acılara değinmiş değil. Çünkü sınavdayız ve en acı şekilde bizi sınayıp işkence çektiriyor , aç bırakıyor, din adı altında.. - +1 yıl
savaşta çocukların ölmesine göz yumuyor.
- +1 yıl
Eğer bu gerçekten sınavsa da dediğin gibi tanrı varsa ben onun katında olmak istemem , cehennemde yanmaya razıyım.
Soran+1 yılBilim değil kitabımızda zaten belirtilmiş. Topraktan yaratıldı. Sonra da suregeldı bu duzen. Pislik derken? Allah herkese bır hayat bır yazı yazdı. Erkeklerı kadınları ıyıyı kotuyu dogruyu yanlısı verdı. Hep bırbırınız zıttı kavramlar sürdü önümüze. Bunun arkasından da nefs duygusunu verdı. Herkes nefsının gosterdıgı yolda ılerlıyor. Bu yuzden bır sınav burası. Kım nefsıne nasıl hukmederse onun sonuclarını alacak !!!
İslam dini son dindir kitabımızda son kitap. Herseyın acıkca belırtıldıgı bır varlıkla ılgılı bu sekılde dusuncelerının sebebı cok farklı olsa gerek- +1 yıl
Demek istediğimi anlayabilmen için dinlere kuş bakışı bakman gerekir yoksa kur'an içindeki tabirlere takılıp kalırız.
Ayrıca orta yolu bulabilmemiz zaten mümkün değil. Çünkü sana göre indirildi bana göre insanları kontrol etmek , büyük güç sahibi olabilmek için yazıldı.
Zaten sürece bakarsan da yerleşik hataya geçildiğinde kabileler falanlar filanlar derken nasıl doğmuş olduğunu anlayabilmek hiç de zor değil.
Soran+1 yılDedıgın gıbı dusunursek , yıne yazılsın o zaman. Yıne yazsınlar bu sefer sızın ıstedıgınız gıbı. Var mı bunu yapabılecek gucu olan bırı , bırılerı ya da kendını farklı dusunen marjınaller? Boyle dusunmesı kolay oldugu gıbı yapması da kolay olması lazım kanımca sıze gore !!!
Bu arada Allahın varlıgına ınanmıyorsun ama onun yarattıgı cehennemı ve orda neler olcagının farkındasın. Bu da ayrı bır fikir ayrılığı !!!- +1 yıl
Cehenneme de inanmıyorum. Tanrıyı var sayarsak onca zalimliğine karşı onun katında , yanında olmayı zaten istemem dedim.
Eski ile bu zamanları bir tutmaman lazım.
Soran+1 yılHersey ıyı olsaydı , ınsanlar zalım veya acız olmasaydı , açlık tokluk olmasaydı dedıgım gıbı herseyın zıttı olmasaydı hayatın bır anlamı olmazdı. Neden bır tutmamam lazım? Tabı yaa cunku bır acıklamanız yok bılım bıle acıklayamıyormus ya. Soyle işte o yuzden tanrı yok bu yuzden tanrı yok de!!!
Madem tanrı ve onun yarattıgı hıcbırsey yok o zaman Allahın verdıgı hayatta neden yasıyorsun? Sen bunu hazmedememen lazım. Yerınde olsam oyle yapardım. Zaten tanrı ve cehennem yok onun verdıgı hayatı ıstemem deyıp oldururdun kendını.
Bır de farklı bırsey sormak ıstıyorum ama bunun cevabını verırsen sevınırım. Boyle dusunmene sebep olan en buyuk etken nedır? Merden gelıyor bu dusmanlıgın gormezlıgın karamsarlıgın?- +1 yıl
Neden kanıtlayamadığın bir şeyi savunma ihtiyacı duyuyorsun bu kadar.
Ben kanıtlanmamış olan ne varsa reddediyorum diyorum gayet açık.
Eğer insanların zalimliği , açlık tokluk hayatı anlamsız kılıyorsa neden müslümanlığın gerektirdiği öğretileri yayıp daha iyi bir yer yapmaya çalışıyorsun dünyayı?
Allahın verdiği hayatta neden yaşıyorsun diyerek kısır bir döngüye neden oluyorsun çünkü bana göre bu hayatı tanrı vermiş değil. Hayattayım çünkü insanların ürüyor olması benim elimde değil ve bir iç güdü geliştirilmiş ki rekabet, mücadele üzerine.
Tanrı olmadığı için sanırım sen intihar ederdin buradan bunu çıkarıyorum. hak veririm de aslına bakarsan. Çünkü boşluğa düşeceğin kesin.
Karamsarlık demeyelim de gerçekçi olmak diyelim buna. Çünkü gerçek olanlarla gayet yakından ilgiliyim. Tek bir nedeni olmaz bu reddedişin birikerek gelir ve birikerek ilerleyen şeyler dogmatik olanlardan çok çok daha iyidir.
Soran+1 yılDönüp dönüp basa gelıyoruz. Gozunun gordugu hersey kanıt askında ama bakıs acın farklı senın.
Çok şükür Allahıma o tür tereddutlerım olmadı hıc. Iyı de kotu de Allahtan. Bana da layıkı ıle gorevlerını yerıne getırmek duser hayata daır !!! Düşüncelerıne saygı gosterıyorum cunku herseyın bılıncındesın. Oncesı ve sonrası !!!
Cumlelerınde acımsı , ıstedıgını alamayan , bırseylere karsı koyamayan bır sezgı edındım. Bununla bır ılgısı var mı acaba?
Gizli Üye(30-35)+1 yıldönebilirr ama çıktıgın için günah işlemiş olursun tövbe edrsen Allah kabul eder :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDönse de hiçbir zaman dinden çıkmamış biri gibi olamaz.
20 YorumlaTum kalbinle tovbe et olur
11 Yorumla
Soran+1 yılTovbe herseyın baslangıcı onu bılıyoruz. Eskısı gıbı olur mu
+1 yılOlur ameller niyetlere göredir istiyosa döner
10 Yorumla
+1 yılne olursan ol gene gel?
01 Yorumla
+1 yılTatile çıkmıyorsunuz.
03 Yorumla- +1 yıl
Dinden çıkan birisinin yapmış olduğu bütün ibadetler siliniyor. İnanmayacak olanlar varsa Diyanet'e veya cami hocalarına sorabilirler.
- +1 yıl
Kuran'da boyle birsey yaziyor mu dinden cikarsaniz butun yaptiginiz ibadetler yok olucak diye?
- +1 yıl
Allah sadece Kur'an-ı Kerim'e bakın mı diyor? Peygamberler ne için geldi? Sizin amacınız birşeyler öğrenmek değil, dini karalamak. Hadi başka kapıya.
+1 yıltövbe edip kelime-i şahadet getirmeli..
00 Yorumladönsede eskisi gibi olmaz :D
00 Yorumla
+1 yılDonerse senindir donmezse hic senin olmamistir.
00 Yorumla
+1 yılTövbe eder döner
10 Yorumla
+1 yılOlur niye olmasin
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir hadis varmış. Üç kişinin kanı helaldir: hırsızlık eden, zina eden, dinden dönen. Yanlış olmasın da böyle bir şeydi. Buna dayanarak öldürüyorlar.
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih