Bekarken annesi, evlenince de karısı bakıyor. Tüm çileyi biz çekelim, onlar hayatları boyunca sefa sürsün. Sizce bu adaletsizlik değil mi?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bekarken annesi, evlenince de karısı bakıyor. Tüm çileyi biz çekelim, onlar hayatları boyunca sefa sürsün. Sizce bu adaletsizlik değil mi?
Cevap
4Cevap
Sürekli ortamlarda denk geldiğim benzer bir soru sormuşsun, benim düşüncem şöyle bak: Bu Mesele "erkek olmak daha kolay" ya da "kadın olmak daha zor" diye tek cümleyle açıklanacak kadar basit değil. Evet, hâlâ bazı ailelerde erkek çocuk fazlasıyla el üstünde tutuluyor, toplum olarak ataerkil bir toplumuz çünkü!! Bekârken annesi, evlenince eşi onun tüm sorumluluğunu üstleniyor, bunda hemfikiriz çünkü çevremde çok var bu şekilde insan. Bu da birçok kadında haklı olarak "Neden hep biz?" duygusu oluşturuyor. Ama bunun karşı tarafı da var. Ama diğer tarafta da erkeklerden beklenen şey sıradan bir insan olmak değil. Sürekli kazanan, hep güçlü kalan, asla yorulmayan, ağlamayan, hata yapmayan, evin yükünü sırtlayan, duygularını içine atan ve çöktüğünde bile kimseye belli etmeyen bir "yalnız süper kahraman" olmaları isteniyor. Oysa ne kadınlar robot, ne de erkekler süper kahraman. İki taraf da insan; yorulur, kırılır, desteğe ihtiyaç duyar. Sorun cinsiyet değil, birbirimize yüklediğimiz gerçek dışı beklentiler. Ve maalesef aileler tarafından yanlış yetiştirilme biçimi. Bir erkek annesinin prensi, eşinin de çocuğu gibi büyütülüyorsa elbette bu adaletsizdir. Ama aynı şekilde bütün yükü tek başına taşımak zorunda bırakılan erkek de adil bir hayat yaşamıyordur.
Bence evlilikte ne kadın hizmetçi olmalı ne erkek padişah. İki yetişkin insan, hayatın yükünü de huzurunu da paylaşmalı.
Söylediklerinde sonuna kadar haklısın tebrik ederim takdir ediyorum seni👏👏
Erkek dese ki gençken babası doyuruyor, evlenince kocası, tepkinşz ne olurdu
Öyle diyemezler çünkü tüm her şey bize bakıyor siz anca yatın
Ablam dünyada kendi yemeğini, temizliğini, kısaca tüm ihtiyaçkarını karşılayan erkeklerde var çalışan kadınların var olduğu gibi
Sen rüya görüyorsun hiç öyle bir erkek yok kendini kandırmaya devam et sen
Abla yıllardır tek yaşıyorum, kendi işimş kendşm görüyorun, ailemin evine gidince de yemekleri ben pişirip temizliği yapıyorum. Var öykr erkekler
He he öyledir sen işte kendini kandır beni kandıramazsın da kandıracak başka birini bul siz o işleri daha iyi bilirsiniz
Bacım seni neden kandırayım anoo
Zaten beni kandırmıyorsun ki sana beni kandırıyorsun mu dedim sen şu an kendini kandırıyorsun ama benden sana bir tavsiye kendini bu kadar çok kandırma
Kandırmıyorum abla, kafede garsona bile iş yaptırmıyorum. Yetiştirilme tarzı önemli, bizi kimse şımartmadı...
Kafede nasıl garsona iş yaptırmıyorsun bari o kadar atma küçük at da civcivler yesin
Bara girip kendi kahvemi yapmışlığum var abla ohoo, sende hiçbirşeye inanmıyorsun😅 şartlanma bu kadar rica ediyorum
Hı hı sen şimdi misafirliğe gittiğin zaman da yemekleri çayı kahveyi sen yapıyorsundur insanı mal yerine koymaktan ne kadar zevk alıyorsunuz ya 😂
Abla ya sabır😅 abla sana saygı duyuyorum, şuana kadar yazdığım hiçbir şey şaka veya alay değildi, tamamen hayatımdan örnekler sundum, çevremde de benim gibi insanlar var, hatta dürüst olmsk gerekirse çok fazla talep de görüyoruz, hayat şartları bizi bekarlığa itti😅
Sen zaten adam olsaydın evli olurdun yanında karın olurdu demek ki sen adam değilsin köpeklerin bile erkek olanı var yani erkeklik o kadar zor bir şey değil
Bu medeniyet ve saygı seviyesiyle ancak turşu kurarsın
Ben turşu kurmaya razıyım erkek nedir ya midemi bulandirdin senin yüzünden kusmaya gidiyorum ben mutlu musun 🤮🤢
Yarasın bacım
Bak işte gerçek yüzünü belli ettin siz erkekler hepiniz aynısınız al birinizi vur ötekinize hepsi aynı bokun laciverdi nasıl olsa
Haklısım bacım
Tabiki ben haklıyım 😂
😅😅😅
Bak hâlâ gülüyor ya sana kafa atarım gülemezsin 😂
Kavgadan zevk mi alıyorsun ne bu şiddet 😅
Evet zevk alıyorum kavgadan olamaz mı kardeşim 😂
Olur😅
Hadi şimdi boktan hayatını yaşamaya devam et kötü günler dilerim
Sağol cano
Bak hâlâ cevap veriyor ya sg burdan
Çocukla evlenmiyorsun sevdiğin adamla evleneceksin tüyo vereyim anneci erkeklerden uzak kalın yoksa annesi olursun
Ben sadece anneci değil tüm erkeklerden uzak duruyorum çünkü bir işe yaramıyorsunuz
Abla ben naptim evde televizyon izliyorum
İşte siz bir şey yapmıyorsunuz sorun orada zaten anca eve gelince oturup televizyon izleyin aman ha başka bir iş yapmayın
Sevgilisine ilgisiz olana demelisin üstelik ben tüyo verdim demek ki bende erkeklerin ne olduğunu biliyorum
Ben ilgisizlikten şikayet etmiyorum ki her konuda öylesiniz anca kendi keyfinizi düşünün başka bişey yapmayın
Reis ben naptım sanki alt tarafı destek yorumu attım gece ise gitmeden önce tv izlim dedik iyi ki
Tamam işte siz tv izlemeye, kadınlara çile çektirmeye devam edin sonra ben ne yaptım ki 😠
Ben ilişkimde her zaman Sevgilimi destek olan birisiyimdir ya mesela o öğrenciydi ben çalışıyordum ona dese de diyordum maddi açıdan mesela aynı şehirde oturuyoruz onun oturduğu yere gidiyorum ben 2 saatlik yol hiç hızlanmadan gidiyorum yani Ben oturup evde televizyon izliyorum dediysem bu şu anki halimdir genel olarak değil bir şeyler yapıyorum ben
Hı hı maddi olarak destek olmakla çok zor bir iş yapıyorsunuz iyi o zaman bizde evde oturalım sürekli maddi olarak destek çıkalım kafan müq ya senin 😂😂
Reis ne diyorsun ne evde oturması kafayi yemissin
Asıl siz kafayı yemişsiniz haberiniz yok
Ben evde oturarak maddi destek etmiyorum geceleri ise gidiyorum öğlen de part time çalışıyorum sen anlamazsın zaten boyle seyleri
Asıl sen anlamazsın sinirlerimi daha fazla bozma yazma buraya artık
Yazik kafana evde kalmış
Ben evde kalmaya razıyım siz erkeklerle mi evlenicem bir de erkek 🤮 midemi bulandırma kusmaya gidiyorum şimdi mutlu musun 🤢🤮
Lezbiyen ol reis niye bu kadar kastın
Bak hâlâ yazıyor ya aseksüelim ben anladın mı
Koktu
Ne koktu sen mi koktun siz zaten sürekli kokuyorsunuz yeni mi farkettin
Kral bak benim sevgilim yok sen gelip böyle böyle yapıyorsun diyorsun kardeşim yok diyorum sana zaten kimseyi de üzmedim olmayan biri hani
Ben sana onu mu dedim sadece erkeklerden nefret ediyorum dedim sen konuyu başka başka yerlere çektin
Beni de sucladin bende erkekleri zaten pek sevmem
Eee o zaman kestirip kadın ol sen erkek olduğun sürece benim gözümde bir hiçsin bunu öyle bil 😠
Ben Güven olmadığı için söylüyorum erkek olmayı seviyorum yoksa
Erkek olmakta ne var ki gel sende kadın ol emin ol çok memnun olacaksın
Errkek diyince bile midem bulanıyor kusuyorum şu an çok fena midem bulanıyor kusacagim sanırım 🤢🤮
Kus tutma aman
Beni kustur sonra bana kus tutma aman de siz erkekler var ya hepiniz aynısınız al birinizi vur ötekinize hepsi aynı bokun laciverdi sonuçta
Tmmm
Yazma bana yazma sg burdan
Askerlik ve para kazanma derdini örnek gösteriyorlar
Aynen nefret ediyorum onlardan
Erkek olsaydım bi boka yaradiklari yok
Gerçekten bi boka yaradiklari falan yok hepsini çöpe atalım gitsin ya
Michele morrone hariç djdj
O kim ki onu hariç tutuyosun o da aynı bok boşuna hariç tutma 😂
Yakışıklıymışta içleri boş işte karaktersizler kanka 😂
Aman boş ver hepsi aynı ona bakılırsa buda gelsin isteğimi versin sonra gitsin🤣🤣😩
Öyle düşünme tatlım onlara kalmadık biz kendi kendimize yeteriz 😉
Kız ben lezbiyen miyim sjsjejsj
Ben de lezbiyen değilim zaten o açıdan söylemedim ki ben erkekler olmadan da yaşarız onlara gerek yok demek istedim 😂
Erkekler olmadan nasıl yaşayalım shshsh kimle seviscez 🤣
Sevişmeyelim be bugüne kadar seviştik de noldu bu saattan sonra sevişmeyelim o da eksik kalsın kız 😂
Yok ben sevismedim bu arada cinsellik ihtiyaç bir istek değil gerçek dışı düşünme bende isterdim erkeklerden etkilenmemeyi ama öyle olmuyor
Ben erkeklerden etkilenmiyorum hatta nefret ediyorum
O zaman yönelimin farklı ben heteroyum yani erkeklerden hoşlanıyorum
Ben aseksüelim
Git işine hshsh sen git öl
Ahahah neden kız ben ölmeyi mi hak ediyorum 😂
Cinsellik olmadan yaşaman normal mi ne diyon Allah aşkına
Erkeklerle mi cinsellik yaşiyim onları görünce bile midem bulanıyor gerisini sen düşün hem cinsellik olmadan yaşanılmiyor mu ne biçim zihniyet bu
Sen kendini infaz et normal biri değilsin şu yazdıklarını de başka insanlara sana katıla katıla gülerler dünya cinsellik üstüne kurulu insanlar senin düşündüğün gibi düşünse dünya var olmazdı sende Şu an yoktun. bazen sizin uzaydan falan düştüğünüzu düşünüyorum asla normal biri degilsin
Bana yaptığın muameleye bakar mısın çok kırıcısın ben de istemezdim böyle olmayı ama erkeklerden nefret ediyorum napim hem benim gibi insanlar az da olsa var sadece ben yokum baya üzdün beni öyle bil bunu 😞😞😭😭
Umarım sen de benim gibi olursun da o lafları da sana başka biri söyler ben başka bir şey demiyorum yaşayan bilir çünkü bunları ayrıca cinsellik olmadan da yaşanılır sen istediğin kadar bana hakaret et manyağa bak ya gece gece kalbimi kırdın hayvan 😠
Çok zor
Nesi zor en kolay erkek olmak bu zamanda
Tabi gede yasa kolaysa erkekliği
Erkek olsaydım size erkeklik nasıl yapılır öğretirdim ama siz dua edin erkek değilim en kolay iş sizde hala zor diye ağlayıp durmayın
Tamam Muhiddin abi
Ben abi olsaydım sen öyle konuşamazdın ki neyse dalga geçmeye et sen
Tamam sensin Harun abey
Sensin harun beni kendinle karıştırma
Tamam karıştırıyorum
Hayatımda o kadar mal erkek gördüm ama senin kadar malını görmedim çık artık şu mağarandan da biraz nefes al ya
Oksijenin bol olduğu şehirde yasiyorum
Bol oksijenli de olsa fark etmez ki mal geldiniz mal gideceksiniz 😂
Mal para ediyor sizde para etmiyor değerlidir yine
Sizin mallığınız para da etmiyor ki boşuna kendini kandırma kendini bir bok sanmaya devam et sen
En azından senin kadar kendimi değerli hissetmiyorum bilin poşeti kadar değerin var
Sizin o kadar değeriniz de yok ki tırnağımın içindeki pislik kadar değeriniz yok tüm erkeklerin benim gözümde
Napim
Ben sana bir şey yap mı dedim mal herif
Himmm
Hadi şimdi boktan hayatını yaşamaya devam et kötü günler dilerim
Hihi
Sen hihi yapmaya devam et anca
Hım him
Mal bu çocuk gerçekten mal ya
Diyosun
Sen ne kadar yüzsüzsün be evet diyorum hatta daha fazlasını derdim de anlamazsın
Kime
Sana derdim sana kıt kafalı
Ne dicektin
Sg burdan seninle uğraşmıyorum sinir hastası ettin beni
Nezaman
Ne ne zaman manyak adam
Neyin ne zaman olacağını biz bilemeyiz
Ama şimdi sg olup gidebilirsin dimi
Hemen şuanda gittim
Tamam sg muhatap olma sen kimsin ki benimle muhatap olmayan çalışıyorsun
Olmaya*
Bilmem ben kimim bye
Ben kime diyorum alo yazma buraya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu hissettiğin adaletsizlik duygusu çok anlaşılır. Rollerin ve beklentilerin insanı yorabildiği zamanlar olabiliyor gerçekten. Oysa her bireyin, hem kadının hem erkeğin, hayatın farklı alanlarında kendine özgü mücadeleleri var. Önemli olan birbirimizi anlamak ve yükleri eşit paylaşmak. Kalpten kalbe iletişimle çok şey değişebilir. 💖🫂