19 gü

İşsiz ve sorumsuz eşime karşı sevgim azaldı, evliliğimizi nasıl toparlayabilirim?

3 yıldır evliyim. Eşim toplasan 1 yıl çalışmamıştır. Evlendiğimizde çalışıyordu. Sonra sorumsuzluğundan dolayı işten atıldı. Haber vermeden işe gitmedi çok önemli bir etkinliğin olduğu bir gündü iş yeri bunu kabul etmedi ve tazminatıyla çıkardılar.

Sonra 1 yıl evde oturdu. İş aradı. Başvuru yapıyor ama dönüş olmuyordu. Sonra eniştem kendi çalıştığı yerde bir iş buldu ama kendi mesleği değildi. Orada da 2 buçuk ay çalıştı. Sonra istedikleri verimi alamadıkları için çıkardılar işten. O zamandan beri evde iş arıyor. Başvuru yapıp duruyor.

Ben çalışıyorum. Eve gidip bir de yemek temizlik yapıyorum. Artık tükenmiş durumdayım. Beni eşime bağlayan tek şey ona duyduğum sevgiydi bunu sanırım kaybetmeye başladım. Böyle şeyler elbette olabilir ama ben yemin ederim şu an işten çıksam giderim markette kafede çalışırım asla gocunmam bundan. Bunu ona da diyorum ama yorumsuz kalmayı tercih ediyor.

Sabrediyordum bu da geçecek diye ta ki geçenlerde birinin ilgimi çektiğini fark edene kadar. Direksiyon kursunda hoca bana olması gerekenden fazla ilgi gösterdi. Evli olduğumu biliyordu ben de sürekli eşimden bahsettim ona zaten. Asla yanlış anlaşılmaya mahal verecek tek bir cümlem olmadı sizli bizli konuştum hep zaten. Bana mesaj attı kurs bittikten sonra ben de bana mesaj atmanız uygun değil hocam eşim yanlış anlayabilir lütfen bir daha yazmayın dedim ve engelledim. Ama çok küçük de olsa bir ilgi hissettim içimde. Bu beni çok üzdü çünkü dünyadaki tek erkek eşimdi öncesinde. Kendimi kötü hissediyorum bunun için. Sanırım adamın 2 işte birden çalışması çok çalışkan olması falan bunlar ilgimi çekti diye düşündüm sonra.

O zamandan beri 1 ay geçti ve eşime olan sevgimde ciddi bir azalma hissediyorum. Ben işe giderken horul horul uyuması beni çok rahatsız ediyor. Önceden işe giderken öperdim onu artık içimden gelmiyor. Buradan toparlayabilir miyiz acaba? Evliliğim bitsin de istemiyorum kolay olmuyor böyle şeyler. Ne yapacağımı bilmiyorum.

İşsiz ve sorumsuz eşime karşı sevgim azaldı, evliliğimizi nasıl toparlayabilirim?