Çekişmeli olarak dava açacağım, dilekçe vermem yeterli mi? Delil olmadan da dava kısa sürede sonuçlanır mı? Gerçi iki tane darp raporum var ama bir kaç ay önceye ait affettigim için geçerliliği devam eder mii kafam çok karışık :(
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Senin yapman gereken şu an sadece dava açmak için dilekçe vermen, sonrasında şahitler için ayrı dilekçe veriyorsun, dava zamanı da delil ve kanıtlar için ayrı dosta hazırlıyorsun ya da direk mahkemede de sunabilirsin fakat avukatsız çok zor, anlaşmalı olsa gerek yok fakat çekişmeli de muhakkak olmalı. Dava takibini ya da dosya, tebligat takibini vs. tek başına yapman çok çok zor. Çekişmeli davalar her türlü uzar, davanın verildiği tarihte çok ileri tarihlere oluyor, süreci de aynı şekilde ağır işliyor hele ki karşı taraf çok zorluk çıkardığı taktirde bir kaç seneye kadar uzayan davalar oluyor.
Elinde sağlam delil ve kanıtlar varsa, biraz da hakime bağlı olarak belki daha erken bitebilir, ilk duruşma da boşamaz fakat 2. ya da 3. duruşmalarda avukat dahilinde daha hızlandırıp davanın sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.04 Yorumla- Soran+1 yıl
Anlaşmalı ya ikna etmek lazım ya 🤦🏻♀️ teşekkür ederim
- +1 yıl
Yapabiliyorsan bunu yap, konuş ve eğer kabul etmezse darp raporlarının olduğunu, tazminat ve nafaka talep edeceğini söyle. Gözü korkup kabul eder merak etme, eğer kabul etmezse de istediği kadar uzatsın, bu işin peşini bırakma. Bunu ona da aynen söyle, kendi bilir.
Allah yardımcın olsun, çok sıkıntılı ve zor süreçler. Umarım bir an önce atlatırsın. - Soran+1 yıl
Elimden geleni yapacağım, umarım kısa sürede biter. Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.🌼
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
14Cevap
- +1 yıl
Eğer hiç bir sorun yaşamadan ayrılmak istiyorsan bir avukat bunu sadece bir gün içinde bitirir. Bunun içinde eğer onunda boşanma niyeti varsa beraber avukata gidersiniz, o gerekeni yapar. İki tarafında birbirinden hiç bir şartı olmaması gerek. Çocuk varsa da kimde kalacağı falan her türlü uzlaşı gerek.
2 saatte biter.
Yok çekişmeli dersen 2 seneye yakın sürer. Zaten kanunlar 1 senesini barisirlar falan ihtimali için kendisi veriyor. Gerisi de uzatmalar112 Yorumla- Soran+1 yıl
Çocuk yok çok şükür. 8 aydır evliyim. Birinden evliliğin bı senesi dolmadan anlaşmalı boşanma açılmıyor diye duydum ama bilginiz var mıdır
- +1 yıl
Yok, bunu ilk defa duyuyorum. Ama ben bazen avukata gidip soracağım bişey varsa, direk diyorum eğer danışma ücreti alıyorsanız benim imkanım yok, ben bişey sormak istiyorum olursa ona göre dava açacağım sizin araciliginizla falan dersen buyrun konu nedir diye hemen sorunu alırlar ve anlatır sorarsın.
Aynı bana dediğin gibi 8 aylık evliyim ama böyle bişey duydum, bir yıl dolmadan anlaşmalı boşanma olmuyor mu oluyor mu diye sorarsın, olur derse ücreti uygun bişey derse anlaşır baslatirsin.
Oda mahkemeden gün alır. En yakın tarihte ( bir iki hafta içinde seçilen 1 günde ) bosanirsiniz - Soran+1 yıl
Çok teşekkür ederim sağol
- +1 yıl
Ayrılmakta kararlı misin, neden?
- Soran+1 yıl
Evet çok denedim fakat olmadı. Aşağılama, gurur kırma, ailemin durumu onların ailesinden kötü diye onlara karşı bakış açıları. Ondan fazla maaş alıyorum diye lafının yapılması, sürekli kendisinin ailesinin para istemesi varlıklı olmalarına rağmen. Kendi aileme destek olmama karışması. Herşeyden önemlisi kişisel alanima, sınırlarıma saygısı yok. İstediğim şeyler için zorlanıyorum. Yapmayınca da olan oluyor işte. Arkadaşlarımla görünüyorum. Telefonum onun elinde. Onun yanından bı saniye dahi ayrilamiyorum, izin vermiyor. Sonrası darp, aşağılama vs saymakla bitmez derin gerçekten 😐
- Soran+1 yıl
İstemediğim şeyler*
- +1 yıl
Gerçekten çok üzücüymüş, soracağım veya dertleşmek istediğin şeyler olursa özelim açık, yazabilirsin
- Soran+1 yıl
Tamamdır teşekkür ederim
- +1 yıl
👍🌹
- +1 yıl
Merhaba, durumlar nasıl neler yaptin
- Soran+1 yıl
Anlaşmalı olmuyor avukat en az 7500 diyor kıyafetlerimi bile alamadım uğraşıyorum öyle
- +1 yıl
Yuh bu ne be,7500 verecek durumun var mi ki.
İletişim kuracağımız bir yer var mı, oradan anlatayım. Dilersen sesli de dinleyebilirsin. Banayaz
çekişmeli boşanma davaları 1 seneden az sürmez, avukat bulman lazım yoksa işin zor.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Avukat paraları o kadar çok ki 🤦🏻♀️ mecbur tutucam galiba
- +1 yıl
Affettiğinize dair herhangi bir kayıt yoksa devam eder. Çekişmeli davalar 2 - 3 sene kadar sürüyor. Elinizde ki delillere bakar herşey. Yazışmalar - fotoğraflar - imzalı şahitler gibi..
00 Yorumla Adresini işini değiştirebilirsen keşke, adamı zorla katil ederler. Nasıl buldun bu malı
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Devlet memuruyum kadro sürem dolmadigi için yer değiştiremiyorum 🤦🏻♀️ aynı kurumda çalışıyoruz maalesef evlenmeden önce o kadar farklılar ki mal oldugunu çok geç farkettim
- +1 yıl
Geçerliliği devam eder. Gidip dava açabilirsinn. Raporları da kullan
10 Yorumla Benimde çekişmeli sürüyor. Anlaşmalı istediğim halde çekişmeli istedi. Şimdi delillerim kanıtlarım sayesinde dava benim lehime döndü. Avukat 4. Duruşmada sonuçlanacabileceğini söyledi. Ortalama 1,5 yılda sonuçlanıyormuş
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Devam eder benim ablamında sana benzer davası var şu an 🥺🥺🥺
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Allah yardım etsin ona da, hem dövüp hem peşini bırakmıyorlar insanın
- Cevap sahibi+1 yıl
Benim ablamı bir kere vurmuş ama darp raporu var dava baya uzadı çekişmeli
- +1 yıl
Çekişmeli dava en az 1-2 sene sürer
10 Yorumla - +1 yıl
Dilekçe vermen yeterli 3 senede biter.
10 Yorumla - +1 yıl
Mümkünse anlaşmalıya ikna etmek dava hemen sonuclanir
00 Yorumla - +1 yıl
zor cekişmeliyse dada zor alah yardımcın olsun
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Sağol inşallah
bendede benzer konuşalım mı
10 Yorumla- +1 yıl
boşanırsınız merak etme
01 Yorumla- Soran+1 yıl
İnşallah
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
anlasmali boşanin ugrasmaya degmez
00 Yorumla - +1 yıl
yaz bana
00 Yorumla - +1 yıl
Uzar
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Çekişmeli boşanma davası, TMK Md. 166/3 de düzenlenmiş anlaşmalı boşanma davası dışında kalan her türlü boşanma nedenine dayalı olarak açılmış ve eşler arasında boşanma ve boşanmanın ferileri konusunda bir anlaşmanın bulunmadığı boşanma davalarıdır.
Çekişmeli boşanma davalarında en önemli deliller arasında tanık beyanları yer alır.
Tanık beyanlarının kabulü ve delil olarak varlık kazanabilmesi için şahit olduğu duruma doğrudan vakıf olması, taraflara yakınlık gibi durumlar mahkeme tarafından değerlendirilir. Tanıklık noktasında önemli konulardan biride yalan beyanda bulunma ve bu şekilde yalancı tanıklık konusudur ki, bu husus Türk Ceza Kanunu sistematiğinde suç olarak tanımlanmış bir durumdur.
Tanıklık gibi bilirkişi müessesi de delil toplama aşamasında mahkemelerce başvurulabilecek konular arasında yer alır. Bilirkişilik teknik bilgi gerektiren konularda uzman görüşüne başvurma olarak tanımlanabilir. Bu bağlamda dosya içerisine sunulan bir konu ya da delil üzerinde teknik inceleme gerekmesi durumunda bilirkişi rapor veya beyanı önem taşır.
Genel itibari ile affeden eşin dava hakkı yoktur. Boşanma davalarında gerek taraflarca mahkemeye sunulan delillerin gerekse de dosya Boşanma davalarında af niteliğindeki davranışlar genel olarak “tarafların barışmış olması” , “olayların affedildiğinin açıklanması” , “birlikte yaşamaya devam edilmesi” (zorunluluk nedenine dayalı haller istisna olmak üzere) ve “olayları hoş görü ile karşılamak” şeklinde kendini göstermektedir.
Davacının, eşine, onu affettiği anlamına gelecek şekilde mesaj göndermesi, zorunluluk halleri dışında uzunca bir süre aynı evde yaşamaya devam etmesi, eşiyle cinsel ilişkiye girmesi gibi davranışları da davacının davalıyla barıştığını, bu olaylardan önce yaşanan olayları en azından hoşgörü ile karşıladığını sonuç itibariyle davalıyı affettiğini gösterir davranışlar arasındadır. Burada yine dipnot olarak “daha önceden bilinmeyen” olayların affedilmiş sayılıp sayılamayacağına değinmek gerekirse, her ne kadar yukarıda örnek olarak ifade ettiğimiz olayların yaşanmasıyla bu olaylardan önce yaşanıp da davaya konu edilen olayların affedilmiş sayılacağını belirtmişsek de davacının daha önceden bilmediği ve affetme sayılan davranış sonrası öğrendiği olaylar affedilmiş sayılmaz.
Sonuç itibariyle, boşanma davalarında, davacının davaya konu edilen vakalardan (örneğin şiddet, hakaret olayı) sonra yukarıda örnekleme yoluyla sayılan bazı davranış ve tutumlarda bulunması halinde, bu davranış ve tutumlardan önce yaşanan ve davaya konu edilen olaylar hükme esas alınamamaktadır. Ancak bunun için de yukarıda ifade edildiği üzere “affetme” olgusunun davalı tarafından iddia edilmesi ve usulüne uygun olarak somut delille ispat edilmesi şarttır. Bir boşanma davasında “affetme olgusu” ispat edilse dahi affetme sayılan davranış ve tutumdan sonra vuku bulan bir olay boşanma davasına konu edilmişse bu durumda elbette ki boşanmaya karar verilebilecektir. Affetme olgusunun hakim tarafından kendiliğinden nazara alınamayacağı, mutlak suretle davalı tarafından ileri sürülmesi ve ispat edilmesi şartı birlikte değerlendirildiğinde usul hukuku anlamında “affetme iddiası”nın bir “def’i” olduğunu söylemek mümkündür.
Yargılama aşamasında hak kaybına uğramamanız açısından avukat yardımı almanızı tavsiye ediyoruz.