13 gü

Eşim sürekli alkol alıp yalan söylüyor, evlilikte güven sorunu yaşayınca ne yapmalı?

Eşim çocuk olduktan sonra alkol kullanmaya başladı ve zamanla bu durum neredeyse her güne yayıldı. Rahatsız olduğumu söyleyip bırakmasını istedim, hatta devam ederse ayrılacağımı da söyledim ama buna rağmen yalan söyleyerek içmeye devam etti.
Bir süre sonra bana haber vermeden dışarı çıkmaya başladı ve hesap sorduğumda bana sert tepki verdi. Bir gün yine dışarı çıkıp gece geç saate kadar arkadaşlarıyla alkol aldı. Sonrasında özür dileyip değişeceğini söyledi ama daha önce de benzer sözler verdiği için güvenemedim.

Yaklaşık bir buçuk ay daha iyi davrandı ama sonra tekrar gizli şekilde alkol aldığını öğrendim ve yine yalan söyledi. Bunun üzerine artık güvenimin kalmadığını, bu şekilde devam edemeyeceğimi söyledim. O da kalmak istediğini ve bir daha içmeyeceğini söyledi.

Şu an birlikteyiz ama geçmişteki yalanlar ve tekrar eden alkol kullanımı yüzünden ona güvenemiyorum ve sürekli tedirgin hissediyorum.
Eşim sürekli alkol alıp yalan söylüyor, evlilikte güven sorunu yaşayınca ne yapmalı?