Toplum içinde bile bunu söylemek çok zor iken bunu dindar bir aileye nasıl açıklarız? Lütfen tövbe et vs. demeyin halimden anlayan insanlar bunu söylesin önümüz Ramazan bir de o süre zarfında sorun yaşayacağım ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılInsanlar atesit ya da deist olduğunu söylediğinde sana satanist Gözüyle bakıyor. Eğer sana yok namaz kıl yok Oruç tut diye dayatmaları yoksa içinde tut. Arkadaş çevremde samimi olduklarıma söylüyorum ama aileme söylemiyorum. Düşünsene 30-40 yıl dini beyinlerine işlemişler ve kendinlerini haklı sanacaklardır. Yani sana dini dayatmıyorlarsa bir anlamı yok söylemenin. Ben namaz kılmayı sevmiyorum Oruç tutmam diyorum oluyor bitiyor.
18 Yorumla- +1 yıl
Bizim o yönden sıkıntı ya işte eğer yardımcı olursan sevinirim.
Cevap sahibi+1 yılTabi ki olurum
- +1 yıl
Dediğim gibi çok baskı yapıyorlar o yüzden söylesem ayrı söylemesem ayrı
Cevap sahibi+1 yılAllaha inancım var ama bu Kuralları uygulamak istemiyorum benim Hayatım benim günahım de. Devam ederler ama yapmadıkça çekilirler emin ol
- +1 yıl
Öyle olmuyor işte
Cevap sahibi+1 yılBiraz dayan 18 yaşındaymıssın oku ayakların üzerinde dur. Geçer bu günler
- +1 yıl
Aynen :) Teşekkürler dinlediğiniz için.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim canım
En İyi Cevaplar
ailem biliyor da bunu herkes yanın da söylemem yasak :D
21 Yorumla- +1 yıl
Ben ona da razıyım ama işte :(
Herşey den geçtim de evlenmek istersen yine kendin gibi birini bulmak zorunda kalacaksın. Ve ciddi bir ilişkin olduğu zaman bunu lütfen karşı tarafa en başta belirt çocuk boşuna ümitlenmesin.
15 Yorumla- +1 yıl
Sevgilim var kendisi müslüman kendisi de razıyım dedi gerisi Allah Kerim :D
- +1 yıl
O onun bileceği iş
- +1 yıl
Onu dinlemek gerekli tabi söylemlerine göre birsey denilebilir. Yani deist biriyle evlenmemde bir sakınca yok diyorsa bu karşı gelmektir. Eğer ben günahini kabul ediyorum ve biliyorum diyorsa da kendi bilecegi is. Her iki şekilde de mutluluklar dilerim. Umarım tatmin olursunuz :)
- +1 yıl
Evet tam olarak da bunu dedi ve teşekkürler :)
+1 yılYasın kac ki
24 Yorumla- +1 yıl
18 yaşındayım.
- +1 yıl
Bır an once unıversıteye kapak atmaya bak. Kendıne ıyı bı gelecek sun. Cok tepkı vereceklerını dusunuyosan bence hıc soyleme. Uymaya calıs zorbalıkla baskıyla hosgörüsüz bor ortamda yasanacak dının ne anlamı kalır bunu anlıyamıuorlar inandıgın yolda yürü nedıyım
- +1 yıl
Teşekkür ederim en tatmin edici cevap :)
- +1 yıl
Tesekkurleer
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
24Cevap
+1 yılbenim annem 5 vakit namazında. aldım karşıma aklıma yatmayanları ona saygı duyduğumu onunda bana aynı saygı göstermesini istedim gayet anlayışla karşıladı :)
18 Yorumla- +1 yıl
Benim annem muhtemelen bu yaşıma gelmeme rağmen sağlam bir dayak atar sonra ömür boyu laf çarpıtır.
- +1 yıl
o zaman söylemeni pek tavsiye etmem. . ailede söz geçmesiyle de alakalı bir durum sanırım bizim evde son söz benim sayılır o yüzden çok daha rahattım.
- +1 yıl
anneme sormadım anlattım aklıma yatmayanları dedim. bilen birinede sordum ayrıca. kuran incil tevrat zebur hepsinin türkçe mealini okudum. kuranı 3 kere okudum. din adamlarıyla konuştum tartıştım. bir yerden sonra fazla kurcalamamak lazım oldu. orda okuduklarımla yaşaıdklarım farklı. neyse boşver bu benim kişisel görüşüm.
- +1 yıl
Aklıma yatmayanları neredeyse karşılaştığım bütün din hocalarına normal dinle alakali sözü geçen kişilere sordum tatmin edici pek bir cevap alamadım biraz da evrim ateizm vs. Araştırdım son olarak dinlediğim bir podcastçi iyice dinsizliğimin pekişmesini sağladı ve evet söylemesem daha iyi sanırım artık ramazan da filan da gizlice bir yerde bir şeyler yerim artık.
- +1 yıl
ahahahahah :D aile ve toplum baskısı. . türkiye hala böyle bir ülke malesef. bizim gibi nesiller bizim gibi dediysem ateistten bahsetmiyorum müslüman olsa bile anlayışlı nesil babanne dede olduğunda yeni nesil çok daha rahat hareket edicektir umarım. kolay gelsin sana da zor bir hayat ben asla gelemem ailemde o kadar baskı görmeye.
- +1 yıl
Ben de bazen çıldırıcak gibi oluyorum ama hayat her şekilde yaşamaya değer ve teşekkürler umarım seneye daha rahat olurum.
- +1 yıl
rica. . :)
+1 yılkimseye bir şey izah etme zorunluluğun yok öncelikle.. herkes kendi mutlu olduğu gibi yaşamalıdır.. bazen anlaşılmayacağını bilip anlatmaya çalışmak gerçekten yorucudur.. gereksiz.. ramazanda ise rahatsızım der geçersin.. sorun değil bu kadar
12 Yorumla- +1 yıl
Görücez artık bakalım bu sene bir yanlarından şutlayabilirsem daha iyi olacak.
- +1 yıl
zamanla herşey oturur illaki.. dert etme
Benzer durumu bende yaşıyorum altı yıldır Hristiyan olduğumu söylemedim
16 Yorumla- +1 yıl
Senin hikayen nedir?
- +1 yıl
Tamam kendi tercihin sonuçta kimliğimiz gizli diye sordum ama kendin bilirsin tabi :)
- +1 yıl
Pekala
+1 yılBence hiç söyleme. O baskılarla baş edemezsin.
Kendi içinde yaşa inançsızlığını.15 Yorumla- +1 yıl
Ama ramazan ayı oruç tutmama ve namaz üzerine baskılarla nasıl başa çıkıcam hiç bir fikrim yok.
- +1 yıl
İşin zor açıkçası.
Numara yap desem muhtemelen karakterine yakıştıramayacaksın.
Söylesen ensende boza pişirirler.
Söylediğinde bir seferlik öfke veya sitemle yüzleşsen dert değil.
Tahminim sürekli başına kakılacaktır. - +1 yıl
Evet muhtemelen iş şiddete kadar bile gidebilir.
- +1 yıl
Buna göre saklamak daha mantıklı gibi, karar senin.
- +1 yıl
Evet muhtemelen. Mesleğimi alana kadar beklemek en iyisi.
Gizli Üye(25-29)+1 yılaynıyız bende deistim ailemde dindar bir aile ramaz ayında zorla oruç tuturuyorlar ve namaz kıldırmaya çalışıyorlar zorla söylemeyede çekinirim tepkileri çok kötü olacağını biliyorum eğer ailenin çok fazla tepki vermiceğine inanıyorsan söyle rahatla ancak tam tersiyse söyleme ben mesela namaz kılıyomuş gibi yapıyorum ramazda ise arada bir dışarı çıkıp birşey yiyip geri geliyorum eve sende bu şekilde yapabilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılToplum ne yazık ki saygısını yitirmiş ve insanlığın geniş zekalı değişik düşüncelere kapalı olduğu kanıtıdır.. Bırak istediği özgürlüğü yaradan izin vermiş neyi seçiyorsa onu seçsin. Toplum gelişmedikçe ülke gelişmez..
10 Yorumla Neden ateist olmak istiyorsun?
Islam da bir mucize yok mu sence?121 Yorumla- +1 yıl
Evet yok.
- +1 yıl
Dünya'nın her bölgesindeki, birbiriyle bağlantılı olan her su kütlesi birbiriyle karışmakzorundadır. Buna karşılık Dünya'nın sayısız noktasında, özellikle nehirler, kimi zamansa okyanuslar ve denizler, içlerindeki mineral ve kompozisyon (içerik) farklılıklarından ötürü farklı renklerde görünürler ve akış yönlerine/hızlarına da bağlı olarak kavşak (conflux ya da confluence) denen buluşma noktalarında sanki birbirlerine karışmıyorlar gibi bir görünürler. Halbuki bütün su kütleleri birbirine karışmak zorundadır; gerek yavaş, gerek hızlı. Dışarıdan bakıldığında iki suyun birbiriyle karışmıyor gibi gözükmesi, bu kütlelerin gerçekten birbirinden ayrılmış olduğu anlamına gelmez. Okyanusların birbiriyle buluştuğu noktalardan birinde ya da birkaçında, okyanus veya deniz kütlelerinin birbiriyle karışmadığını iddia etmek tamamen asılsızdır ve hiçbir bilimsel dayanağı yoktur.
- +1 yıl
Türkiye'deki izlediğin belgesel vs. ler zaten çoğu taraflı yani bir nevi bunları kuranla bağdaştırmaya çalışıyorlar.
- +1 yıl
Big bang
- +1 yıl
Bırakın 1 metre yakınlaşmayı, eliptik yörüngesi nedeniyle yıl içinde Dünya Güneş’e birkaç milyon kilometre yakınlaşır ve tekrar uzaklaşır. Her yıl kış mevsiminin başlangıcında Güneş’e uzaklığımız 147.500.000 kilometre iken, yaz başlarken 152.500.000 kilometredir. Aradaki fark tam 5 milyon kilometredir. Tam olarak anlamayanlar için, bu uzaklık, iddia edilen 1 metrenin tam 5.000.000.000 (5 milyar) katıdır
- +1 yıl
Kardeşim bir git artık ya o neden bu neden ben bilim insanı değilim sadece dinler çok saçma.
- +1 yıl
Ve insanlar dini meraklını gidermek için kurmuşlardır.
- +1 yıl
Yok kardeşim maddeden hücreden meydana gelmedik.
- +1 yıl
Hayvanlar maddeden hücreden gelmedi aynen kardeşim aynen
- +1 yıl
Kardeşim bir düşun:
Şu anda yazarken, yemek yerken, su içerken, yürürken ellerini ayaklarını nasıl kontrol ediyorsun.
Beyinle değil mi?
Bu beyni bize veren kim?
İçimizdeki organlar nasıl müthiş çalışıyor?
Bunları bir düşün lütfen.
Mesela ben sana şöyle bir hikaye anlatsam inanırmısın? :
"Bir derenin kenarında kayığım battı, ne yapacam derken birden yanımdaki ağaçtan dal parçaları koptu ve kayık oldu." desem inanırmısın? Inanmazsın! Çünkü bir dal parçası nasıl kendi kendine bir kayık olabilirki, onu yapmak için o işi bilen ustası lazım değilmi?
Işte kainatta tek başına olmadı, onunda bir ustası var. O da ALLAH!! - +1 yıl
Canım kardeşim benim sorunum tanrı nın var olması değil zaten benim sorunum zaten dinler ki eğer tanrı varsa da bana inanmayı yakarım mantığında biri olmamalı hani bizi annemizden çok seviyordu bu yaratıcı benim sorunum burada.
- +1 yıl
Allah bizi sevmese, şöyle bir ayet indirmezdi:
"Şüphesiz ki Allah çok mağfiret eden ve esirgeyendir" yani, ALLAH bizi sevmese bize neden mağfiret kucağını açsın?
"Muhakkak ki Allah tevbe edenleri sever."
Eğer sen kötü bir iş yapsan, ve allahtan af dilesen, ALLAH affediyor. Peki bu niye. ALLAH bizi sevdiğinden dolayı affediyor, sevmese neden affetsin?
Ben sana bildiklerimi anlattım, görevimi yaptım,
eğer hâla ateistim diyorsan, Ne diyim: ALLAH ıslah etsin!!
- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılZor olur. İslam dininde çocuğunu güzel yetiştiremediysen onun hesabı sana sorulur. Tabi ki üzülmelerindeki etken bu olmayacaktır sadece.
10 Yorumla
+1 yılarkadaşım halin hal değil allah bilir nasıl insanlar tarafından nasıl boşluğa düştün suç sende değil bizde
20 YorumlaTabiki tövbe et diycez.
Bu bizim görevimiz kusura bakma.
Daha fazla çıkmaza düşmeden bu düşünceden vazgec ve tövbe et10 Yorumlayaş 18 ve artistlik tavırlar. tam tahmin ettiğim gibi. yazık çoook yazık. ailene değil, sana sana sana.
09 Yorumla- +1 yıl
Artistik tavır derken kime artistlik yaptım acaba?
- +1 yıl
İslam'ın sıcaklığını absürt şeylere tercih ediyorsun. sence de bu nankörlük değil mi? artistlik değil mi? Yaradanın sana bu kadar nimet vermişken, O'na inanman O'nun sıcaklığını tüm bedeninde hissetmek bu kadar zor mu? sahi siz İslam'ın İ sini cidden biliyor musunuz? yoksa kimlikte Müslümanlık taslayanların İslamını mı İslam sanıyorsunuz...
sorunu okuyunca adına üzüldüm, ben ki o kadar araştıran biriyim ki o çook kitap okuyoruz siz cahiller diyen ateist vb. modern çağ kavramlarını yerle bir ederim.. ama siz İslamı yanınıza alıp onlara kafa tutmayı bile beceremiyorsunuz. korkaksınız, kul olmaya korkuyorsunuz. - +1 yıl
İslamın sıcaklığı?
- +1 yıl
12 13 yaşında full time namaz kılıp kuran okuyan biriydim sonra araştırmaya başladım sonuç bu oldu kusura bakma ben araştırmadan allah olsa kötülük olmazdı ben görmediğim şeye inanmam diyenlerden değilim gayet kuranı okudum araştırdım sonuç bu oldu.
- +1 yıl
"Allah olsa kötülük olmazdı." bir de şöyle düşün bakayım; kötülük var çünkü Allah var. niçin mi? kötülük olmasaydı ahiretin ne önemi kalırdı, kötülük olmasaydı adalet merhamet sevgi saygı gibi o manidar kavramlarımıza ne gerek kalırdı? mesela her şey iyi çoook iyi olsaydı mesela sence de o zaman şöyle mi derdin "ya ben çalışıyorum 2000 alıyorum adam yatıyor 2000 alıyor, ohh ikimiz de haklıyız ne güzell ne iyi" hayır böyle bir şey diyemezdin. eğer bu tür bir şey olsaydı işte o vakit ne Tanrıdan bahsedebilirdik ne de O'nun adaletinden.. ama şu an o kadar çok kötülük var ki şu dünyada bazıları nefes almamızı bile zorlaştırıyor, mahvediyor bizi, burada haklısın, çünkü bunu sen gibi herkes hissediyor en derinde. ama sorun Tanrı değil sorun insanlar.. sorun insanların o özgür iradelerini yanlış kullanıp milletin hayatını zehir etmeleri. ama Allah var işte var ki o beyinsizler ahirette bu yaptıklarını çekecekler..
- +1 yıl
Sen az önce benim yazdıklarımı okumadın galiba ben bunları diyenlerden değilim dedim. Ben sadece dinde ki tezatları gördüm dedim kuranı okudum dedim.
- +1 yıl
İslam dininde tezatlık yok. Kur'an okudum demekle olmaz o iş. Anlamaya çalışacaksın kafana uymayan anlamadın bir yer mi var, bu işin ehline senden benden daha iyi İslamı bilene gidip soracaksın. İslamı bilen derken babanı veya cami imamını kastetmiyorum. youtubede mesela çok hoş Müslüman hocaların her türlü soru-cevap verdiği videolar var, veya üniversite hocalarına gidebilirsin ilahiyat... yani senin dindeki tezatlıkları gördüm dediğin halkta mevcut olan geleneğin İslam dinine yansımış noktasıdır.. ben de araştırıyorum bazen o kadar hayret ediyorum ki bazı insanların yaşadığı İslam değil, başka bir şey. dinde olmayana dinde var diyorlar mesela, dinde olana yok bu diyorlar... sen öğrenip anlatmalısın... ama sen ve bazıları ne yapıyor, bunu anlamadım şu da var amaaan topla çöpe at başlarım dinine...
bunu yapmayın, son pişmanlık fayda vermez, bir şarkı sözü ama aslında bu konuda cuk oturuyor, anlayana.
+1 yılSöylemedim hissettirdim, herkes biliyor benim durumumu erkek arkadaşımda dahil.
07 Yorumla- +1 yıl
Biraz açar mısın?
- +1 yıl
Namaz kılmıyorum oruç tutmuyorum biliyorlar bunları zaten bu yaşıma geldim hala yapmıyorum eee anladılar artık, erkek arkadaşımada ben Deistim dedim beni böyle kabul etti yani herkes biliyor
- +1 yıl
Ben 12 13 yaşında dini bütün biri oldum 16 17 yaş arası tekledi bu o yüzden biraz garip oluyor.
- +1 yıl
Bende o yaşlarda Deist oldum.
- +1 yıl
Benim de bazen Deistliğe kayıyor ama yaratıcıdan o kadar soğudum ki biraz ondan dolayı ateist diyorum
- +1 yıl
Saygı duyuyorum bebegim, bence ailene söyleme. :) ;)
- +1 yıl
Bence de Teşekkürler :)
+1 yılTövbe etmek istemiyorsun git ozaman kralına ben inanmiyorum de neyden korkuyosun ki Allahtan korkmayan insan aileden mj korkacak..
02 Yorumla- +1 yıl
İnanmadığım bir şeyden neden korkarım yorumun çok ironik :D
- +1 yıl
Tamam
- Aile & Toplum konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılYaşın büyüdüğünde geçer bunlar merak etme.
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım :/
Gizli Üye(36-45)+1 yılYani sana göre kuran gibi bir kitabı okuma yazması olmayan biri yazdı öylemi?
20 Yorumlaallahim bu gerizekali kuluna önce akil fikir ihsan eyle. el actim rabbime senin icin😂😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
Ramen.
+1 yılBesmele çek, öyle söyle
11 Yorumla- +1 yıl
Ahahahah :D allah yardım eder o zaman aynen.
Her firsatta islam hosgoru dinidir lafina camur atiyorsunuz ya, dunyadaki milyonlarca ateistin toptan belasini vermiyor ya Allah, bundan buyuk hosgoru mu, sabir mi olur. Gidince cok sasiracaksin
23 Yorumla- +1 yıl
Evet ateistleri recm edin diyen sizin dininiz.
- +1 yıl
Aynen tek şansımız var zaten boşuna hayatımı böyle şeylerle zindan edemem 😊
Aile & Toplum konusunda 15,3b cevap paylaştı. İşin zor görünüyor senin. Birden git söyle yapıcak bişey yok
00 Yorumlaanne baba Allah biliyo ateist oldum ben de
11 Yorumla- +1 yıl
Benim tek Allah biliyor işte :/
+1 yılAciklamak zorunda degilsin
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de aşağıdaki yorumları gördükçe buna inancım kuvvetlendi..
Söylemek zorunda değilsin
15 Yorumla- +1 yıl
Evet değilim ama bir yere kadar yok namaza başla artık yok sınava gireceksin dua et bir de Ramazan ayı gelecek iyice kafayı yedirtecekler.
- +1 yıl
18 yaşındayım
- +1 yıl
Ateistlik veya Deistlik bir inanç değil ki ve genel konuştum ateistim.
+1 yıliyi ki anlayışlı bir ailem var
11 Yorumla- +1 yıl
Sözde hoşgörü dini işte benim gibiler ne yapabilirim...
+1 yılBence bilmelerine gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılAteist misin deist mi ona karar ver önce
07 Yorumla- +1 yıl
Ateistim onu genel olarak söyledim yani bu siteye giren bu sorusu olan çok insan var belki bir gün googledan bakıp da bunu görürlerse diye böyle söyledim.
- +1 yıl
Anladim. Akil vermek istemiyorum sende istememissin zaten ama benim inancimin bana dedigi bu maalesef uyarmak zorundayım yanlış yapıyorsun kurani okudun mu bilmiyorum ama oku ben yanlış bulmak için okudum bulamadim vazgeç bunlardan Tanrının olmadığını düşünmek kendi varlığımiza hakaret
- +1 yıl
Kuranı okudum ve amacım hata bulmak değildi ve kuranın çağında yazılabilecek çok iyi bir eser olduğunu da kabul ediyorum. Ama maalesef şu an için yetersiz mesela kadın dövme, cariyelik, kölelik vs. Ama beni asıl buna düşüren şey evrim kuran ilk insan diyor ama evrim tüm canlılar akraba diyordu ve ben ikinciyi kabul ettim araştırdım ki tanrı olabilir ancak varsa bile bana inanmayanı yakarım diyen bir tanrı bana çok egoistçe geliyor.
- +1 yıl
Valla ben tanri olsam bende bana inanmayani yakardim. Ya insnalarda bile varken bu Tanrida neden olmasinki o seni yaratacak sen ona inanmayacaksin tabi yakar
- +1 yıl
Bu arada biraz noktalama işareti özürlüyüm kusuruma bakma
- +1 yıl
Yani o zaman bize sizi annenizden çok seviyor o neden diyorlar?
- +1 yıl
Merhametide cok gazabida bu dogal ki ama o kadar affetmeye hala ayni yolundaysan sen tabiki bununda cezasi olacak
Söylemek zorunda mısın :)
02 Yorumla- +1 yıl
O oruç namazdır bazen o kadar baskı yapıyorlar ki :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılsırf bu soruyu sormak için yeni hesap açmışsın
03 Yorumla- +1 yıl
Evet zor durumdayım. Ve sorduğum soru sitedeki çoğu sorudan daha mantıklı ve gerekli.
Cevap sahibi+1 yılsitedeki soruları iyi anliz etmişsin. kimin fake hesabısın iyi biliyorum
- +1 yıl
Kimin?
+1 yılYaş 35 diyor
02 Yorumla- +1 yıl
Biraz sallamasyon bir yaş o
- +1 yıl
Annene açıklamana yorum yapamam. Ama yolun doğru istikamette değil kanımca.
+1 yılObur dunyada gorursun halini
19 Yorumla- +1 yıl
Adnan Oktar'ın kediciklerine benzeyen bir insandan din dersi ahahahah tamam canım tamam hadi öptüm by.
- +1 yıl
Ben kimseyi yargılamıyorum yargılanan sensin yanacağımı söyleyen de ki kendi dini inancına ters bir şey yapıyorsun
- +1 yıl
1 dk sen bana simdi nededin ya hic gulecegim yoktu 😊 😊 ateist birde kiskanc cikti.
- +1 yıl
Aynen evde kıskançlıktan ölüyorum sitedeki abazanlar sana bakıp osbir çekecek diye :D
- +1 yıl
Snot-face mukemmel bır cevap vermıssın 😁
- +1 yıl
😢😢😢😢
- +1 yıl
Mukemmel cevap verdin ateist 😕 ben bundan sonra Yasayamam 😩
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn iyisi söylememek.
00 Yorumlasöyleme
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026