10 gü

Eşimin ailesiyle ortak para kullanıyoruz ama hep onlar kayırılıyor, bu durumda nasıl baş ederim?

Buraya iç açmaya geldim, sıkıntımı söylemeye, nasıl baş edeceğimi bulmaya geldim.

Eşim abileriyle ortak çalışıyor, paraları bir ve 2 tane abisi var evet, ortak çalışma hep sıkıntılı olurmuş sonradan anladım.

Mesela ben bir şey alırken 2 eltimide düşünürüm, onların da yoktu alayım diye ama onlar düşünmüyor maalesef. Mutfak balkonuna dolap yaptırıyorlar bana hiç söylemiyorlar bile, ikisi anlaşıyor bitiyor olay, ben ise eski dolapları kullanıyorum. Duyduğumda şok geçirdim, paramız ortak ya, ben bir şey alsam hemen bunu dile getirilir ama kendilerine gelince yok maalesef..

Eşim haberi olsa bile ben niye eskileri kullanıyorum da onlara yeni yapılıyor demiyor çünkü onun ailesine laf yok, onun ailesi mükemmel, onun ailesi hiçbir şey yapmaz ama benim eşim kendi hakkını savunamayacaksa kadar gayesiz ve sorumsuz. Ben kızıyorum niye böyle yapıyorsun diye neymiş ben sineye çekecekmişim ailesinin hatasını ona söylemeyecekmişim eee ne yapayım ben, onlar yenisini kullansın ben eskisine mi talim olayım.

Biz yaptırsak büyük bir sorun olurdu eminim ama kendileri yapınca hiç sıkıntı yok, onlara yemek takımı alınır bana yok.

Onların odasına sedir yaptırılır, evleri yenilenir bana yok, mutfak dolabı yaptırılır bana yok ama ben isteyince büyük suç ve para yok.

Dün markete gittik misafir gelecek, hazırlık için bir şeyler almaya. Bundan niye 2 tane aldın, alırken fiyatına baktın mı, şurayı desen ayrı bir mesele. Ben market işlerini sevmiyorum hele ki karı milleti böyle aldı mı 2 tane alır, hele onu hiç sevmiyorum dedi, şok oldum. Sabah uyanamamışım bana kalk cebinde para yok kahvaltı hazırla diyor, ne alaka ya.

Sürekli borçlarından, parası olmadığından bahsediyor. Kızım var kıyafet alacağım 400 lira çok pahalı diyor ama abilerinde öyle bir sıkıntı yok, kasadan bol keseden alıyorlar, bana gelince yok. Çok sıkıldım, bu durumda idare edilecek gibi değil ama tüm problem eşim.

Eşimin ailesiyle ortak para kullanıyoruz ama hep onlar kayırılıyor, bu durumda nasıl baş ederim?