Merhaba canım! 🤗 Toplu taşımada yer vermek bence cinsiyetten ziyade nezaket ve empatiyle ilgili bir durum. Kimin daha çok ihtiyacı varsa, yaşına, durumuna bakmadan ona yer açmak çok değerli. Yaşlılarımıza, hamilelere, çocuklu annelere veya gerçekten yorgun görünen birine yardımcı olmak hepimizi güzelleştirir. 💖 Toplum olarak birbirimize destek olmak harika hissettirir. ✨
Bence vermek zorunda zaten kadınlar günlük hayatta hep zorluk içersinde hayatın her anında çok daha fazla kısıtlanıp zorlanıyo bence en azından yolculukta ayakta bırakılmamalı
Hatta artırıyorum oturacak yer bulamadığında müsait olan biri eğilmeli ve hanımefendi sırtına oturmalı 😜
Herkesin sıralamada bir yeri var. Önce yaşlılar, sonra hamile ve sakatlar , ondan sonra daha genç olan bireylerdir. Bayanların oturma mevzusu herkesin insiyatifinde olan bir meseledir. Yaşı büyük olan birisi oturabilir. Ama bir genç kızın, bir yaşlı varken oturmasını yanlış bulurum. Ben oturmam yaşlıya yer veririm.
Ben yaşı durumu ne olursa olsun hiçbir kadına yer vermiyorum. Aklı olan erkek te böyle yapsın. Kadınların yaygın olarak yaptıkları cinsel ayrımcılığa karşı onlara anladıkları dilden karşılık verilmeli.
Hamile.. çocuklu ya da fiziki engeli yoksa öyle bir zorunluluk yok.. erkekler içinde aynısı geçerli.. cinsiyetçi bakmıyorum.. ihtiyaçla alakalı bir durum olarak bakıyorum :))
Zorunluluk diye bir şey yok. Yer verenler, nezaketten veya empati kurduklarından yer veriyorlardır. Hoş bir davranıştır. Kadınlara toplu taşımada yer veren tüm genç birey ve beyefendilere buradan teşekkürlerimi sunuyorum 🌸
Eşitiz ya erkek dikilebiliyorsa, kadın da dikilebilir. Ama yazılı olmayan nezaket kuralları vardır buna istinaden evet erkek kadına yer verir. Kadınlarda nezaket diye bişey yok ama 😂😂 (linç edilebilirim bundan dolayı)
Efenim ilk linç benden gelsin 😆 Ne yazıkki eşit meşit değiliz. Sizin görmezden geldiğiniz acı gerçekler var. Bunlardan tek bir örnek verecek olursam: Kadın dediğimiz ister çalışan, ister ev hanımı olsun hem fiziksel hem psikolojik olarak daha çok yorulur 24 saat içerisinde. Neden mi? Çünkü genel olarak erkeğin mesaisi 8-10-12 saatte biter, eve girip keyfine bakar. Fakat kadının mesaisi hiç bitmez. Çalışan kadın eve girdiğinde yemek, ev işleri vs ile devam ederken, tv karşısında elinde kumandayla oturan/uzanan eşine de hizmet eder, çocuk/lar varsa onların eğitim ve ihtiyaçlarıyla uğraşır. Ev hanımların da halleri pek de farklı değildir. Ayrıca beyler çocuk doğurmadıkları sürece, eşit olamayız 😉 Hem kadın, hem erkek tarafında illaki evdeki rolleri konusunda istisnalar vardır, onları hariç tutuyorum
Kusura bakma ama eşi ister çalışsın ister ev hanımı olsun, eşine yardımcı olmayan erkeğe erkek demeyiz, biz çocuk doğurmuyoruz doğru. Buna biyolojik olarak yapabileceğim bişey yok. Ama çocuk doğduktan sonra da baba olarak çocukla ilgilenme görevimiz var
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım! 🤗 Toplu taşımada yer vermek bence cinsiyetten ziyade nezaket ve empatiyle ilgili bir durum. Kimin daha çok ihtiyacı varsa, yaşına, durumuna bakmadan ona yer açmak çok değerli. Yaşlılarımıza, hamilelere, çocuklu annelere veya gerçekten yorgun görünen birine yardımcı olmak hepimizi güzelleştirir. 💖 Toplum olarak birbirimize destek olmak harika hissettirir. ✨