12 gü

Görümcemin lafları evliliğimizi bozuyor, eşim ablasını savunurken ben mi alınganlık yapıyorum?

Görümcemin benim de olduğum ortamda söylediği bazı şeyler sinirimi bozuyor, bu nedenle de eşimle bazen tartışıyoruz. Tüm konuşmaları anlatamam elbette, ancak dikkatimi çeken örnekleri vereceğim. Mesela, benim de olduğum ortamda eşime kök aile ile tatile çıkmak istediğini söyledi, kök aile dediği de kendisi, kardeşleri ve babaları. Eşler ve çocuklar aynı ortamda olunca dikkat dağılıyor vs. dedi. Kendisi de evli ve çocukları var bu arada. O bunu anlatırken ben kenarda sadece dinledim, eve döndüğümüzde eşime bu teklifi garipsediğimi söyledim, o da ablam kendi eşini çocuğunu bile getirmiyor dedi. Ben de o onun kendi tercihi, ben bu şekilde bir tatili garip buluyorum dedim. Diğer bir konu da başka bir buluşmamızda kendi çocuklarına siz evlenene dek alacağınız her şeyi benim üzerime alacaksınız dedi. Çocukları da ne alaka anne diye cevap verdiler. Evlenince gelin damada sattırın diye mi aldırayım size malları dedi. (Ben evlendikten sonra bekarken aldığım malları sattım ve eşimle ev aldık bu arada düğün sonrası). Yani ben mi abartıyorum bu sohbetleri, eşim takıntı yaptığımı söylüyor ve ablasında hiç sorun bulmuyor sohbetlerinde.

Görümcemin lafları evliliğimizi bozuyor, eşim ablasını savunurken ben mi alınganlık yapıyorum?