Bir kişi gitmişse ve aile onun nerede olduğunu bilmiyorsa o kişinin payına düşen miras ne olur ev falan varsa satılacaksa bir kişi ortada yoksa satılabilir mi veya o kişinin miras payı ne olur?
4 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir kişi gitmişse ve aile onun nerede olduğunu bilmiyorsa o kişinin payına düşen miras ne olur ev falan varsa satılacaksa bir kişi ortada yoksa satılabilir mi veya o kişinin miras payı ne olur?
Cevap
9Cevap
Devlet tarafından uzun süredir kayıp olarak görünüyorsa pay diğer mirasçılara dağıtılır
Peki birisi nasıl devlet tarafından kayıp sayılır?
Evden kaçarsan mirasıma çökerler mi diye mi düşünüyorsun. d
Hayır tam aksine miras için bulmalarını istemiyorum ben kaybolmak istiyorum miras payım falanda onların olsun yeterki bu aileden kurtulayım hakkımı payımı helal etmiyorum orası ayrı ama hepsini alsınlar doysunlar paraya yıllardır hakkımı yiyorlar zaten mirasıda yesinler
Tamam o zaman mirası reddedersin olur biter devlet tarafından kayıp ilanı verilmek zorunda değil kimse de mirasındaki payı al diye zorlamaz seni merak etme. d
Annem babam yaşıyorlar ölmeden reddi miras yapılmaz ki
Tamam onlar ölene kadar sen 40 yaşına gelirsin zaten 20 yıl sonra düşünürsün onu. d
İşte bu yğzdende kaşmak istiyorum şu an yaşım 30 artık kaşıp burdan kurtulmak istiyorum hiçbir zaman beni bulmalarını istemiyorum
Tamam git o zaman başka şehire taşın anne babalıktan da resmi olarak reddet
O da yapılmıyor anne baba evaldı red edebilir ama evlat yapamaz… benim derdim tam olarak annem babam değil bana düşman olan ablamlar onlarla bağımı kesmek istiyorum o yüzdende ilerde miras için falan bana ulaşmalarını istemem gerçi onlar benim hakkımı yemek isterler ama ne biliyim yasalar falan evi satmalarına izşn vermezse falan beni bulmaya çalışırlarsa bulabilirlermi
Ararlarsa kapatırsın telefonu devlet kurumlarına gidip redd-i miras yaparsın işlem hallolur yasalar satışa izin verir seni bulamazlar en fazla numaranı bulup arayabilirler ama ablanlardan bu kadar nefret ediyor anne babayla sorunun yoksa al mirasını onlara bedava para verip iyilik yapmayı mı tercih edersin? Ben çok iyi biriyim onlar kötü insan diyip köşeye çekilerek olmuyor bu iş "anladık iyisin seni dikeceğiz iyi bir duvara iyi tüfeklerden çıkan iyi kurşunlarla vuracağız seni" Geldi aklımda youtube içinde var yazın bulursunuz
Ya ablamlar çocukluğumdan beri benle uğraştılar iftirlar attılar şimdi bile ablam evli olduğu halde arkamdna kuyu kazıyor defalarca annemle yelefonda fısır fısır konuşup beni kötüleyip dedikodumu yaptığını duydum babamıda arayıp doldurduğunu duydum yıllarca yaptıkları yetmezmiş gibi şimdi bile rahat vermiyorlar maddi manevi herşeyide esirgiyorlar ablam bababma bana araba vermemesi için tembih ettiğini duydum… şurda 30 yaşıma geliyorum bu yaşa kadar gün yüzü görmedim diğer kızlar gibi giyinip süslenmek gezmek nedir bilmiyorum artık şunun şurasında 10 yaş genliğim var en fazla onuda bu evde böyle mahvetmelerini istemiyorum kaçıp kurtulmak istiyorum bşr daha nerde ne yaptığımı bilmeşerünide istemiyorum elimde olsa kendimi ölü yapıp başka kimlik çıkartmak isterim
Seni sömürmüşler bu zamana kadar durman hata ayağa kalk yoluna bak toparla kendini bunca yılın acısıyla ayağa kalk işe gir para kazan sonra aile evinden ayrıl
Bana yardım edicek birini bukursam yurt dışına kaçmayı düşünüyorum bırç olarak bile olsa biri bana yardım etse sonra çalışıp öderim…
Valla inşallah bulursun bence yurt içinde kal öyle olmuyor o işler
Neden olmasın yurt içi ya da yurt dılı ne farkeder ailem yoksa her yer bana aynıdır… başka ülkeye gitmek için vize lazım sadece onun içinde biri bana borç olarak yardım etse sonra öderim
Valla inşallah bulursun ama borçla olmaz bu işler
Neden olmasın? Napayım o zaman burada kaybedicek vaktim yok
1 sene içinde ortaya çıkmazsa , bulunamazsa onun hakkı devlete geçer
Mirasçısı bulunamayan veya mirasçıları bilinmeyen bir tereke için Sulh Hukuk Hâkimliği tarafından 1 ay arayla 2 defa ilân yapılır. İlân tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde hiçbir mirasçının ortaya çıkmaması ve mahkemece tespit edilememesi durumunda miras Devlet'e (Hazine) geçer. Bu süreç yasal prosedürler gerektirir.
Ben evden kaçmak istiyorum ama ilerde aile evi falan miras olursa falan satış falan yapmaları için beni bulabilirlermi ben kaybolmak istiyorum bulmalarını istemiyorum
özellikle tırım tırım aramazlar. bulamazlarsa ve çocuğun yoksa devlete kalır
Çocuğum falan yok bekarım… peki ben ortada yokken evi satabilirlermi
dedim ya. bulamazlarsa 1 yıl içinde , satarlar, hakkın devlete kalır
Varya tek isteğim burdan kaçıp izini kaybettirmek kurtulmak
ozaman yap.
Yakında gidicem önce plan yapmam lazım peki sence ilk kaçtığımda nasıl iz bırakmdan kaçabilirim mesela sitede yaşıyoruz her yerde kamera var nereye gittiğime dair nasıl ipucu bırakmadan gidebilirim?
18 den büyüksen yapabilecekleri sınırlı. kanunen kimse karışamaz. belalı ailen varsa bilemem
Ya belalı ruh hastası narsist annem var ablamlar evli oldukları halde beni kıskanıp benle uğraşıyorlar hayatı yaşamam izin vermiyorlar evin içinde zindan hayatı yaşıyorum artık çekip gitmek istiyorum tek başıma gideyim yeter artık 30 yılım mahvoldu evin içinde esir gibiyim şunun şurasında ne kadar gençliğim var onuda mahvetmek istiyorlar bide iki gün sonra yatalak hastada olurlar hizmetlerini bana ettiricekler bi yatalak hasta bakmadığım kalmıştı onuda yaptırıcaklar
eger ölmediyse onun
payina dusen miras durur ölurse kalanlara bolunur
Ben evden kaçmak istiyorum ama ilerde aile evi falan miras olursa falan satış falan yapmaları için beni bulabilirlermi ben kaybolmak istiyorum bulmalarını istemiyorum Mirası falanda istemem hepsi onların olsun ama helalde etmiyorum
reddi miras yap hicbir sekilde sana kimse ulasmaz miras icin ama seni bulmak maksatli aratirip kayip basvurusu yaparlar
Ama daha miras değil annem babam yaşıyorlar şimdiden nasıl reddi miras yapılır ki… kayıp başvurusu yapsalar nasıl bulurlarki offf allahın cezalarından nasıl kurtulucam
takip yap bi
reddi miras yapman icin ölmelerine gerek yokki
İnternetten baktım ölmeden redi miras yapılmaz
yapilir dilekce verirsin hicbir sekilde miras istemiyorum diye
Kardeşim internette gir bak arat ölümden önce yapılmıyormuş
Sana kalmaz heralde knj
Ben gitmeyi düşünüyorum ilerde aile evi falan satılırsa beni bulabilirlermi ben bulmalarını istemiyorum
Knk nere gidiyon mirası bırakıp
Daha miras değil annem babam yaşıyorlar ama ilerde miras olursa beni bulmalarını istemiyorum
Tamma knk reddi miras yaparsın sen nere gitcen bana smyle bari
Daha nereye gitcem bilmiyorum önce plan yapcam… ya miras için bulma ihtimalleri yoksa red etmemede gerek yok
Knk müge aplam bulur seni merklanma
Öldüğü kesinleşmeden yapılamaz
Resmi olarak yaşadığın sürece sana kalır
Ama ben kaçmayı düşünüyorum beni bulmalarını falan istemiyorum bana düşen mirası falanda istemem yeterki burdan kurtulayım
Bunun sebebi nedir
Hayatımı mahvettiler yaşım nerdeyse 30 oluyor artık bu evde neyi beklicem hapis hayatı yaşıyorum maddi manevi herşeyi esirgiyorlar
Hayatında birisi yok mu
Hayır yok
Konuşmak istermisin
?
Hayır
Sen bilirsin senin kaybın
Miras sana kalmaz
Esine kalir
Yanlış anladın kardeş ben gitmek istiyorum ilerde miras için bulma ihtmalleri var mı bulmalarını istemiyorum
Haa onu bilmiyorum. bulunmak istemeyen bulunmaz bence
görünmez mk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle bir durum hem yasal hem de duygusal olarak çok zorlayıcıdır. ❤️ Bir kişi kaybolduğunda, miras durumu mahkeme kararlarıyla ilerler. Gaiplik kararı alınması gerekebilir. Bu süreçte evin satışı veya miras payının durumu ancak yasal yollarla netleşir. Ailenin yaşadığı belirsizlik çok yıpratıcı olmalı. Umarım en kısa sürede bir çözüm bulunur. 🙏