Keşke günde 1-2 kere falan olsaydı ya mesela bir gündüz bir gece
11 gü
Keşke günde 1-2 kere falan olsaydı ya mesela bir gündüz bir gece
Cevap
12Cevap
Çok yorgun olunca evet ama aslında namazın ne olduğunu kavradığında dünyadan nefes almana yardım ediyor namaz
Öyle tabi keşke bu kadar fazla olmasa sadece
En uzun namaz yatsı namazı o bile 10-15dk anca sürer toplasan bütün namazlar günde 1 saat bişey değil yaa
Şeytanın vesvesesine uyma sakın
Abdest almak yoruyor namaz değilde
Abdest de zor değil hele ki sıcak yaz günlerinde soğuk suyla ohhh serinletici
Duşa girip taburede oturup öyle oturarak abdest alabilirsin evde
Zaten denize girdiğimde de alıyorum ordada yinede zor 5 kere yaa
Bence zor değil yaa
Ayağımı biri yıkasa rahat olacak ben yıkarken zor oluyor. Evlenince kocama yıkatırım artık
Olmaz öyle
Tartısmaya kapalı bir konu şükür ki kaza etme ımkanın var
Kaza etmek sadece bir sebepten dolayı kılamazsam. Tembellikten kılınmayan namazın kazası yok.
Kılınır adı üstünde mazeret
Hayır tembellik mazeret değildir. O zaman bütün hafta kılmiyim hafta sonu hepsini kılarım🤣 siz sofiler Allah’ı kandırabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Hazreti Muhammed sadece şu dört zaruri hallerde kılınamayan namazın kaza edilebileceğini ifade etmiş ve kendisi de bunu uygulayarak göstermiştir:
Uyku, unutma, baygınlık ve savaşın en kızıştığı an.
Kaza kılmak hıc kılmamaktan iyidir Allah neyi kabul eder sen bılemezsın kucuk hanım
BİDAT yapmak her şeyden kötüdür. Peygamber tembellikten kılınmayan namazların kazaya bırakılabileceğini söylemedi. Bunu yapmak bidattır. Ve ayette ne hadislerde aslı yoktur. Eğer öyle bir şey olsaydı, en başta ben yapardım zaten merak etme. Bütün hafta kılmaz hafta sonuna bırakırdım ne güzel. Ama yok.
Ozaman 5 vakı kılacaksın derdın nedır yahu
NE DİYON LAN SORU SORUYON CEVAP VERİYOZ SORMA O ZAMAN
Onu ben sana soylemem lazım
mizaç ta en başta 50 rekat tı sen peygamberimize yat kalk dua et 5 vakit indirtmiş
Cidden saçmalık ya 50 ne
Valla sünnet namazları kılmıyorum zaten. Bu ülkeyi de din konusunda anlamak güç aşırı cahiller sofiler
İşte hadislerde ayetlerde ne yazıyorsa doğru olan odur.
yine yaşar hoca dan 1 sohbet 4 halife den emevlere geçmeden hemen önce hadisler toplanmış ve sayısı 500 imiş emeviler iktidara geçtikten 1 yıl sonra bu sayı 1.5 milyona çıkmış en çok başvurulan ve peygamberimizin ölümünden 150 yıl sonra yazılan Buhari nin kitabında sayı 6 bin mensubu olduğum Hanefi mezhebinin kurucusu imam-ı azam Cafer bin sadık ın oğluydu o da peygamberin sahabesiydi ona sormuşlar babanız kaç tane hadis nakletti o da 17 demiş yani ortalıkta peygamberimizin olmayan ama ona atfedilmiş binlerce hadis var
O yüzden biz Selefiler sahih olmayan hadisleri kabul etmeyiz. Emeviler biraz sıkıntı. Yinede sahih olan, ravileri vs. güvenilir olan hadisleri ayete Sünnete aykırı olmadığı sürece kabul ederiz.
Evet öyle. Ama gel de bunu sofilere anlat.
Halk da mal değilse biraz araştırsın
Herkes hak ettiğini yaşar ne diyelim. Bu millet Selefi olmadıkça ıslah olmaz.
SELEFİLİK kurtulan fırkadır.
☁️Peygamber buyurdu ki: "Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunlardan bir tanesi hariç hepsi ateştedir".
Ashab sormuşlar: "Yâ Resulullah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"
Şöyle cevap vermiş:
"Benim ve ashabımın üzerinde bulunduğu şeyden ayrılmayanlardır" (Tirmizi, İman, 18; İbnu Mace, Fiten, 17)
Müslümanlar Peygamberden sonra çok fırkalara ayrıldı. Peygamberin ve ashabının yapmadığı şeyleri yaptılar, bunlara Peygamberin deyimiyle BİDAT deniyor. Örneğin Peygamber Mevlid kandili kutlamadı, selâ okumadı ama Müslümanların bazıları bugün bunları yapıyorlar. Bunları yapanlara BİDAT EHLİ deniyor. Ve BİDAT EHLİNİN hadislerde yazdığı gibi hiçbir ameli kabul edilmez. Çünkü Peygamberin yapmadıklarını din diye yaptılar. Bunları yapmayı reddedenlere yani Peygamber ve ashabının yaptığını yapıp, yapmadığını yapmayanlara SELEFİ deniyor. Kısaca anlatmak gerekirse Selefilik budur, kurtulan fırka. Ve Selefilerle diğer fıkraları ayıran en önemli özellik de Selefilerin ayet ve hadislerde yazdığı gibi ALLAH GÖKTEDİR demesi. Ama bidat ehli başka şeylere ve kendi sufi hocalarına inanıp bunu reddederler. Selefiliğin doğru fırka.
Hayır hiçbir sahabe böyle bir şey söylemedi. Böyle bir ayet ya da hadis yok. Ayetlerde ve hadislerde Allah’ın göğün 7 kat üzerinde, Arş’ın üzerinde olduğu anlatılır her zaman. Bunu inkar eden ayeti hadisi inkar etmiş olur Allah korusun.
bana göre AŞŞAH zaman ve mekandan münezzeh olduğu için onu 1 mekana sığdıramazsın ayet yok diyorsun 7 kat göğü ve üzerindekileri ve dahi tüm kainatı yaratan yüce LLAH a ant olsun sözüne diyeceksin ayrıca ALLAH için 18 bin alemin yaratıcısı denir bu da 18 bin dünya demektir demek ki ALLAH sadece arşta değil bütün kainatta
Öyle “bana göre” demekle olmaz o iş. Ben ayette ve hadislerde yazanı söylüyorum, sen kafana göre konuşuyorsun. Ayette ve hadiste ne yazıyorsa onu söyleyeceksin.
"Allah heryerdedir" diyen insanlar hangi akla hizmet bunu diyor? Ak partili bidat şirk ehli panteist sofi cübbeli ahmet'in aklına hizmet mi? Kuran ve hadislerde Allah'ın gökte tahtının üzerinde olduğu apaçık yazıyorken…
﴾Mülk:16﴿ "Gökte olanın sizi yerin dibine batırmayacağından emin misiniz? Bir de bakarsınız yeryüzü altüst olmuş!"
﴾Taha:5﴿ "Rahman olan Allah Taht'a istivâ etmiştir."
﴾Nahl:50﴿ "Onlar ki üstlerindeki Rablerinden korkarlar ve kendilerine emredileni yaparlar."
﴾Mearic:4﴿ "Melekler ve ruh O'na, miktarı elli bin yıl olan bir günde yükselip çıkar."
﴾Hicr:9﴿ "Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz."
Kuran nereden "indi"? Siz bunu bile hiç düşündünüz mü? Ben söyleyim, Kuran 7 kat semanın üstündeki Allah'ın katından indi.
Siz Allah'ı yahudiler kadar bile tanıyamadınız mı? Yahudiler bile "Allah heryerdedir" demez, onlar bile Allah'ın yüceliğini söyleyip O'nun göklerin üstünde arşının üstünde olduğunu söyler.
"Allah heryerdedir" demek ne kadar sıkıntılı bir söz siz hiç düşündünüz mü? Allah heryerdedir demek, "Allah şu an kerhanede" demektir. "Allah şu an tuvalette" demektir. "Dünyada ne kadar pislik varsa Allah da şu an oralarda" demektir. Mesela ben tuvaletimi yaparken benim çişim haşa Allah'a mı değiyor? Vallahi siz bunu diyorsunuz. Bu yüzden Şeyh Abdülaziz bin Baz "Allah heryerdedir demek en çirkin küfürdür" demiştir. Aklınızı başınıza alın. Allah hakkında yalan söylemeyi bırakın. İslam'ın Şeyhleri "Allah heryerdedir diyen kafirdir" demiştir. Bu küfür sözüdür.
Link atamıyorum ama YouTube'a "ŞEYH SALİH EL-FEVZAN - ALLAH HERYERDEDİR DEMENİN HÜKMÜ" yazarsanız doğru cevabı alırsınız.
Peygamber'e (sav) bir cariye getirildi. Peygamber (sav) cariyeye: "Allah nerede?" diye sordu, O: "Göktedir" dedi. Peygamber (sav) "Pekala ben kimim? diye sordu. Cariye: "Sen Allah'ın Resulüsün" cevabını verince, Peygamber (sav) yanındakine yönelerek: "Bunu azad et, zira mü'minedir" buyurdu.
[Kaynak: Müslim, Mesâcid 33, (537); Muvatta, Itk 8, (2, 776); Nesâî, Sehv 20 (3, 18); Ebu Dâvud, Eymân 19 (3282)].
O tefsiri yazan kim? Sofi Cübbeli Ahmet ve müritleri mi? Ayrıca Mekke’deki hocalar tefsirde başka şey söylüyor, Türkiye’dekiler başka. En doğrusu lafza bağlı kalmak. Hocaların sözlerine değil.
Hayır bana zor gelmiyor her gün 5 vakit namazımı vaktinde kılıyorum
Ne güzel. Sen bir ara depresyondaydın o ne oldu?
Bırak artık şu inadı. Kaç yıl oldu. Senin yakının olsaydım seni tutar kolundan zorla çıkarırdım. Hayat güzel, kuşlar böcekler. Evet hepimiz bir gün öleceğiz ama akıl sağlığımızı da korumamız gerekiyor cennete gidebilmek için. Hayata küsmek, yıllarca depresyon olmaz.
Ben isteyerek bilerek yapmıyorum ki ben istemeyerek eve kapalı yaşıyorum çocukluğumdan beri utangaç çekingen içime kapanık öz güvensiz biriyim açılamadım hep eve kapalı kaldım çocukken sokağa çıkıyordum okula gidiyordum dışarı çıkmak güzeldi ama o dönemlerde de utangaç çekingen öz güvensiz içime kapanık olduğum için kendimi geri çekiyordum çok açılamıyordum yaşım ilerledikçe kendimi iyice eve kapattım gençliğim tamamen evde geçti maalesef hâlâ aynıyım hayatımın en güzel yaşlarını evde sıkılarak bunalarak geçirdim ben de isterdim gençliğimi yaşamak dışarı çıkmak iş bulmak çalışmak sosyalleşmek gezmek eğlenmek hatta sevgilim olsun ama hiçbiri olmadı ve evde yaşlandım gençliğimi yaşayamadan kaybettim ömrüm evde ziyan oldu hayatamı istemeyerek böyle yaşadım
Suçu başkalarına atmaya çalışma. İstesen tam şu an çıkarsın. Yarın çıkarsın. Sen istemiyorsun. Antidepresan kullandın mı hiç?
Kullanmadım suçu kimseye atmıyorum ama herkes benden bekliyor ailem de benden bekliyor burada yazıyorum burada da senin gibi istesen yaparsın diyorlar ama ben maalesef istesemde yapamıyorum çocukluğumdan beri içimde yaşıyorum bunu kimse anlamadı hep dışlandım aşağılandım kimse destek olmadı hep kaldım içime kapandım kendimi zamanla iyice kapattım kişiğim öz güvenim sosyal ve yaşam becerilerim hiçbiri gelişmedi hayata karşı yetersiz başarısız pasif kaldım hayatın dışında kaldım gençliğimi 1 gün bile yaşayamadım hayallerim gerçekleşmedi normal insanlar gibi dışarı çıkıp gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim ömrümü istemeyerek evde tüketiyorum
Dışarı çıkıp eğlenmene gerek yok. Bir doğa yürüyüşü yapsan yeter. Herkes sosyalleşmeyi sevmek zorunda değil, sana sosyalleş demiyorum. Sen sosyalleşmeyi sevmiyorsun ve bunu böyle kabul et. Senin karakterin bu. Ama hiç dışarı çıkmamak olmaz, akıl sağlığın bozulabilir. AVM’ye git demiyorum. Deniz kenarına git. Ormana git. Gökyüzüne bak. İşte hayatı yaşamak budur. Sosyalleşme, hiç önemli değil. Sadece ormana git, o sessizliği dinle. Gökyüzünü izle. İşte hayat bu. Ve bunu kendinden esirgemen için hiçbir sebep yok.
Belkide Allah senden Selefi olmanı bekliyordur. Selefi ol. Doğruyu yanlışı ayırt et.
Bunun dinle alakası yok ben zaten herşeyin farkındayım doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorum benim kişiliğim böyle bazı şeyleri aşamıyorum yapamıyorum kişiliğim engel oluyor ama ben de diğer insanlar gibi dışarı çıkmak gezmek eğlenmek sosyalleşmek aşık olmak sevilmek işte çalışmak para kazanıp istediklerimi almak özgürlüğümü hissetmek istedim ama olmadı gençliğim boyunca istesemde yapamadım bunları geçtim bir insan olarak ihtiyaç duyduğum şeyler dışarı çıkmak temiz havada yürümek güneşten faydalanmak bunlardan bile mahrum kaldım yani ben bu hayata uyum sağlayamadım yaşamayı beceremedim özgürlüğümü kazanamadım böylece ziyan oldum hayatın dışında kaldım bu yaştan sonra da her şey zorlaştı
Bu yaştan sonra derken? Daha 37 yaşındasın, hiçbir şey için geç değil. Bugün 80 yaşında adamlar dünyayı yönetiyor. 37 nedir ki? Gençliğini bırak, bugün başlayabilirsin. Yarın bambaşka bir sen olabilirsin. Bu senin elinde. Bazen insanın en büyük düşmanı kendisi olur. Artık kendine düşman olma. Dışarı çıkacaksın, güneşle kavuşacaksın. Bunu yapacaksın. Yapmak zorundasın. Kendine gel. Sana sadece bunu söylüyorum. Kendine gel.
Gençliğimi hiçbir zaman yaşayamadım hissedemedim 37 yaşındayım ama gençliğime dair yaşadığım güzel bir günüm bile olmadı herkes gençliğini 18 20 li yaşlarında yaşıyor ama ben o yaşlarda da aynıydım evden çıkmıyordum asosyaldim en güzel yaşlarım evde geçti hep gençliğin dışında hayatın dışında kaldım insan hayatı bir kere yaşıyor bir kere genç oluyor gençlik yaşlarım ziyan oldu 37 yaşındayım kendimi herşeye geç kalmış hissediyorum yaşım ilerledikçe enerjim daha da azalıyor zaten gençlik enerjimi de hiç hissedemedim kullanamadım hep pasif kaldım pasif yaşadım ben eksik yaşadım geride kaldım hayata geç kaldım böyle düşünüyorum ben kendime düşman değilim ki maalesef yapamıyorum başaramıyorum kendime hayatıma engel olan şeyin farkındayım ve bunu aşamıyorum
Neden çıkmıyorsun? Dış görünüşünü mü beğenmiyorsun? ya da dışarıdaki hayattan mı korkuyorsun? Merak ediyorum
Çocukluğumdan bazı şeyler belliydi zaten utangaç çekingen iççme kapanık sessiz kendimi geri çeken biriydim çocukluk ve ergenlik dönemlerinde açılamadım evet sokağa çıkıyordum okula da gittim ama diğerleri gibi konuşkan girişken öz güvenli değildçm hep utangaçlık vardı dışarı çıkınca sokakta yürürken oynarken pek rahat değildim okul hayatım boyunca zaten sıramdan kalkmadım kimseyle konuşmadım teneffüslere bile çıkmazdım sıramda sessiz sakin öylece otururdum arkadaşım olmuyordu okulda çok dalga geçen lakap takan aşağılayan oldu sokakta okulda genelde dışlanan biriydim hep pasif kaldım kişiliğim öz güvenim sosyal becerilerim gelişmedi kendimi aşamadım sosyalleşemedim 16 17 18 yaşlarında iyice eve kapanmaya başladım liseden sonra tamamen eve kapandım askere gittim orada da açılamadım aynıydım askerden sonra da zaten hep eve kapalı kaldım işim sosyal hayatım sevgilim hiçbiri olmadı gençliğim hep eve kapalı işsiz parasız asosyal yalnız mutsuz geçti yaşkm ilerledikçe kendimi daha da kapattım hep hayatın gençliğin dışında kaldım hayatı kaçırdım her yönden geride kaldım herşeye geç kaldım kendimi güçaüz yetersiz eksik kalmış hissediyorum toparlanamadan yaşlandım senelerce eve kapalı yaşamak beni her yönden olumsuz etkiledi yaşadığımı bile unuttum ömrüm böylece evde tükenip gidiyor utangaçlık çekingenlik gitmedi bir de üatüne kaygı endişe stres var yani çocukluktan bu yaşıma kadar oluşan gelişen şekilenen bir durum gibi
Hayır boş şeylere zaman ayırmak yerine günde hepsi 1 saat sürüyor
bazen evet zor geliyor ama sisitemi düşününce az bile geliyor
Inamıyorum
Namaz kiliyonmu
Kılmıyorum maalesef
Hayır
Bazen oluyor
Kılmıyorum maalesef
Yokk niye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Anlıyorum seni, bazen günlük rutinler, ne olursa olsun, insanı yorabilir ve üşenme hissi getirebilir. 🙏 Hayatın koşturmacasında her şeye zaman ayırmak zor gelebilir, çok doğal bu. Önemli olanın içten gelen niyet ve kendini iyi hissetme hali olduğunu düşünüyorum. ✨ Herkesin kendi yolculuğu farklıdır, kendine nazik ol. 💕