10 gü

3 senedir çalıştığım fabrikada sorumlu ablamla aram bozuldu, bel fıtığım da var ne yapmalıyım?

Çok yüklü bir borç ile girdim işe, nişanlıydım, çıkarım dedim evlenince. Nişanı attım, 3 senedir buradayım ve işimiz gerçekten zor, oturarak çalışıyorum ama akşama kadar hiç durmak yok. İlk girdiğimden beri çok sevdiğim, güvendiğim bir ablam var, benden 9 yaş büyük, hep bana kol kanat gerdi, hep yanımda oldu. Sonra bu ablam sorumlu oldu, başlarda her şey iyi gidiyordu, son 2 aydır bir şeyler oldu, ben ne yapacağımı bilmiyorum. İncelikle, benim belimde sorun oluştu, fıtık var zaten, ağır kaldırmamam ve dinlenmem gerekiyor. Rapor aldım ama iş yerinde yine ağır kaldırıyorum, başka bölüme geçsem yine aynı şeyler ve ortamları iyi değil. Bu ablam beni bu konuda kolluyor ama son zamanlarda şöyle bir şey oldu; mesela geçen bir kadın var, hep onun sözünü dinliyordu sorumlu ablam. Ben de seni eleştirmek istiyorum abla, hani neden böyle davrandın, dedim. O da ben başkasının aklı ile hareket etmem, benim aklım fikrim var çok şükür, diye kızdı bana. Ben de sana öyle bir şey demedim abla, sadece sordum, dedim. Neyse, sonra haftasonu dün mesai vardı, en işi bilmez adamları getirecekler. Sorumlu abla gelmeyecekti, benle başka bir abla gelecektik ve 6 tane iş bilmez adam. Dedim ben bunlarla ne yapacağım, "Ayyy bi dur ya beni strese soktun" dedi. Şefle konuşur musun abla ya da ben konuşayım, dedim. "Benim ağzım var, konuşabiliyorum" dedi. Ben de ses etmedim ama gerçekten artık asla kimseye güvenmem, bunu biliyorum… Ben ne yapmalıyım böyle birine karşı?

3 senedir çalıştığım fabrikada sorumlu ablamla aram bozuldu, bel fıtığım da var ne yapmalıyım?