13 gü

Cenaze yemeği ve 40’ı, 7’si gibi organizasyonlar gerçekten gerekli mi yoksa sadece geleni doyurmak mı?

iki ay önce ilk kaybımı yaşadım. Cenaze akşamı gözlerim ağlamaktan şişmiş, elimde kek meyve suyu kolisi millete dağıtırken buldum kendimi. Aradan 1 hafta geçti 7'si oldu bu sefer elimde helva tepsisi helva dağıtıyorum zaten ilk kaybım şokunu atlatamadım. Neyse geçenlerde 40. gün oldu bu sefer tabaklara pilav tatlı lokum koyup yanında ayran bitti mi diyenlere ve doymayıp 3. tabağı istemeye gelen, bir tabak paket yapar mısın eve götüreceğim diyenlerin istediklerini yaptım. Şimdi soruyorum bu cenaze evi neden acısını yaşayamadan, cenaze çadırının altında bile dedikodu peşinde olan insanları doyurmaya çalışıyor bu çok gerekli bir şey mi? Açıkçası aklıma geldikçe sinirim bozulduğu için direkt vasiyet yazdım böyle organizasyonlar yapılması rızam dahilinde değildir akraba ve tanıdıkları doyurmak yerine evsiz insanlar, aç çocuklar ve sokak hayvanları doyurulsun. Aksi takdirde eğer gelen misafirlere ikram verilirse ne veren ne de yiyenlere hakkım helal değildir. Sevenlerimin acısını yaşamak yerine insanlara hizmet etmesini istemiyorum yazdım. Sizce olması gereken ne?

Cenaze yemeği ve 40’ı, 7’si gibi organizasyonlar gerçekten gerekli mi yoksa sadece geleni doyurmak mı?