Eşimin ailesi ile kültürlerimiz farklı, ne yapmalıyım?

5 aylık evliyim. Eşimle farklı kültürlerdeniz şu an kendi memleketime yakın bi ilde şark yapıyoruz eş ailesi arasında 900 km civarı. Sorun şu ki ben çok rahat büyüdüm isteklerimi zevklerimi hep belirttim ama onlarda değişik bir saygı anlayışı var saygı altında erkekleri büyütmüşler. Babasına asla bir şey diyemez. Hep idare eder. Nişandan sonra gün aşırı telefon muhabbetlerim bitmedi kayınpederim bir arardı en az bir saat saçmalardı artık. Kaynanam çok tutmazdı. Ve sürekli her konuşmalarında sen artık bilinsin senin artık orada ekmeğin yok gibi şeyler söylerdi. Nişanlıma derdim çok arıyorlar bunaldım diye nişanlılar aranır evlenince böyle olmayacak idare et dedi. Neyse dedim sözüne itimat ettim. Düğün oldu aramalar daha da arttı ders çalışıyorum diyorum yine arıyorlar kötü niyetleri yok diyordum ama artık yönetme çabası gibi geliyor. Eşimi aramazlar napıyor diye beni ararlar hadi arasınlar ama bi gelin kayınpederiyle sürekli ne konuşur. Bir de aramam görev haline getirilmiş gibi KPSS’ye çalışıyorum dört gün aramasam trip atıyor açıkça demiyor ama anlıyorum konuşmalarından. Eşime diyorum o da bıktı sanırım ilişkilerini kendin yönet anne babama aramayın diyemem konuyu telefonda uzatma bitir diyor. Benim ailem yarım saat mesafe olduğu halde daha bir kez geldiler rahatsız olmayın diyorlar önle geldiğimiz bir hafta olmuştu gelme gitme muhabbetleri yaptılar. Daha çok kayınpederim. Geleceğinden değil ağzımı arıyor. Ya geleceksen gel gelmeyeceksen gelme. Her aradığında sen artık bizimsin sen artık öylesin. Gelin çok değerli onların kültüründe. Koz çocukları gidici gelin kalıcı çünkü. Bir de şarktan sonra direkt memleketine gidecez suç biraz da bende gözlemlemeden en başta samimi gittim biraz da nişanlıma inandım onu referans aldım. Şimdi önüne geçemiyorum alıştılar aramasam tripleniyor bekliyorlar. Napabilirim, nasıl geçebilirim bunun önüne? Artık günlük hayatımı da etkilemeye başladı takmayım diyorum. Sinir bozucu konuşmaları batıyor. Aklınca kendilerini benimsetmeye çalışıyorlar ama ben onlar gibi yetiştirilmedim. Saygısızlık yapmak istemiyorum ama bu sınav sürecinde kafamın da rahat olmasını istiyorum. Napmalıyım? 😔

Eşimin ailesi ile kültürlerimiz farklı, ne yapmalıyım?