Abim ateist olduğunu söyledi babam önce mal mal baktı suratına sonra gitti içeri yattı ertesi gün gelip din ile ilgili bir hikaye anlattı falan işte kuran mealini verdi oku diye abim zaten bunları çoktan okudum baba, dedi onun zaten bir sürü kitabı var bu konular hakkında. babam birşey demedi benim sana her zaman kapım açık ne olursan ol gel dedi ama annem üzüldü sonra alıştılar 1 haftadır falan sıkıntı yok saygı duyuyolar :DD Sizde böyle birşey yaşayan var mı ne tepki aldınız?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜzücü bir durum. Dinsizlerin yazdıklarını okumaya ayırdığı, dinsizlerle geçirdiği vakti ehl-i sünnet alimlerinin kitaplarını okumakla geçirseydi İslama hayran olur, insanların neden müslüman olmadıklarına hayret ederdi.
Allahü teâlâ, her şeyi sebep ile yaratıyor. Sebeplere yapışmamızı emrediyor. Dileseydi, her şeyi sebepsiz de yaratırdı. Ateşsiz yakardı. Yiyip içmeden doyururdu.
Onun bir şeyi yaratmasını isteyen, o şeyin sebebine yapışırsa, o şeye kavuşur. Lambayı yakmak isteyen, kibrit kullanır. Zeytinyağı çıkarmak isteyen, baskı aleti kullanır. Başı ağrıyan, aspirin kullanır. Cennete gidip, sonsuz nimetlere kavuşmak isteyen, İslamiyet’e uyar. Kendini tabanca ile vuran veya zehir içen ölür. Terli iken su içen hasta olur. Günah işleyen, imanını gideren de, Cehenneme gider.
Herkes, hangi sebebe başvurursa, o sebebin vasıta kılındığı şeye kavuşur. Müslüman kitaplarını okuyan, Müslümanlığı öğrenir, sever, müslüman olur. Dinsizlerin arasında yaşayan, onların sözlerini dinleyen, din cahili olur. Din cahillerinin çoğu kâfir olur. İnsan hangi yerin vasıtasına binerse oraya gider.
Bir vasıtaya binmek değil, doğru vasıtaya binmek önemlidir. Yanlış vasıtaya binen, istediği yere değil, vasıtanın gittiği yere gider. Kâbe’ye gitmek için niyet edip Paris’e giden uçağa binen, niyeti halis olsa da Kâbe’ye varamaz.
Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.11 Yorumla
Soran+1 yılaynen
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnem 5 vakit namazını kılan ağzından duaların eksik olmadığı bir kadındır. Her namazından sonra evde gelir bana okur üfler. Benim ateist olduğumu bilir. Konu dinden açılınca sadece şunu söyler. "Aman oğlum kötü bir şey söyleme". Bende demem zaten. Bir gün inanacağımı düşünür. Ateistlerin yaşları ilerledikçe dine sarıldıklarından falan bahseder.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki sen inanacağını düşünüyormusun?
lisenin başından beri tüm dinleri sorguluyordum, bir yerden sonra sorularıma cevap vermemeye başladılar. yeterince araştırma yaptıktan sonra onlara deizimden bahsedip, neden "müslümanım" demekten vazgeçtiğimi anlattım. bir süre önce de, kimliğimi din hanesini boş bırakmak için yeniledim. gayet saygılı ve anlayışlı yaklaştılar.
23 Yorumla
Soran+1 yılahaha yakında onlarda deist oluyomus senden özenip :DD
Soran+1 yılkadının niye hayatıyla oynuyosun belki o böyle mutlu hem belki senin yüzünden cehenneme gidicek :D
Genelde inandırılmaya çalışılıyor. Örnekler, anektodlar, hikayeler anlatılıyor. Ama bilmiyorlar ki zaten ateist, deist ya da adı her ne ise inanmayan insan. Bunları araştırıyor, okuyor, mantığına sığdırmaya çalışıyor. Araştırdıklarında hep bir mantık açığı bulduğu için zamanla inanç köreliyor
03 Yorumla
Soran+1 yılbelki oda atladığın birşey vardır diye döndürmeye calısıyo iste seni :D
Soran+1 yılNeyse hayırlısı olsun senin içni :D
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
35Cevap
Ben normalde hristiyanım ama ailem beni deist olarak biliyor hristiyan oldugumu söylersem kıyamet kopar evde hedefim ilerde rahip olmak bakalım ne olacak annem hafızdır babam körü körüne dindar hayatında kuran bile okumaz.
Hafız bir anne ile dindar bir Müslüman babadan Hrsitiyan bir rahip çıkacak nasıl ne tepki olur bilemiyorum28 Yorumla
Soran+1 yıloha film gibi hikaye valla ahaha :D
Soran+1 yıliyi ne diyim inşallah olursun ama türkleri temsil et yabancı olma :D
Soran+1 yılhiç bilmiyorum valla türkler ya müslüman ya da ateist deist vb olduğu için şu an hristiyan hiç görmedim he birde azınlık olarak göktengrici var :D
Soran+1 yılBoşver ya sıkıldım din konularından :D
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Batı git gide müslümanlaşırken bizim burdakiler inancını kaybediyor ne kadar acıya bir mü'min kardeşimiz daha ahiretini kaybediyor. Bir hadiste :
“İlerde bir fitne olacak. O fitne içinde kişi mümin olarak sabahlayacak, kafir olarak akşamlayabilecek. Ancak Allah’ın ilimle kalbini dirilttiği kimseler hariç.”42 YorumlaOkumadım açıklamayı, sarhoşum okuyamicam.
Ben onlara böyle yaklaşsam, ifade etsem beni kısıtlamazlar.
Ailem naparsam yapiyim onlarla paylaştığım anlattığım sürece her zaman her an arkamda olur benim.
Dolayısıyla, gayet normal karşılanır ve hoşgörülü olunur bana karşı.03 Yorumla
Soran+1 yılKeşke okusaydın be ya da söylemeseydin bariii...
Soran+1 yıltamam tamam kıyamam sana az iç bir daha :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende ateistim 5 yıldır ve aileme ateist olduğumu söylemedim ama zamanında dinde ki mantık hatalarıyla ilgili sorular sorunca vay sen ateistmi oldun deyip başıma üşüştürler tabi ki bende yok öyle birşey falan diyerek geçiştirdim ve eminim ki ateist olduğumu bilseler büyük ihtimalle silerler beni ve ben 5 yıldır müslüman rolü yapıp cumaya gider oruç tutarım :D çoğu müslümandan daha çok müslümanım görüntüde :D
420 Yorumla
Soran+1 yıloha ahahha namazda millet müslüman sanıyo seni ama ateistsin :D :D Peki sacma gelmiyomu sana inanmadıgın birşeyin ibadetini yapmak
Cevap sahibi+1 yılben eskiden de çok dindardım, ailemde öyle, yani onların ne hissetiklerini tahmin edebiliyorum yani ailem için yapıyorum kimse için değil, onlar mutlu olsun da yeter, benim için önemli değil, ateistlik zaten kafada bitiyor
Soran+1 yılaynen peki nasıl dindar biirisiyken ateist oldun merak ettim :D
Cevap sahibi+1 yılgerçekten dini bilsen, açıp türkçe kuran okusan, evreni, dünyayı merak etsen, okusan, dinlesen ve düşünsen sende ateist olursun ama din zaten düşünmeyi kısıtlıyor, dünyaya neden geldiğini, allahın amacının ne olduğunu, anlatılanlar gibi dünyanın kusursuz ve mükemmel mi olduğunu biraz araştır :D
Soran+1 yılNiyeki birçok kişi var sorgulayan eden bildiğim ama müslüman :D onlar iyice sorgulamış bu işleri ama herşeyin cevabı var diyorlar bilmiyorum ben o kadar sorgulamadıgım için :D
Soran+1 yılBirde ayetler türkce mealleri cok carptırılmıs olabiliyormus yani anlamı tamamen değşitirebiliyormuş meal yazarları :D
Cevap sahibi+1 yılo zaman sen hiç düşünme, herkes ne diyorsa oraya git ve bu arada dünyada ki hristiyanların sayısı müslümanlardan fazla, onlarda düşünmüş belkide oraya geçmelisin :D o kadar insan yanlış mı düşünüyor yoksa? ve 800 milyon civarındada dinsiz var diye biliyorum, bunlarda mal saten :D
Soran+1 yılBak herkesin doğrusu kendine ama müslümanların coguda zaten bilmeden müslüman oluyolar :D hristiyanlar ayrıca kendi kitaplarını bile bilmiyodur daha onlar dini sembolik olarak yasıyolar :D Ateistler de bence iki araştırmaya başlayınca saçma buluyolar ama cevap arasalar farklı olabilir bilemiyorum :D
Cevap sahibi+1 yılsende dini bilmeden araştırmadan ve başkaları düşünmüştürcülerdensin, neyse sana az kullanılmış beyninle mutluluklar diyorum :D
Soran+1 yılAl işte sizin tek sorununuz kendinizi üstün zekalı görmek bir akıllı sizsiniz :D ayrıca sende önceden dindarmışsın sonradan bu triplere girmen komik geldi bana ben ne dindarım ne ateist en iyis. Herşeyin fazlası zarardır hayatta :D
Cevap sahibi+1 yılben üstün zekalı görmüyorum kendimi, sen kendini canım olarak görüyorsun :D yazdıklarını oku istersen? ben seninle burada din tartışmadım veya benim düşüncemi, sen kendi kendine hakaret ettin farkında değilsin, "diğer müslümanlar araştırmış bizim dinimiz doğru" :D bu ne demek ya :D sanki düşünmek parayla, yüce allah sana beyin vermiş kullan diye, korkma düşün hemde bedava
Soran+1 yılYüce allah ve ateist? :D Peki hiçbir amacımız yok mu sence amaçsızmı gelmişiz bu dünyaya çok boş ya.. Herşeyin bir bedeli vardırr bence. Yani ateistliğin o kısmını anlamıyorum :D
Cevap sahibi+1 yılAteistlikte kendi amacını kendin belirlersin, istersen amacın zengin olmak, bilgi olmak, cınsellık peşimde koşmak, iyilik yapmak veya kötülük yapmak, hepsi ateistin elindedir ama müslümana allah ayette dediği gibi "ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım " ayeti var yani sizin amacınız budur ve bence kul olmaktansa kendi amacımı kendim belirlemek daha mantıklı
Soran+1 yılEe peki kuranda kötü şeyler mi yazıyor? Yine zengin ol ama fazlasını fakirlerle paylaş. haksız yoldan zengin olma. cinsellik peşinde koşma milletin hayatını mahfetme evlenince yap. İyilik yap, kötülük yapma. Bunların neresi kötü zaten doğru olan şeylerin yapılması gerektiğini söylüyor yani kafanıza göre doğru olanı yapın demiyor doğru olanları gösteriyor :D
Cevap sahibi+1 yılben kuranda yazan herşey yanlış demiyorum ki zaten sana :D biz burada seninle kuranda ne diyor diye tartışmıyoruz, senin bana sorduğun soru ve benim anlatmak istediğim bu dediklerinden farklı
Soran+1 yılNeyse tamam seninle ugrasamıcam git kendin ne oluyosan ol banane aaa :D
Cevap sahibi+1 yıl:D abinle fikir alışverişi yap ve düşünmekten korkma, kendi fikirlerin kendi doğruların olsun, kendine iyi bak, iyi geceler :D
Soran+1 yılÖyle zaten tatlım ben aklımı kullanmasam ateist olurdum belki bilemiyorum :P
Cevap sahibi+1 yıl:D :D :D aman sen olma ateist :D bir sen eksiktin :P
Soran+1 yılAynen öyle modası geçti o işin herkes ateist oluyor artık bir farklılıgı kalmadı :D
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAilem de bende Müslümanız ama hayatım ateistlerden pek de farklı değil. Aklımdaki bütün sorulara cevap buldum sıkıntım yok ama yaşamaya gelince çok zor oluyor. Bazen kendimi iki yüzlü gibi hissediyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılsorulara cevap bulduysan iyiymis en zor kısım o :D
- +1 yıl
Okumayı severim. Düzgün kaynaklardan pozitif bakış açısıyla bakarsan herşeyin cevabını bulursun. Bir ateist kuranı dinsizligini arttırmak için okur, çünkü negatif bakış açısıyla bakar. Kuran inananın imanını inanmayanın ise küfrünü arttırır. Ha bide direk kuran meali okumak çok sağlıklı değildir, çünkü mealdeki ifadeler çok sert ve acımasız gelebilir, "allah niye böyle şeylerle uğraşıyor" vb sorular akıllara getirir. Bu yüzden direk kuran meali okumak çok doğru değil. Ama herşeyin bir cevabı ve açıklaması var. Yeterki pozitif ve akılcı bakalım
Soran+1 yılOlabilir tabi güzel bakıs acısı
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ateist olana kadar bütün dini kitapları okuduğum için, pek fazla anti-tez sunamadılar. Annem aslında kendimce haklı olduğu düşündü. Babam ise daha fazla dua etmeye başladı. "Allam sen bu çocuğu affet" diye :))
05 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D baban insaflıymış
Soran+1 yılOlsun iyi niyetli sonucta senin icin dua ediyor yanma diye :D
Soran+1 yılGörücez :D
oha ya ciddi misin? abım ateist olsa babamdan once ben vururdum valla :) acıkcası boyle bı konuda saygı maygı dınlemezdım
12 Yorumla
Soran+1 yılOha kızım manyakmısın sen neyin kafasını yasıyon sakin ol :D
- Diğer konusunda 666 cevap paylaştı.
+1 yılValla bizde yok böyle birşey olsa babam beni öldürür gömer bide duamı okur😀😀😀
26 Yorumla
Soran+1 yılsonrada dinde saygı var diyolar :D
- +1 yıl
Bizde yok tm babam öyle namaz kılıyım kuran okuyum felan öyle şeyleri yok ama böyle biseyi duysun saygi maygi hiç yani direk norecen kiz gavurmu olucan der😀😀😀😀😀bu arada biz kayseriliyiz😀😀😀😀
Soran+1 yılKayserili olunca saygısızmı olunuyo knk özellikle belirtmişin :D
- +1 yıl
Yok yazım biraz kabalastida o yüzden belirtiyim istedim😀😀😀😀
Soran+1 yılYa bence böyle yapmaları cok sacma onları ılımlılastır biraz saygılı olsunlar düşüncelerine :D
- +1 yıl
Valla ateist olmama bencede böyle olsunlar ben müslümanlıktan başka din bilmiyorum 😀
+1 yılhiiiçç zaten kendisi de inançsız. Annem de çok iplemez zaten benim kararlarımı. Gay ım falan desem yıkılırlardı da. allah dan öyle biri değiliz :D
01 Yorumla
Soran+1 yılahahaha
Akrabalarım arasında ateist var sıkıntı yok neticede aklı her şeye erecek yaşta saygı duyuyoruz. Paganist bir arkadaşım var şükür ki beyazlarından 😁 onada saygı duyuyorum. Mesele bence iyi insan olmak. Müslüman Hristiyan Ateist olmak değil.
05 Yorumla
Soran+1 yılpaganist ne ya oha ilk defa duyuyorum :D
Soran+1 yılee zaten topraktan gelen toprağa gidiyo doğal bişey :D
Soran+1 yılonlarınki farklı bir şeymiş :D
+1 yılbabana nasıl mal mal bakıyo diyosun bu nasılbi terbiyesizliktir arkadas
41 Yorumla
Soran+1 yıllafın gelişi niye takıldın o kdr :D ne deseydim anladın iste sonucta sen benim demek istediğimi :D
Saygı ne anlamda anlamadım ki. herkes inancını kendi içinde yaşar. ortada ateiste saygı duyulacak özel bir durum mu var.
01 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu tekrar oku.
ben sadece babama söyledim, çünkü o da ateist. gerçi ben deistim. normal karşıladı, ama anneme söylemem çok üzülür :/
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılbabam sonradan müslüman oldu normal karşılardı bence
07 Yorumla
Soran+1 yılBaban önceden neydiki ?
- +1 yıl
ateist
Soran+1 yılNasıl müslüman olmus?
- +1 yıl
okuya okuya.
Soran+1 yılsende ondan bilgi al müslüman ol o zaman :D
- +1 yıl
ben zaten müslümanım oldu bitti.
- +1 yıl
annem müslüman ben de müslüman olmuşum
Bizim ailede ateist yok ama kuzenim agnostik olduğunda amcam aşırı tepki göstermedi.
01 Yorumla
Soran+1 yılAgnostikte ayrı konu o yakın zamanda bir yöne saptırır kendini :D
+1 yılbenim anlamadığım kuranı tamamen okumak nasıl oluyor. tefsirli mealler 20 ciltlik ve her bir olayın kendi mantığı var. hani hadis nerede? direkt kuran okumak insanı böyle çarpar dinden çıkarsın
012 Yorumla
Soran+1 yılDirek kuran okumakmı? bence hadisler asıl yoldan çıkarır kuran zaten yeter yazar kitaptada. Birçok gercek olmayan hadis var
- +1 yıl
bunu Kuran Peygamberimize demiş herşey kuranda var diye. peygamberi es geç, sahabeyi atla, alimleri boşver sonra da kuran oku ve aklında binlerce soru. peygamberin açıklamaları hadislerle anlaşılır. birçok gerçek olmayan hadis nedense kütübbü sittede yok. o genellemeler saçma bir kere. uydurma hadis diyorlar ama kütübü sittede kimden nakledildiğine kadar açıklıyor. ezbere konuşmayın bence
Soran+1 yılyoo niye binlerce soru olsun düzgün okuyana kuran yeter zaten hee tabi kızıma şehvet duymam günahmı diye kafanızda sorular dönüyosa diyanete sorup ordan sapıkca cevaplar alabilirsiniz tabi :D
- +1 yıl
yok be kuran yetiyor olsa Allah kabenin damına indirirdi arapça biliyorsunuz açın okuyun derdi. peygamberim tebliğ (nakil) ve tebyin (açıklama) olmak üzere iki görevi vardır. yoksa peygamber gösterip açıklamasa kuran ile şurda 2 rekat namaz kılamazsın
Soran+1 yıloff bunu peygamber bile söylüyordu bir kere onun sözlerini yazan birisini gördüğünde ne yapıyorsun diye soruyo senin sözlerini not alıp biriktiriyorum diye söyleynce kim benim adıma söz söylerse kurandan başka onlara inanmayın diyo bu hadisi niye hiç dile getirmiyosunuz :D
- +1 yıl
resulüm size neyi verdiyse alın ne demek peki? ondan yüz çeviren benden yüz çevirmiştir nedir peki? madem öyle zekatınızı verin diyor ama 40 ta 1 i peygamberimiz uyguluyor. kuranda yazmıyor banane mi diceğiz :D ya islamı kuşa çeviriyorsunuz. namaz kılalım ama nasıl? ne okuyacaz içinde. hareketleri nasıl yapacağız. sonuçta kuranda yazmıyor. peygamberimiz kurande olmayanlara inanmayın demez bana inanın ve uyun der. ben resulüm size neyi verdiyse alın ayetini neyapacam
- +1 yıl
bence sen de kendini bir gözden geçir. peygamberin bir dediğine gelirsin kuranda yazmıyor dersin bulursun papazı
- +1 yıl
hadisleri itibarsızlaştırmaya çalışanlar diktatör şeriatçılardır. günümüzde iran gibi şeriatla yönetenler hadisleri saf dışı bırakarak kafalarına göre kural koymak istiyorlar. eğer hadisleri uygulasa eline pek bir menfaat geçmeyeceğinden böyle düşünüyorlar. eğer hadis 40 ta 1 diyor ve iran hadisleri devre dışı etmek istiyorsa belli ki 40 ta 1 den fazla vergi almak istiyordur.
Soran+1 yılalakası yok zekat ayrı bir olay hadis değil. Hadis diyorum bak hadis sünnet farklı hadis farklı. Hadisler kuran dışında söylenen sözler kurandan başka söz yoktur.
Soran+1 yılayrıca tam tersi hadislerle kendi düşüncelerini yaymak dini kendi istediği gibi kullanmak isteyenler için kolaylık :D bugün bir sürü kişi hadisler sayesinde dini kendi çıkarına kullanıyor onlarda uyduruk hadisler tabiki :D
- +1 yıl
kurandan bir tık aşağıda korunan eserler var. kitaplar 1000 yıllık. herkes okuyor. hadis deyip kandıramazlar milleti. için rahat olsun. hem bu kadar yetişmiş din alimi varken herhalde hangi söz hadis değil hemen anlarlar
Soran+1 yılvallahi ben onlara inanmam onlarda benim gibi insan. herkes kendine göre çarpıtır olayları onlarnın senden benden üstünlüğü yok. Tek değişmemiş kuransa ben ona bakarım o kadar
+1 yılBabanin son yaptigi dogru. Dinimizde zorlama yok.
Ama En buyuk hatayi Basta yapmis ne yazikki. Yeterince muslumanligi ogretememis.20 Yorumlaailem de inançlı değil, ben de inançlı değilim. böyle bir şey yaşamadım o yüzden.
00 YorumlaAilem ateist, deist, agnostik oldugumu ogrenmedi cunku oyle degilim.
23 Yorumla
Soran+1 yılOlsaydın ne tepki verirlerdi?
Soran+1 yılDiyelim oldun
Halama ateistim dedim oda bana iyi bana tap bundan sonra dedi allahim cildiriciyim 😆😅😤
16 Yorumla
Soran+1 yılya ahhahaha :D
- +1 yıl
hahaha :D
Soran+1 yılKapak fotoğrafında arapça birşeyler yazıyor benimi trolledin yoksa sen :D
Soran+1 yılniye böyle yalanlar söylüyorsun bak simdi hangisine inanacağımı sasırdım :D
Önce ben dinden çıktım sonra açtım kuran ı okudum bikaç ayet baktım onlar da dinden çıktı
111 Yorumla
Soran+1 yılşaka yapıyosun
Soran+1 yılkafa karıştırma herşeyin bir cevabı vardır :D sen iyi sorgulamamasındır
Soran+1 yılSor bakalım :D
- +1 yıl
İnsanla maymun arasındaki genetik benzerlik %99 ya hani. 3 Milyarlık bir genetik şifrenin %99 unun benzer olması bizi maymunlarla genetik akraba yapmıyor diyorsunuz. Hala Adem ile Havva dan geldiğini iddia eden kitaplara inanıyorsunuz. Yine genetik olarak 1 dişi ve 1 erkekten neslin devam etmesi mümkün değil iken Bunu ikiz çocukların çiftleşerek insanlığı bu güne taşıdığına nasıl inanabiliyorsunuz? Dünyanın tesadüfen olamayacağına inanan sizler nasıl oluyor da bu kadar bilimsel doneyi görmezden gelebiliyorsunuz? Dünyadaki tüm hayvanlardan 1 er çift alacak bir gemiye nasıl inanabiliyorsunuz? Hastalık veya diğer birçok durumda (şu an bile) bilime sığınırken neden dindeki yanlışları gösterdiğinde bilimi inkar ediyorsunuz? bunlara cevap verirsen sevinirim
Soran+1 yıl1 dişi ve 1 erkekten nesil niye devam etmesin? İnsanla maymun arasında olan benzerlik bir sorun değilki benzerlik ile eşitlik arasında fark var bizim aklımızı onlardan yani hayvanlardan fazla kullanmamız bizi insan yapıyor zaten :D Bilimsel olayları yalanlayan kim ki? 2 şakirtle konusup bu sonuca varıp genellersen böyle düşünürsün tabi :D Bilimsel tezler gün geçtikçe yenilenmektedir ayrıca bu kuranda yazıyodu bilm adamları boşa calısıyo gibi sacma he konusmayacağım tabiki ama Bilim her geçen gün ilerliyor ve doğru kabul edilen şeylerin yanlısları bulunarak düzeltiliyor ve ilerliyor yani çelişen bir durum yok. Ayrıca birçok fizikçi biyolog ve bilimadamlarıda Tanrının varlığında hem fikir oldugunu düşünüyor. O gemiyi biz görmedik ve bunun olduguna inanıyoruz sende inanmıyorsun. Kanıtlar nitelikte birşey var mı sen bugün %100 binmediler diyebilirmisin o gemiye veya tam tersi birşey. Söyleyemeyiz bu yüzden inanç olarak kalır sadece.
- +1 yıl
1 dişi ve 1 erkekten nesil devam etseydi nesli tükenen hayvan olmazdı günümüzde. Hepsinden birer tane alır koyardık kenara. Ordan alır yürürdü :) işte bu kadar basite indirgemişsiniz hayatı. Masallarla kandırmışlar yıllarca. Ol demeyle olduysa bu kadar canlı niye kronolojik fark var aralarında hiç düşündün mü?
Soran+1 yılNesli tukenenlerin yaşam şartlarından dolayı nesli tükeniyor. Bugün dünyanın %90`i eşcinsel olsun 100 sene sonra insanlığın da nesli tukensin o zaman bunudami yaratıcıya bağlayacaksın :D ol demekle olunca tüm canlıların aynı olması gerektiginimi anlıyorsun ya da hep aynı kalacaklarinimi? Dünya gelişiyor herşey değişiyor. Herşey değişime uğrayacak elbette durduğu yerde kalacak değil hiçbirşey dimi? Bende cidden birsey yazacaksın sandım boş konuşmuşsun hep :D ayrıca zaten masallara inanıyorsunuz diyerek kafanda bitirmişsin herşeyi. Bu her alanda böyledir kuantum fiziğinde inanmadan istediğin zaman bir faydasını göremezsin. Hayatta her alanda başarman için inanarak yapman lazım. Nasıl olsa olmayacak ile yola başlayıp istersen hiçbir zaman sahip olamazsın. Ay değerini bil senin için 2 saattir telefondan ellerim ağrıyana kadar yazdım valla :P
Soran+1 yılYaşam şartlarını iyileştir sonra ne olacak? Doğal unsurlara engelmi olabileceksin hahaha ya tamam neyse değiştirmeye devam et sen :D
Bizim aile full ateist olduğu için böyle bir sıkıntı yok :D
15 Yorumla
Soran+1 yılNe çok ailesi ateist olan varmış şurada fark ettimde. Babamın annemin falan ateist oldugunu düşünemiyorum :D
Soran+1 yılaaaa o nasıl söz öyle bir kere siz eksik ookudugunuz için bu durumdasınız ;)) :D
Soran+1 yılAklına takılanları sor mesela bana merak ettim :D
evet yeğenim ateist olduğunu bana açıkladı 30 dakika da imana getirdim tövbe etti.
00 Yorumla
+1 yılBen olmayacağım için baştan kaybediyorum heralde :)
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye kaybediyosunki?
- +1 yıl
Değişmem çünkü değiştirilmesi teklif dahi edilemez...
Gizli Üye(25-29)+1 yılTesadüflere inanmıyorum canım hiç işim olmaz izm saçmalıkları ile.
07 Yorumla
Soran+1 yılCok havalısın sen :D
Cevap sahibi+1 yılHuyum kurusun :D
Soran+1 yılYerim havanı senin :P
Cevap sahibi+1 yılHadi uzatma canım :)
Soran+1 yılUzatmak istemiyosan yol alabilirsin mesela bak güzel bir çözüm sundum sana :D
Cevap sahibi+1 yılYolarım seni :)
Cevap sahibi+1 yılbir de akıl veriyor canım ya :)
+1 yıluyarırdım ama zorlamazdım niye oldun diye onun fikrine saygı duyardım çünkü dinde zorlama yoktur
00 YorumlaAbin kör olmuş desene..
35 Yorumla
Soran+1 yılkendi tercihi :D
Soran+1 yılNeresi kötü herkes istediğine inanmakta özgür zorla birşey dayatamazsın sen kimseye
Soran+1 yılHerkesin doğruları farklıdır.
Diğer konusunda 307 cevap paylaştı. Allah hidayete erdirsin
15 Yorumla
Soran+1 yılmi derdi :D
Soran+1 yılbilmem sana sordum ben :D
Soran+1 yılyine insaflılarmış :D
Ateistim ama bunu dillendirmedim. Gerek yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu yaştan sonra üzme bence kadıncağızı senin icin üzülmesin birde :D
+1 yılVallahi kimsenin zkinde olmadı.
11 Yorumla
Soran+1 yıliplenmeyenhollandalı yazık :D
- Diğer konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılHristiyan oldugumu açıkladım evden kovdular:D
24 Yorumla
Soran+1 yılhristiyan nasıl oldun ateistlik deistlik falan varken müslümandan hristiyan olacak ne yaşadın :D
- +1 yıl
@Tomass54 dondurmustum. döndüm :D
+1 yılbabam allah kitap demez keser atardı
27 Yorumla
Soran+1 yılişid limi baban :D
- +1 yıl
yok ülkücü :-) idam ederdi bn kominst bu anarşist diye :-)
Soran+1 yılya koministle ne alakası var dinin ahahah :D
- +1 yıl
onlarda allaha inanmıyorlar :-)
Soran+1 yılgenellemek sacma
- +1 yıl
babam 80 dönmi darbelerinden kalarak söyler
Soran+1 yılherkes kendince yorumlar olayları ;)
+1 yılAllah tan imanımız var.
40 YorumlaDeist olduğumu herkes biliyo, bisey diyende yok
02 Yorumla
Soran+1 yılDeseler öldürürsün zaten gibi bir havan var :D
+1 yılBiz ailecek inanmıyoruz, çok şanslıyım.
27 Yorumla
Soran+1 yılOha senin kiler nasıl dinsiz olmuş knk eskiden karikateist falan yoktu :D
- +1 yıl
Karikateiste gerek yok inanmamak için. İnanıp inanmamak bir tercih. Biri dislike atmış şimdiden toplumumuz saygısı ortada :) kendilerine gösterilenin binde birini gösterseler ne güzel olurdu.
Soran+1 yılAynen saygı önemli ama inançsızlık kötü birşey bence hiçbir amacın yok öldükten sonra yok oluyorsun falan düşünce yapısı cok kötü :D
- +1 yıl
Bence yaratan bir güç olabilir evet ama dinler bana fazla basit geliyor. Dinlere inanmayı tercih etmiyorum. 😊
Soran+1 yıldeistsin o zaman
- +1 yıl
Daha çok agnostik diyelim
Soran+1 yılAgnostiksin ama dinler varsa seni yakacağını söylüyor zaten he bir tanrı var dinler yok dersen olabilir :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılEbeveynlerim öyle bir çocuk yetiştirmedi :)
05 Yorumla
Soran+1 yılYetişmeyle alakası yokki insanın kendisinde bitiyor olay
Cevap sahibi+1 yılTamamen yetiştirmeyle alakadar. Düzgün bir aile eğitimi, aile sevgisi ve ilgisi alan çocuk sapmaz başka yollara.
Ee o zaman toplumun genelinin dışındaki fikirlere sahip olanların ailesindeki farklılıklardan mı bahsediyorsunuz? Tek sebep bu mu?
Evet;tek sebep bu :) Neredeyse tamamının...
Soran+1 yılsevgiyle ilgili ile olacak birşey değil bu. inançla şunları bağdaştırdın ya yuh sana :D
Cevap sahibi+1 yılAnlattığım şeyi anlamadın;bir de dalga geçiyorsun.
Soran+1 yılÇünlü boş konuştun :D
Diğer konusunda 537 cevap paylaştı. maalesef böyle insanlarda var
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl insanlar var amca? :D
Evlatlıktan reddettiler pikachu
01 Yorumla
Soran+1 yılKatı bir ailen var heralde :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunların dini imanı para olmuş.
02 Yorumla
Soran+1 yılonlar kim
Cevap sahibi+1 yılpardon yanlış geldim
Kendi kararın derler :)
01 Yorumla
Soran+1 yılİyi saygılılarmış :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeistim eger duyarlarsa öldürürler
12 Yorumla
Soran+1 yılniye o kadar mı gericiler :D
Cevap sahibi+1 yılGerici dersek gericilere haksızlık olur bunlar yobaz ötesi :(
+1 yılÇok şükür öyle biri değilim
01 Yorumla
Soran+1 yılNe mutlu sana :D
Henüz öğrenmediler.
07 Yorumla
Soran+1 yılne zaman söylemeyi düşünüyorsun :D
Soran+1 yılaynen ama birgün mevlüt flan olduğunda kafanı kapat derlerse ne yapıcaksın :D tam misafirlerin ortasında? :D
Soran+1 yılsizin evde olursa :D
Soran+1 yılneyse mevlüt okunacak duruma gelmeyinde gelmesin misafir hiç :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılSağlam kavga etmiştik.
04 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi kavga?
Cevap sahibi+1 yılüniversiteye göndermemekle bile tehdit ettiler, ben de içimde yaşıyorum deistliğimi.
Soran+1 yılKaç kurtul bence o aileden
Cevap sahibi+1 yılişte öyle bir şansım yok :D
+1 yılTepki vermediler.
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke verseydiler :D
- +1 yıl
Herkesin hayatına kimse karışamaz!!
+1 yılkeserlerdi benı ozman tam ateis olurduk :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilecek ateyiziz 😛
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah akıl fiklir versin ailecek :DD :P
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂😂
+1 yılAilem de ateist :D
03 Yorumla
Soran+1 yıloha sizin yaşamınız nasıl çok merak ettim :D
- +1 yıl
Ailecek aynı üniversitelerden mezun olduk bu arada :D ve aynı bölüm. Al şimdi çık işin içinden :D
Soran+1 yıldemekki o bölümde sorun var :D
+1 yılAllah korusun.
00 YorumlaEvden kovdular :D
05 Yorumla
Soran+1 yılCiddimisin :(( sen ne yaptın
Soran+1 yılsırf bu yüzdenmi? Çok kötüymüş cidden
Soran+1 yılAllah gönlüne göre versin :DD
Birakin bu ayaklari
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAaavvc
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılözür dilerim.