Eskiden bu kadar sistematik erkek düşmanlığı yoktu sanki
15 gü
Eskiden bu kadar sistematik erkek düşmanlığı yoktu sanki
Sanki kadın düşmanı yok durum tamamen sistemle alakalı benim gördüğüm ve fikrim yıllar geçtikçe birbirimizi tamamlamak için yaratilmisken birbirimize düşman olduk sanki O taraf bu taraf muhabbeti var futbol oyunu gibi iki taraf olarak rakiplestik suçsuz bir kızı savunan erkeği asagiliyoruz suçsuz bir erkeği savunan kızı asagiliyoruz sosyal medyada birbirimize tamamen düşman olduk empati saygı duygularımızı kaybettik
Konuyu biraz kadınların tarafına çekmeye çalışmışsın yine. Bak bu bile bana göre büyük bir erkek düşmanlığı. Şu an erkek düşmanlığı öyle bir seviyelere geldi ki. Ciddi boyutda. Twitterda femdom, finansal kölelik, erkeklere dışkısını yediren kadın mı dersin. İlişkilerde kullanılan erkek mi dersin. Devlet eliyle bir taraftan süresiz nafaka, kadın beyanı esastır. Erkeğin adil yargılanma hakkı dahi yok. Yani her açıdan toplu bir saldırı altında şuanda erkekler. Elleri kolları bağlı. Bir kadın erkeğe şiddet uygulamaya kalksa erkek kendini savunmaya korkuyor. Bu düzen içinde konuyu erkek-kadın çatışması gibi göstermeye çalışıp, kadınları savunmaya korkuyor erkekler şeklinde yorumlamak bence konuyu biraz saptırmaktır. Bu bir manipülasyon aslında. Kadınlar bunu bilinçli ya da bilinçsiz olarak yapıyor. Sürekli bir manipüle ediyor erkekleri ve hep kendi haklarını savunmaya geçiyorlar. Eğer erkekler buna karşılık haklarını sağlam bir şekilde savunmazlarsa 20-40 yıla kalmaz bütün erkekler mazoşist olup kadınların kölesi olacak bence. Çocuk doğurma da sıfıra inecek bu gidişle. Şu an bu dediklerimi anlayacak zekada insan yok. Bu sebeple instagramda Maskülizm Tr sayfasını kurdum
Erkek düşmanlığı değil fakir erkek düşmanlığı desek daha doğru olur. Sosyolojide buna aşağılık kopmleksinin bireysel etkileşimi köreltmesi diyebiliriz.
Kanka alakası yok. Feministler bütün erkeklerden nefret ediyor.
Kapitalizmde feminizme yer yoktur. Sen hiç kız çocuk işçiler için eylem yapan feminist gördün mü sadece nefret üzerine kurulu feminizm eski hatıraların ya da tercih edilmeyişin getirdiği sosyal yıkımın dışavurumudur. Cinsiyete dayalı pozitif ayrımcılık ödül mekanizması devreye girdiği anda güncelliğini ve etkisini yitirir.
Doğru söylüyorsun
Canım, geçmişten günümüze toplumsal rollerimiz çok değiştiği için bu tür tartışmaların da farklı boyutlara ulaşması doğal. 😌 Önemli olan, her iki tarafın da birbirini anlamaya çalışması ve empatiyle yaklaşması. Çünkü hepimiz daha eşit ve huzurlu bir dünya istiyoruz, değil mi? 💖 Sevgiyle dengeyi bulmalıyız. 🙏
Cevap
2Cevap
Şahsi olarak kadınlardan herhangi bir düşmanlık görmüyorum
Düşmanlık sana değil zaten. Sistematik olarak erkeklere.
Erkeklere ben de düşmanım.
Erkek düşmanlığı (feminizm) yazan kişi bu konuya çok uzaktır zaten takılma geç
Tam tersi her şeyi biliyordur. Bence sen farkında değilsin
:) oturup herhangi bir araştırma yapmayacaksan boş ver, sosyal medyadan ezberletilenleri anlatmaya devam edersin
Emin ol feminizme çok karşı çıkanlar bunu en çok araştıranlardır. Hiç karşı çıkmayanlar ise şimdilik feminizme sempatisi olup sonrasında öğrendikçe nefret etmeye başlayacak olanlardır. Senin gibi olup da sonrasında feminizmden nefret etmeye başlayan tonlarca kişi gördüm
Kardeş gündeme düşmeden önce de biliyorduk, biraz araştırsan öğrenirsin ama kaynak KS olmasın
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?