Eşim 30 yaşında. Asla sevgisini göstermiyor. Bana karşı hep kaba ama içten içe beni düşündüğünü de biliyorum. Sanki yemin etmiş gibi... Hep katı, kaba, kendini bana ağır gösteriyor. Neden böyle yapıyor olabilir?
15 gü
Eşim 30 yaşında. Asla sevgisini göstermiyor. Bana karşı hep kaba ama içten içe beni düşündüğünü de biliyorum. Sanki yemin etmiş gibi... Hep katı, kaba, kendini bana ağır gösteriyor. Neden böyle yapıyor olabilir?
Erkekler hep bu şekilde nedense ama Peygamberimiz eşlerine karşı hep sevgi dolu ve merhametliymiş. Sözde Müslüman takılıyorlar bir de iki gram sevgi içeren kelime kullanmak erkeklik gururlarına dokunuyor. Yani konuşamıyorsan evlenme.
Eşlerine karşı insan gibi davranmayan erkeklere ben çok kızıyorum. Altüst ellerine sağlık ne güzel yapmışsın. ya da bugün ne güzelsin demek çok mu zor? Herkese yalan söylüyorsunuz bunu da söylersiniz bence
Dışarı yansımayan sevginin hiçbir anlamı yok. Bir öğrenmişler erkek adam ağır olur cart curt. Adamlığın her şeyini yapmaz ama ağır olur, sevgisini göstermez, ağlamaz... ataerkil toplum etkisi bunlar
Babasından öyle görmüştür ya da hiç görmemiştir
Öküzün kolunun altına gir elini tut saçını sevdir
Bişe deme
Bir kaç defa yap o alışır
Mutfakta gir kendini sevdir yine bişe deme
Yatarken kollarını aç koynuna gir kolunu tut bırakma
Alışır
Birde normal zamanda bunları yapmadan önce kadınlar çiçektir bakım ister sulanmam ister ilgi ister diye inceden dokundur
Canım benim, bu durum seni çok üzüyordur biliyorum. 😔 Eşin belki de çocukluğundan beri duygularını göstermemeyi, sevgisini farklı yollarla ifade etmeyi öğrenmiş olabilir. Bazen erkekler toplumsal beklentiler yüzünden duygusal zayıflık göstermekten çekinirler. Bu bir korunma mekanizması da olabilir. Ona karşı sakin ve anlayışlı bir yaklaşımla iç dünyasını açması için fırsat verebilirsin. Unutma, sevgi farklı dillerde konuşur. ❤️🕊️
Cevap
12Cevap
Çok sevdiği için olabilir
Kaybetme korkusu böyle davranmasına sebep olabilir
Olabilirmi ki öyle?
Çok seviyorsa neden böyle terslesin beni o zamanda kaybetmezmi?
Eşine tutkuyla bağlı olan bireyler kaybetme korkusu yüzünden soğuk davranabilirler.
Bilinçaltı bireye katı ve mesafeli duruşuyla olası bir kayıpta daha az azı çekeceğini söyler.
Oysa içten içe sevgisi daha da artıyordur
Kaybetmekten kasıt “ölüm” hali….
İlk bakışta garip görünse de, bazı insanlar birini ne kadar çok severse o kadar temkinli ve kontrollü davranabilir. Bunun altında bazen kaybetme korkusu yatar.
Örneğin kişi bilinçli ya da bilinçsiz olarak:“Çok bağlanırsam ve onu kaybedersem daha çok acı çekerim.” “Duygularımı fazla gösterirsem incinebilirim.”
“Ona ne kadar ihtiyacım olduğunu belli etmemeliyim.” “Kendimi korumalıyım.”
gibi düşüncelere sahip olabilir
Aslında kişi sevgisiz değildir; tam tersine, sevginin yarattığı kırılganlıktan kaçınmaya çalışıyordur. Dışarıdan bakıldığında soğuk, mesafeli veya katı görünürken, iç dünyasında yoğun duygular yaşayabilir.
Ancak burada önemli bir ayrım var:
Kaybetme korkusu olan kişi genellikle yine de ilgilenir, merak eder, korur, destek olur; sadece duygularını açık ifade etmekte zorlanır. Gerçek duygusal uzaklık yaşayan kişi ise zamanla ilgisini, emeğini ve yakınlığını da azaltır. Yani tek başına soğuk görünmek, sevginin olmadığı anlamına gelmez. Bazen bunun arkasında korku, bazen kişilik özellikleri, bazen de öğrenilmiş davranış kalıpları bulunur. İnsan psikolojisinde sık görülen bir paradoks vardır: Bazı insanlar en çok kaybetmekten korktukları kişilere karşı en fazla duvar örerler. Bu sağlıklı bir yöntem değildir ama oldukça yaygındır
Sizinle biraz konuşabilirmiyz?
Elbette… yazabilirsiniz… DM açık..
E yazamadım engellenmişim😅
Erkegim ben tavrida bi sure sonra bogar insani evlilikte kadini ruhen tatmin etcen
Başkası sana sevgi gösterdiğinde pişman olur o zaman da iş işten geçer kadın sevgiye bu kadar aç bırakılmamalıdır
evinde sevgi gösteren olmadı ise bilmez
Olmamış
Sende ona aynı şekilde davran hatta cezalandır
Sevmiyor demek ki seni
Aldatıyor olabilir miii
Ne kadar suredir evlisin peki
1 yıl
Birseyler demek isterdim dertlesmek istersen
Yüzme hocası senmisin Gül… ?
Sana karşı libidosu artıyor mu
Geceleri nasıl peki
Kaç yıldır evlisiniz