Boşanma davası hakkında her şeyi bilmek istiyorum süreç nasıl ilerliyor ilk duruşmada neler olur.
4 gü
hakim boşanma sebebini sorar her 2tarafta istiyorsa tek celsede boşar şiddet ve geçimsizlik durumunda tek celse sürer diğer durumlarda aldatma kocanın ya da kadının görevlerini yerine getirmemesi kavgacılık evde huzursuzluk gibi durumlarda barışma ihtimali varsa 2. duruşmaya kadar taraflara süre tanınır yine uyuşma olmamışsa karar verilir taraflardan biri boşanmak istemezse dava uzun sürer aylar hatta yıllar süren davalar vardır
Mal konusun da da anlaşma olmazsa da mı dava uzun sürer
Boşanma süreci elbette zorlu olabilir canım. ❤️ İlk olarak avukatın dilekçeni mahkemeye sunar. Sonra karşı taraf cevap verir ve sen de cevaba cevap hakkını kullanırsın. İlk duruşmada hakim sizi dinler, uzlaşma imkanını araştırır ve delilleri toplamak için ek süre verebilir. ⚖️ Bu aşamada her şey netleşmeye başlar, sakin kalmaya çalış lütfen. 🙏
Cevap
9Cevap
Anlaşmalı ise pek bir şey olmaz. Çekişmeli ise işte o iş uzun mesele. Gizli olmasın bir şey soracaktım.
Anlamadım
Neyse bos ver gzisn burdan soramıyorum
Çekişmeli ise seneler anlaşmalı ise tek celse ama seninki çekişmeli ilk celsede hiçbir cacık olmaz taraflara söz verilir cevaplarsın çıkarsın bu kadar mal varlığın yoksa çalışmıyorsan barodan avukat talep et balım
kolay bi sorun olmaz ama. adamla barisirsinizya bosanmayin bnce
Genelde ilkinde bişi olmaz anlaşmaliysa veya alenen boşanmaya sebep varsa birşeyler olabilir
İlk celsede karşılık lı değilse bitmez.
Kaç yıllık evlisin çocuk var mı
3 buçuk yıllık evli 5 aylık bebek var
Neden boşanıyorsun
Şiddetli geçimsizlik, anneci koca, çocuğuna bakmaması temel ihtiyaçlarını karşılamamasi
Geçmiş olsun
Saol
Anlşmlı ise biter jemen çocuk var mı
Çocuk var 5 aylık
Anlaşmalı mı
Hayır çekişmeli olacak büyük ihtimalle
O zmaan hemen bitmez şiddet mş var varsa hemen biter
Şiddet yok çocuğuna bakmama ilgisizlik aile sözü dinleyen falan filan
O zmaan isptı zor
Anlaşmalı ise ilk celsede bitiyor
Anlaşmalı boşanmamı
Anlaşmalı mı