Nişan öncesi aileler, masraflar ve gelecek kaygısı bu kadar normal mi?

Ailelerimiz tanıştı, altın konusunda sıkıntılar oldu ama kavga gürültü falan değil, ailesi sadece bir şeyleri netleştirmeden kalktılar ve ailem bu durumdan hiç hoşlanmadı. Tek bir görüşme olacaktı, bir şeyler net olmadan kalktılar. Sonra ben ailesi ile konuşup netleştirdim bir şeyleri, o konuda da anlaştık ama bizimkilerin aklına yatmadı. Sevgilimi çok seviyorum ve ailem, sen istedikten sonra biz hep yanındayız, dedi ve ikimiz de aşırı kaygılanıyoruz sonrasında sorun çıkar mı diye. Sevgilim biraz hassas biri, uzak mesafe yaşıyoruz, 2 aydır görüşemiyoruz, çok özlüyoruz. Nişan yüzüğü alındı, eylülün ilk haftası nişan düşünüyoruz ama babasının iş tarihinin açıklanmasını bekliyoruz, ailem buna da sinir oluyor, onların bizim peşimizde olması gerekiyor, biz tarih belirleyip onların uyması gerekiyor diyor. İyi düşün, nişan olduktan sonra herkes duyacak, masraf olacak, böyle şeyler olmasın tarzı konuşuyorlar, kaygı ve stresim daha çok artıyor. Düğün seneye diye düşünüyoruz, sevgilim iyi biri, gerçekten beni seviyor ve bana çok değer veriyor ama zihnim o kadar karman çorman, kaygılı ki bazen bitirip kurtulasım geliyor ama sonrasında çok üzülürüm, diyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, nişan atarsam masraf yapacağım, nişanı ben yapacağım, 45 bin TL yer tutacağım, olmuyorsa şimdiden olmasın, diyorum. Sevgilim de gelecek kaygısı yaşıyor, sana yetebilir miyim, isteklerini yapabilir miyim kaygısı yaşıyor, çıkmaza giriyoruz resmen. Bu normal mi? Bilmiyorum 🤷‍♀️ Yaşayanlar lütfen yazsın bir şeyler

Nişan öncesi aileler, masraflar ve gelecek kaygısı bu kadar normal mi?