Eşim beni sürekli başkalarıyla kıyaslayıp aşağılıyor, psikolojik şiddetle nasıl başa çıkıp kendimi nasıl koruyabilirim?

şimdi söyle bana, dedi ki yemek yapmıyorsun aslında yapıyordum, o sürekli yemeklerime bahane buluyor işte beni herkesle kıyaslıyor, milletin karıları şöyle yemek yapıyor vs diye, sen beceremiyorsun diyor bana ama aslında ben de yapabiliyorum, yaptım da her seferinde bir açık buldu yemekte veya yemek güzel olsa bile huzursuzluk çıkaracak bir şey buluyor. Dün değil, önceki gün ben de o aç kalmasın diye yine dedim neyse yemek yapayım, evde ne varsa makarna, çorba yaptım, evde olan oydu ve kapıdan girer girmez bana kötü davranmaya başladı. Hem yemek yaptım hem de bakkala gitmişim, ben geldiğinde bana yemek koy dedi, koydum, bu ne dedi, bir çorba bir makarna, anca bunu mu yaptın sen dedi bana. Ben de o kadar sinirlendim ama artık kavga edecek dermanım yok, onunla muhatap bile olmadım. Çok kırıldığım için yatakları ayırdım, dedim sen o kadınlarla kıyaslıyorsun ya, git onlar yapsın yemeğini diye. Sabaha kadar ben ağladım, o işe gitti sabah aradı beni, ben de ne var diyerek açtım telefonu, sonra suratına kapattım. Geldiğinde konuşmuyordu benimle, ben de konuşmadım. Yine o gelmeden ben tavuk çıkarttım, onu kızarttım falan yer diye, bir tavırla geldi Bim’den ekmek arası almış, bir şey yiyordu, önüne koydum sertçe, bir şey demedim, yedi hepsini. Bugün de hiç gidip yanına yatasım yok, neden bilmiyorum ama suçlu o, sanki ben suçluymuşum gibi tavırları var, bir özür bile dilemez mi insan ya, o da yok. Düğünlere gidiyoruz birlikte mesela, diyorum ki dans edelim mi, diyor ki bana ben etmeyeceğim, sinirleniyorum. Bir gün sordum niye yapmıyorsun, işte canım istemiyor dedi. Zorladım, sen benden utanıyorsun değil mi dedim, evet dedi. Nasıl yani dedim, kilomdan dolayı mı dedim, evet dedi. O günden sonra onunla hiç dans etmedim. Ben küs olacağım, ne zaman gelip adam akıllı benden özür dilerse barışacağım, bir de öyle hemen olmayacak affetmem, çabalasın biraz, çabalamazsa kendi kaybeder. Bir de sürekli benim vücudumla dalga geçiyor ve kendi ihtiyacı bitince beni önemsemiyor, ona da sinir oluyorum

Eşim beni sürekli başkalarıyla kıyaslayıp aşağılıyor, psikolojik şiddetle nasıl başa çıkıp kendimi nasıl koruyabilirim?