Boşanma davası ve süreci nasıl işlemekte? İçinizde avukat olanınız var mı? Mesela eşimin başkasıyla konuşup konuşmadığını nasıl ortaya çıkarabilirim? Mahkemede hangi hesap ya da cihazlar incelemeye alınır?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. Eğer kulağınla birşeyler duyduysan mahkemeye tarihi ve saati belirterek operatörden ses kaydı vesaire istetirsin.
Ama kulağınla duymadıysan sırf şüphe üzerine kayıt istetemezsin..
Ayrıca operatörden bişey istemek kolay değildir.. Bende delil niteliği taşıyan birkaç SMS vardı, direkt telefonu alıp bilirkişiye cihazı incelettirdiler, yani operatörden istemediler..01 Yorumla
Soran+1 yılYani delil olmadan inceleme olmz diyorsunuz?
En İyi Cevaplar
Mahkemede hiç bir cihaz hesap konuşma falan incelemeye alınmaz. Eğer kendi yöntemlerinle ispat edebilirsen, delil ortaya koyabilirsen delil incelenir. İncelenen delil yeterli görülürse mahkeme yargı kısmına geçer, yeterli görülmezse mahkeme kişiyi 30 günlük incelemeye alır. İnceleme sonucu kişi suçlu çıkarsa mahkeme yargı kısmına geçer kişi suçsuz çıkarsa mahkeme düşer.
05 Yorumla
Soran+1 yılMahkeme düşer derken yani boşanma gerçekleşmez öyle mi?
Soran+1 yılİyide ben delil bulup bu sebepten gitmeyeceğim ki mahkemeye.. sadece işi zora koşmasın çocuğumu alamasın diye delil arıcam.. bu delil arama işini nasıl yapabilirim?
- +1 yıl
Kendisini takip ederek yapabilirsin. Çocuğunun yaşına göre muhtemelen çocuğunu annesi olduğun için sana verirler 0-6 yaş grubunda ise kesinlikle sana verirler. Boşanman için delile falan gerek yok, mahkemeye gidip ikimiz boşanmaya karar verdik diyebilirsin. Erkeğin rızası yoksa o sıkıntı.
Soran+1 yılDaha önce 2 kere kendisine sözlü olarak söyledim bunu herşey değişir falan filan derken vazgeçirdi.. bu sefer herşeyi ayarlayıp öyle çıkmak istiyorum karşısına.. çünkü büyük ihtimal kabul etmeyecek ve zora koşacak yine..
Gizli Üye(36-45)+1 yılCanım benimde şu an boşanma davam Devam etmekte. Anladığım kadarıyla boşanırken suçun hepsini karşı tarafa yüklemeyi düşünüyorsun. Aldatma olduğunu biliyormusun kesin?
010 Yorumla
Soran+1 yılYok bilmiyorum ama işi zora koşacağından emin olduğum için bununla uğraşmak istemiyorum... süreç nasıl ilerliyor? Napmak gerekiyor?
Cevap sahibi+1 yılBoşanma davaları konusunda bilgim biraz var. Malum günümüz avukatları işlerini layıkıyla yapmadıkları için avukatlara tamamen bırakmamak gerek davayı. Öncelikle bunu bil öyle hareket. Bir çok avukat boş. İşi bilmiyor. Davayı sen açacaksan elinde kanıt ve şahit olması lazım. Öncelikle bunları topla. Eğer aldattığına dair elinde kanıtın yoksa hiç sakın mahkemeye bununla çıkma. Muhtemelen şiddetli geçşmsizlikten dolayı dava açabilirsiniz. Ne yaşadınız ne oldu bilmiyorum. Şu kadarını söyleyim sana. Boşanma davalarını şahitler alır şahitler götürür. En iyi avukatı tutsanda şahit çok önemlidir. Tabi boşanma Davasında iftiralar malum çok meşhurdur. Çünkü dört duvar arasında olan şeyleri dışardakiler bilmezler. Sana atacakları şeyler; yemek yapmıyordu, evi temizlemiyordu vs gibi şeylerdir. Bunlar boşanmak için sebepler değildir ama karşı tarafı kusurlu gösteren hareketlendendir. Öncelikle bunları resim ve mesaj yollarıyla kendi ispatlarını Oluştur.
Cevap sahibi+1 yılEşin hareket ediyorsa bunları ses kaydı mesaj yoluyla Belgelendir. Ama bunları çaktırmadan yap. Bir şey daha söyleyeyim aslında etik değil ama ben yinede söylücem. Eşini sinirlendir öfekelndir kendine vurmasına müsade et. Git darp raporu al savcılığa suç duyurusunda bulun eşim beni dövüyor ve tehdit ediyor diye evden uzaklaştırılmasını iste. Vs vs kadınların yapacağı çok şeyler var. Ben bunu yapmam ama kendin yaparmısın bilemem. Avukatınada yüzde yüz güvenme. Aç interneti boşanma sebeplerini oku. Sana tehdit olacak unsurları bil tedbirini al, lehine olanlarınında kanıtlarını Oluştur. Avukata gidince avukatın sana soracağı ilk şey sen ne istiyorsun olacaktır. Kendinin ne istediğini bilmelisin. Kanıtlarını Oluştur sonrada eşinle anlaşmalı boşanma konusunda konuş ikna etmeye çalış. Çekişmeli çok zor ve yıpratıcı. Kabul etmezse elindeki delillerle dava açarsın.
Soran+1 yılPeki çocuğumu benden alıkoyması için yapabileceği şeyler var mı?
Soran+1 yılLehime olanları delillerken alehime olanları karartmam gerek
Cevap sahibi+1 yılÇocuk küçüktür zaten. Velayet davası açabilir seni uğraştırmak için. Annenin yüz kızartıcı bir kabahati yoksa genelde mahkeme anneye verir çocuğu. Erkeğe en çok koyan şey boşandığı karıya nafaka ödemek. Gelir durumunuzu bilmiyorum. Ama erkekler zengin bile olsalar kendilerini düşük ücretle çalışan gibi gösterir. Gelir düzeyinizin belgeleyeceğin şeyleri biriktir. Üstüne olan şeylerin belgeleri. Kredi kartı ekstreleri, ruhsatlar, tabuları... Hepsini belgele. Bu süre zarfı içerisinde de bir boşanma avukatıylada görüş. Sadece danışma ücreti alır senden. O sana da yol gösterir.
Cevap sahibi+1 yılOo az önce okudum kaynvalidenle birlikte yaşıyomuşsun kocanın sana ayrı ev tutma zorunluluğu var kocanın ailesiyle yaşamak zorunda değilsin. Bu ağır kusurdur.
Soran+1 yılgerçekten mii !!! şu an hayretler içindeyim bunu bilmiyordum... anlıyorum.. delilleri toparlayıp o vakte kadar vazgeçmezsem karşısına öyle çıkmam gerek yani...
Cevap sahibi+1 yılEvet canım iyi düşün arada çocukta var hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Soran+1 yılAmin inşallah..
+1 yılboşanma davası ile ilgili her şeyi kolayca özetlemişler. tavsiye ederim.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
11Cevap
+1 yılmahkeme bunlara karışmaz bu delileri sen toplayıp mahkemeye sunmak zorundasın eğer net deliller sunarsan tek celsede biter.
035 Yorumla
Soran+1 yılAma nasıl? Su delilleri nasıl toplarım avukat yardımcı olur mu bunda
- +1 yıl
evet olur da ne gerek var ne olacak sanki boşanınca ?
Soran+1 yılDelil nasıl toplayabilirim?
- +1 yıl
avukat yardımcı olur da gel vaz geç bu sevdadan dağıtma yuvanı her türk erkeği yapar böyle şeyler.
Soran+1 yılMesele aldatma değil karreş yaşananlar saskıcı tavrı ve en sonunda ailemle aramı bozması.. ama biliyorum ki işi zona koşacak... ama ben bir yerlerden bir yanlışını da yakalarsam daha çabuk biter bu iş...
- +1 yıl
bitince ne olacak ailenle de aran iyi değilmiş
Soran+1 yılAilemle aramı bozan eşim zaten... ailem bana sahip çıkar yine.. daha öncesinde nasıl olduysa yine öyle olacaktır...
- +1 yıl
çocuk yok değil mi ?
Soran+1 yılVar :/ çocuk olmasa saniye durmam zaten
- +1 yıl
ooo o iş olmaz çocuk var boşanma işini unut. adam gibi oturun kocanla anlaşmanın yolunu bulun.
Soran+1 yıl2 defa konuştukciddi olarak... herşey değuşcek dedi hiç bişey değişmedi... kendim burada kendimden uzaklaşkuzaklaştım asabi sabırsız biri oldum çıktım... işin kötüsü artık oğlumla anne oğul gibi bile olamıyırum...
Soran+1 yılİşte tamda bu yüzden boyanmayı çok istiyorum... oğluma daha iyi bir gelecek sunmak için..
- +1 yıl
tamam da babasız çocuk büyütmek kolay mı her çocuğun annesiyle babasıyla mutlu bir yuvaya ihtiyacı vardır.
Soran+1 yılPeki anne baba bir aradayken huzursuzsa çocuğun psikolojisi bu yönde daha da bozulacaksa.. gergerekirse oğlum için ayda bir babasının yanına getiririm... dilerse de o gelir... babasından uzak tutmaya niyetim yok zaten
- +1 yıl
aile büyüklerini devreye sok bir şekilde kocanı baskı altına alsınlar ve bir şekilde olayı çözün.
boşanmak çözüm değildir.
Soran+1 yılAilemle onun yüzünden kavgalıyım been annem evime gelmiyo artık... bu adam kendi annesine bile baskı uygularken birilerinin ona baskı uyguuygulayıp düzelmesini beklemek anlamsız olur
- +1 yıl
aşk evliliği mi yaptınız ?
kariyerin , eğitimin , mesleğin ve mali gelirin var mı? hangi şehirde yaşıyorsun ?
bunlar önemli faktörler cevaplarsan sevinirim.
Soran+1 yılYoo tanışmak için ilk buluşmamızda zorla sahip oldu hamile kaldım sonra beni arema sorma yurtdışında çalışcam dedi.. bende ne aradım ne sordum kalakaldım ortaeda kimseyi de bişey diyemedim ailem farketti de çocuk babbabasız büyümezin diye mecburiyetten evlendim... 12 yaş büyük zaten benbenden öğretmen lisesi meçunuyum boşenırsam antalyaa olucam.. bir iş bulunur zaten kpss yi de hazırlanıyorum
- +1 yıl
Anladım ilk anda sana hak vermemiştim ama şimdi hak veriyorum o zaman doğrusunu yaparsın bu herifin karakteri bozuk eğer antalyaya gelirsen de konuşmak dertleşmek istersen her zaman seninle tanışmak ve arkadaş olmak isterim
Soran+1 yılTeşekkür ederim... :) bakalım... Nisan ayından beri yalvarıyorum izin alıp dahe doğrusu baskı kurup gidebilursem inşalinşallah..
- +1 yıl
umarım gelirsin gelirsen görüşürüz ama bence daha yaşın geçmemişken keşke üni de okusaydın.
Soran+1 yılAklımda hala... yeniden sınevlara hazırlanıyorumzaten kpss ygs lys falan
- +1 yıl
ama her şeyden önce ailenle sorunlarını çözmelisin. onlar senin en büyük destekçin.
Soran+1 yılÖyle onyarı kaybetmemem lazım
- +1 yıl
onlar nerede yaşıyorlar peki sen yalnız mı geleceksin antalyaya ?
Soran+1 yılAntalyadalar onlar onların yanına gidicem zaten
- +1 yıl
hmmm ne güzel anladım eee bu muhabbeti hep buradan mı yapacaz mesaj atamayacak mısın artık? madem arkadaş olucaz artık tanışmanın zamanı geldi.
Soran+1 yılHenüz boşanmadım ki... bu arkadaşlığa da kesin olur demedim... ama boşanırda ihtiyacım olacak olursa dönerim
- +1 yıl
tamam da boşanmanla bir alakası yok ki konuşmanın dert paylaşmanın fikir alışverişinde bulunmanın sanırım sen beni yanlış anladın.
Soran+1 yılYoo yanlış anlamadım da... uygun kaçmaz şu an için.. böyle sorularla gizlenerek dertleşmek benim içun en iyisu
- +1 yıl
peki sen bilirsin nasıl istersen bence sen önce ailenle konuyu net olarak konuş onlar da onaylarlarsa iyi bir avukatla delil toplama işlemlerine başlayın.
Soran+1 yılEn iyisi öyle galiba... bir konuşayım ailemlede... sağolasın...
- +1 yıl
ne zaman istersen yaz görüşmek üzere.
Soran+1 yılTamamdır :) görüşmek üzere...
- +1 yıl
görüşürüz.
+1 yılEger esin seni aldatiyorsa esinin tel dokumunu iste ne varsa cikar ama bence konus anlasmali bosan 10 gunde biter is
06 Yorumla
Soran+1 yılPeki tel dökümü ne kadar öncesine kadar olur... bir 2 ay öncesine kadar gidermi ?
- +1 yıl
Ne kadar istersen mahkeme alir
Soran+1 yılSüresi farketmez yani.. anladım...
Soran+1 yılBenim istememe bağlı yani..
- +1 yıl
Tabiki esim beni aldatiyor diyip tel dokumlerini istersen mahkeme alir
Soran+1 yılAnladım sağol :)
elle tutulur deliller olması gerekmekte eşin yüz bayanla bile görüşebilir bunu ıspatlamak çok zordur... ama bazı formuller bılıyorum durumunu özelden yazarsan yardımcı olmaya calısırım...
01 Yorumla
Soran+1 yılÖzele girmesek burran yazsan... hem selki başkasına da faydası olur
İyi de elinde delil mutlaka vardir. yanlis bir sey gormussun demek ki de bosaniyosun
07 Yorumla
Soran+1 yılYok boşanmam aldatılma değil... yaşadığım sıkıntılardan kaynaklı... eşim işi zora koşacak biliyorum bu yüzden elimde sağlam deliller olsun istiyorum... zaman kaybetmek istemiyorum...
Soran+1 yılMesaj olayına hiç giresim yok :/
Soran+1 yılYoo farkettim teşekkür ederim de :) belki bigün çok bunalırsam yazarım sana :D
Soran+1 yılTeşekkürler :)
telefon ve mail adresleri facebook gibi adesler alınır. eğer şiddet varsa hemen rapor al. tek taraflı boşanma istersen yaklaşık 1 yıl sürer mahkeme
07 Yorumla
Soran+1 yılMail adresleri incelenebilir diyorsun yani? Whatsapp fafalan da incelenebilir mi? Mesajlar silinsede gün yüzüne çıkabilir mi?
Soran+1 yılBu yedeklerin silinme ihtimali nedir
Soran+1 yılSilinebiliyo yaniii... nasıl oluyo ki o iş?
Soran+1 yılAnladımmm
Ciddi ispat gerek bunun icin cekismeli sanirim davaniz
04 Yorumla
Soran+1 yılHenüz dava yok.. 2 kere açılrı mevzu eşimle aramda yanaşmadı.. bu mevzuyu 3. Ve son kez eşime açmadan önce araştırma yapıyorum...
Soran+1 yılvar mı bilmiyorum tam.. bakalım peşine düşücem
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşanma davası Medeni Kanun'un 161. maddesindeki zinadan mı yoksa 166'daki ortak hayatın çekilmez hale gelmesinden mi açılacak?
03 Yorumla
Soran+1 yılOrtak hayatın çekilmez hale gelmesinden
Cevap sahibi+1 yılHukuk muhakemesinde iletişim araçlarının dinlenmesi gibi bir tedbir yer almadığı için telefon veya mesaj kayıtlarını elde etmede mahkemenin yapabileceği bir şey yoktur. Ancak eğer eşin konuştuğu başka bir kadın varsa ve başka kişiler bunu görmüşse bu kişiler duruşmada tanık olarak dinlenebilir. Yine evde kavga, gürültü olmuşsa bunu ispat için komşu veya akrabaların tanık olarak dinlenebilmesi mümkündür. Eşinin başkasıyla görüşmesi bir vakadır ve bu vakayı her türlü delille ispat edebilirsin. Ancak ispat yükü sende olduğu için bunu bir şekilde ispatlamak sana düşer.
Son olarak ortak hayatın çekilmez hale geldiğini göstermek için illa eşinin başkasıyla görüştüğünü ispat etmene gerek yok. Mesela ev borçları olmasına rağmen kumar oynuyorsa, ailevi yükümlülüklerini yerine getirmiyorsa ya da kötü bir yaşam tarzı varsa bunları da ileri sürebilirsin.
Soran+1 yılİçki kumarı yok mümkün oldukçada maddi açıdan sıkıntıda bırakmamaya çalışıyo... fakat Çok sıkıntıda bırakıyo... mesela aşırı kıskançlık.. ailemin yanına ne zaman gitsem başka tanıdığa gitsem sıkıntı yaratır gitmesiler bize gelseler çıkma yanlarına diye. baskı. yapar.. okul okuyacaktım sözde
. Geçiştirdi geçiştirdi sözde kaldı oda... evdeki sabredimediğim öfkeli hallerini demiyorum bile.. zaten annesi ile beraber yaşıyorum.. şehir hayatını bıraktım köye geldim evden dışarı çıkamaz oldum.. kendi akrabalarına bile. bir akşam oturmasına gittiğimiz hiç olmadı... En son nisandan beri ailemin yanına gitmek istiyorum diye yalvarıyorum... bahaneler üretirken annemle benim aramıda actı en son... Belki ufak tefek bahaneler gibi... ama bir araya gelince aşılamaz bir dağ oluyo... bunlar mahkemede kabul görür sebeplerzolabilir mi?
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMahkemede soyluyosun başta.
01 Yorumla
Soran+1 yılincelime istiyorum şeklinde yani... peki ne şekilde oluyo inceleme
+1 yıl@justbluee konuya bekleniyorsun bro.
00 Yorumlaanlaşmalı boşanma ise 15 gün sürmez bile
09 Yorumla
Soran+1 yılBüyük ihtimal anlaşamayacağız
Soran+1 yılBen boşanma kararımı son kez aldım ve eşimde diğer 2sinde olduğu gibi öyle şey olmaz dicek... ve kesin zora koşcak
Soran+1 yılNeden erkeğinki daha erken bitiyo
Soran+1 yılAnladım... umarım bende hedefime ulaşırım..
Soran+1 yılUmarım...
Gizli Üye(36-45)+1 yılduruma bağlı
08 Yorumla
Soran+1 yılMesela?
Cevap sahibi+1 yılanlaşmalımı yoksa tek tarflımı
Soran+1 yılTek taraflı..
Cevap sahibi+1 yıl4850 tl bitiririm
Soran+1 yılDerken?
Cevap sahibi+1 yılvekaletname
Soran+1 yılAnladımm...
Cevap sahibi+1 yılne iş yapıyoruz
Ben avukatım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 25,3b cevap paylaştı. Hertürlü delil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe ara evlendin
015 Yorumla
Soran+1 yılOoo hooo 3. Yılımda bitiyo bile
Cevap sahibi+1 yılCokolmuş boşanman lazım
Soran+1 yılDimi.. :) 3 yıl çok uzun ;)
Cevap sahibi+1 yılHızlısın
Cevap sahibi+1 yılÖzelden, yaz
Soran+1 yılSebep?
Cevap sahibi+1 yılDul birini arıyorum
Cevap sahibi+1 yılHızlısın, ayrıca
Cevap sahibi+1 yılOrdamısın
Soran+1 yılben boşanmadım ki !!! Ayrıca burası eş bulma sitesimi... hem diyelim boşandım yeniden evlenmek istediğimi nereden çıkardın !!! Neyse hadi yoluna...
Cevap sahibi+1 yılBoşanma ben evlenmek istedimi söylenedim eşte dryil parner yatak, odası hızlı biri, doymayan
Soran+1 yılOfff bir git işine benim derdim bana yeter... ben kimseyi istemiyorum bir de sen dert olma bana
Cevap sahibi+1 yılUyuz luk yapma san
Soran+1 yılUyuzluk yapan sensin.. ben sana derdim var diyorum sen yatağına çağırıyorsun
Cevap sahibi+1 yılEvet derdi olan yatağa girmezmi dertsiz, insanmı var ayrıca
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası