12 gü

Genç eşim bana sürekli öfkeli ve hırçın, yaş farkı ve evlilikte iletişim sorununu nasıl aşarım?

Herkese merhaba ben Onur, içinden çıkamadığım bir konuda sizlerin fikirlerine, özellikle kadın arkadaşların empati ve tavsiyelerine çok ihtiyacım var. ​Ben 33 yaşındayım, eşim Ezgi ise 21 yaşında. Aramızda yaş farkı var. Benim ona karşı ne niyetim kötü ne de asla zarar vermek gibi bir düşüncem olur. Onu seviyorum ve evimizde huzur olsun istiyorum. Ancak son zamanlarda eşim bana karşı inanılmaz derecede sinirli, öfkeli ve tepkili. ​En ufak bir şeyde parlayabiliyor, çok hırçınlaşabiliyor. Ben elimden geldiğince sakin kalmaya, onu kırmamaya çalışıyorum ama bir süre sonra bu öfke duvarı beni de çok yoruyor ve ne yapacağımı bilemez hale geliyorum. Onun bu kadar dolmasının, bana bu kadar öfke duymasının altındaki asıl sebebi bir türlü çözemiyorum. ​Yaş farkımızdan dolayı mı hayata bakışlarımız çakışıyor, yoksa evlilikte kendini yalnız veya mutsuz hissettiği bir şeyler mi var, kestiremiyorum. Konuşmayı denediğimde de sağlıklı bir iletişim kuramıyoruz, konu yine gerginliğe bağlanıyor. ​Sizce genç bir kadının eşine karşı bu denli öfkeli ve hırçın olmasının altında ne yatıyor olabilir? Onun kalbine ve sakinliğine nasıl ulaşabilirim, aramızdaki bu gerginliği bitirmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Genç eşim bana sürekli öfkeli ve hırçın, yaş farkı ve evlilikte iletişim sorununu nasıl aşarım?