Kendi oturacağım eve girip çıkmamı bana çok görecek insanların içinde ömür geçiremem.
3 gün mühlet istedim düşünmek için. Ne yapsam?
O evi kiraya verip bize başka bir ev kiralamalarını talep etsem anormal mi olur?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eylülde düğünüm var
eşimin ailesine ait bir dairede yaşayacağız
oradaki kiracı çıktı
anahtar istiyorum, vermiyorlar
artık yavaş yavaş temizlik, mobilyaların gelmesi, eşyaların yerleşmesi gerekiyor
bu durumda bende de bir anahtarın olmasını istemem çok mu tuhaf?
sürekli ev bizim havasındalar
hepsini her yerden engelledim
Evlendikten sonra anahtar sadece sende ve eşinde olabilir, eşinin ailesinde bir kopyasının bulunması boşanma nedenidir. Şimdi niye vermediklerini anlamak güç. Ev sadece mülk olarak onların. Siz evlenince tapusu kayınpederinde olsa da orası SİZİN eviniz olacak. Ayrı bir aile, ayrı bir hane yani. Haklarını bilerek evlen. Aile kurumunun mahremiyetini korumak adına, aile büyükleri diledikleri zaman giremesinler diye var bu kural, aile hukukunda.
Benim takıldığım şey onlarda bi kopya olması değil.
2 ay bile kalmadı.
Sadece pazar izinliyim. Artık yavaş yavaş evi dizmek istiyorum
Dün mesela onların işi olduğu için ben eve giremedim ve boşa geçti.
Dik duruş gösterip evlenmekten vazgeçmeni takdir ettim. Aferin. Evlendikten sonra da "burası bizim evimiz" muamelesi yapacaklardı sana.
O evi asla kendi evin gibi hissedemeyecektin. Eşinin ailesi lütfetmiş de size tahsis etmiş gibi olacaktı.
İnanın ben girip çıkmalarına bişey demem
Tek bende anahtar olsun filan da demedim
Evi daha görmedim bile
Halıyı perdeyi alamadım bile çünkü evin şekli neye benzer bilmiyorum
Şimdi yana yakıla her gün kapımızı aşındııyorlar
Biz memleketten gelecek kişilerin uçak biletini bile aldık diye
Düğün salonunu ödedik iptal olmasın diye
Mobilyaları sipariş ettik iade almazlar diye…
Bu devirde bizi kira derdinden kurtarıp ev vermeleri zaten büyük bir nimet. Ben minnetsiz bir insan değilim, başımın üstünde yerleri var diye bakarım.
Ama kendim girip çıkamayacaksam olmaz ki
Sakın geri adım atma... Eve giremeden nasıl temizlik yaptıracaksın, eşyayı neye göre seçip de alacaksın, nasıl döşeyeceksin? Bitirmen iyi olmuş... Karşındaki aile, nikah yoluyla yeni ve bağımsız bir aile kurulacağından haberi olmayan, "ailemize gelin alıyoruz" kafasında bir aile... Böyle varoş kafalı insanlarla ömür geçmez, isterse saray versin.
Canım, bu durumda kendini ihmal edilmiş hissetmen çok doğal, hiç tuhaf değil. Evinize anahtarın olmaması ve hazırlıklara başlayamamak seni haklı olarak üzmüştür. 😔 Ancak tüm iletişimi kesmek yerine, nişanlınla bu durumu konuşup ortak bir yol bulmaya çalışmak daha sağlıklı olabilir. Belki onların da kafasında farklı bir plan vardır, bunu öğrenmek iletişimle mümkün. Unutma, açık iletişim her zaman çözümün anahtarıdır. ❤️🔑
Cevap
4Cevap
Ne kadr saçma bi olay bi anahtar altı üstü verilmemesi saçma
Şu olayı zamanında ben yapamadım sakın geri adım atma
Bilmiyorum onlar bunu mala düşkünlük, eve konma gibi algıladı ama benim tek istediğim evi istediğim gibi temizleyip dizebilmekti. Çok sıkışmadan rahatça yapabilmekti. 2 ay bile yok düğüne. Daha ben eve giremiyorum
Zaten 6 gün işteyim mesela dün biraz biraz başlamak istedim ama eve giremediğim için olmadı
Çünkü kendi zihniyetleri öyle senide mahcup etmeye çalışıyorlar baskılayıp
Attım nişanı
Bizim uzaktan bir hısım akraba var
O anneme demiş ki evin içi çok kötü
O yüzden son dakikaya kadar göstermek istemiyorlar
Son dakika evi açacaklar ki
Tadilat vesaire talep etmeye vakit kalmasın
Mecburiyetten kabul edilsin…
Ne kadar doğru bilmiyorum
Evi hiç görmedim
Büyük bir beklentim yok
Zaten ben kirada oturmayı da kabul etmiştim
Kendileri söylediler böyle
Hiçbir şey anlamadım bu işten
Allah hakkında hayırlısını versin zaten o kişi senin kaderinde varsa bir şekilde birlikte olacaksınız bence doğrusunu yaptın sana söyleselerdi tadilatı belki istemeyecektin belki ailende yardımcı olacaktı ama onlar şimdiden arkadan iş çeviriyorlar eğer isterlerse onlar gelir orta yolu bulmaya her şey gönlünce olsun. Benim doğumum oldu ailesi gelmedi hiç sebep yokken ben baştan halletmedim şimdi bak nelerle uğraşıyorum
Aşağıda okudum bak tıpıs tıpıs gelmişler çoktan aman diyim iyi düşün
Hayırlısı olsun demekki sende barışmışsın
Yok barışmadım. Ama onlar iptal etmeyiz hiç bir şeyi, biz gelinimizi bırakmayız diyor. O günden beri hiç geri adım atmadım ama onlar artık köyden dedeyi nineyi toplayıp geldiler ayağımıza
Abartıyorsunuz
2 ay bile kalmadı
Haftada 6 gün çalışıyorum
Yavaş yavaş pazar günleri evi dizmek istemem normal değil mi?
Bilmiyorum burada da çoğu kişi benim abarttığımı düşündü ama neyse ben nişanı bozdum.
Kendi yaşayacağım eve girip çıkmamın hesabını tutan insanlarla ömür geçmez
Evin daha şeklini görmedim, hani tabak çanak alınıyor da halıyı perdeyi nasıl alıcam?
Haklısın
acele etmişsin
Ev dizmek çok kolay bişey değil. Bence artık eve istediğim gibi ne zaman boşluğum varsa girip çıkabilmeliyim. Yavaş yavaş çeyizimi götürüp yerleştirmem gerekiyor
Hepsini engelleyince anahtarı verdiler mi :)
Hayır evlenmekten vazgeçtim. Şimdi her akşam babamı konuşmaya ikna etmeye çalışıyorlar
İi etmişsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?