Ailemle eşim arasında kültür farkı yüzünden yaşanan duygusal çatışmaları nasıl yönetebilirim?

Ben doğuluyum. Kültürümüzü bilen bilir, büyüklerimizin yanında pek konuşmayız bile saygıdan. Duygularımızı hep içimizde yaşadık. Şimdiye kadar annemden veya babamdan seni seviyorum lafını duymayı bırak, daha önce hiç sarılmadık. Evliyim, eşim ise farklı bir kültürden. Eşim duygularını ifade etmeyi seven, duygusal bir insandır. Bu da aralarında bazı problemlere sebep oluyor. Mesela bir keresinde eşim babama ve anneme kızınızı çok güzel yetiştirmişsiniz Allah razı olsun keşke dünyadaki bütün kadınlar onun gibi olsaydı, o zaman dünyada hiçbir sorun kalmazdı tarzında bir mesaj gönderdi. Ne tepki vereceklerini bilmediğim için çok tedirgin oldum. Eşime mesajı silmesini söyledim ama silmedi. Ben çok gerildim kardeşime mesaj attım, eşim mesaj atmış dedim. Kardeşim sinirliydi, babamın telefonunu alıp o mesajı silmiş. Şu an babam çok sinirli, o mesajı görmese daha iyi, şu an hiç sırası değil dedi. Eşim bunu öğrendiğinde çok üzüldü.

Ailemle eşim arasında kültür farkı yüzünden yaşanan duygusal çatışmaları nasıl yönetebilirim?