10 gü

Annem evlat ayrımı yapıyor gibi hissediyorum, kardeşime ev ve araba alıp bana hiçbir şey yapmaması normal mi?

Ben 21 yaşında yeni mezun olmuş bir kadınım, KPSS çalışıyorum ve memurluk için çok çabalıyorum. Kardeşim ise 18 yaşında erkek ve sağlık meslek lisesi mezunu, atanacağını söylüyor hep, umarım gerçekten istediği gibi çalışmadan başarır. Başımızda babamız yok. Annem bir ev alabilmek için sürekli birikim yapıyor ve ben birikim yaptığı için onu zorlamaktan kaçınıyorum, ekonomik anlamda evde ne varsa onu yiyorum, ekstra bir isteğim olmuyor, kitaplarımı bazen PDF olarak çözüyorum. Bir ara çalıştığımda da anneme destek oluyordum, kardeşim ise staj parasını istediği gibi harcayabiliyor. Annem evi kardeşim için almak istiyor ve sürekli "o evden pay isteme" diyor ama eğer ki memur olursam da o evin alınması için benim de para vermem gerektiğini, bunu tek başına yapamayacağını söylüyor. Ya da atanma sürecime kadar bir işe girersem asgari ücret alıyorsam 20'sini ona vermem gerekiyormuş, bunu memuriyetim için toplayacakmış ama geçen gün de o parayı ilk kim memur olursa ona harcarım demişti, benim sınavdan atanma sürecime kadar biriktireceğim para yine bana verilmeyecek gibi. Ev konusuna gelince ona neden diye sorduğumda "Sen evleneceksin, elin oğluna mı alayım?" demişti. Lafa gelince erkek arkadaşımdan düğün için 700 gram altın yapmasını talep etmesini biliyor ki beni okutan da erkek arkadaşımken. Bugün ise bardağın taştığı o durumdayım çünkü 3 senedir ehliyetim var ve annem bana bir gün bile "Sana bir araba alalım" demedi, hep "Kendin alırsın diye ehliyet aldım sana" dedi, şimdi kardeşim ehliyet aldı ve annem ona bir araba alalım diyor. Ev alma telaşındayken kardeşime araba da alacak, ev de alacak ve bana hiçbir şey yapmayacak; memur olsam bile benim ihtiyaçlarımı kendim zamanında vereceğim parayla sağlayacak, ondan da emin değilim.

Annem evlat ayrımı yapıyor gibi hissediyorum, kardeşime ev ve araba alıp bana hiçbir şey yapmaması normal mi?