2 ay önce doğum yaptım ilk annelik tecrübem, eşim gitti ailesinin istediği ismi koydu, bana kaynanam da şimdi çocuğuma çiçek diye sesleniyor, sanki inadıma yapıyorlarmış gibi
18 gü
Kızım tepkini göster tabii ki hayırdır ya onların çocuğu mu sizin çocuğunuz mu istediler diye koymak zorunda değilsiniz ki özellikle senin sinirini bozuyorsa bu durum. Onlar mı taşıdı 9 Ay karnında ve ömrü boyunca onlar mı annelik babalık yapacak?
Sana tek tavsiyem çocuğunu dedeye ve babaanneye ya da anneanneye bağlı yetiştirme yani bundan kastım çocuk onları kaçış yeri olarak görmesin çünkü böyleleri genelde çocukları kendilerinin gibi görüp sizin onaylamadığınız şeyleri dahi yapmaya sürüklüyorlar. Sizinkilere öyleler demiyorum yanlış anlaşılma olmasın ama yinede dikkat gerekiyor bu konuda çocuk sizden çok onlara minnet duymamalı.
Eşim ailesini savunuyor bana konuşma hakkı bile vermiyor ablasına laf ettim diye seni boşarım dedi böyle bir adamla ne yapabilirim ki?
Gerçekten sana diyebileceğim tek şey şimdiden böyle yapan eşin ileride neler yapacağını düşünmek bile istemiyorum çocuk fazla büyümeden psikolojisini etkileyecek yaşa gelmeden iyice düşün ve ona göre boşan derim en azından kendi iyiliğiniz için daha önünde upuzun bir yol var ve böyle düşünen insanlarla hayat geçmez
Canım, yeni annelik heyecanı ve hassasiyetinle bu durum seni çok üzmüş olmalı. 😔 Bebeğinin ismi konusunda eşinin ailesinin isteğine göre hareket etmesi ve kayınvalidenin de farklı bir isimle hitap etmesi seni değersiz hissettirmiş olabilir. Eşinle bu konuyu sakin bir dille konuşmayı deneyebilirsin, duygularını net ifade etmek çok önemli. 🌱 Unutma, bu süreçte duyguların çok normal. 💖
Cevap
3Cevap
Galiba evet
Sen haklısın cittiye almalı sart
Ortak karar alin
Çocuk doğdu zaten eşim ailesinin İsteidği ismi koydu
Kötü bir isimmi
Olay ismin iyi ya da kötü olması değil, bebeği 9 ay karninda taşıyan ve bundan sonra da ömür boyu annelik yapacak hanfendinin insan yerine konup söz sahibi yapilmamasi!
@bbaarrbbiiee aynen öyle çok haklısın barbie
@bbaarrbbiiee sen olsan peki ne yapardın 🤔
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?