25 gü

Eşim neden kendi ailesine asla laf ettirmezken benim aileme gelince bu kadar duyarsız davranıyor?

2 yıllık evliyim. Eşimin ailesi yakınımızda yaşamıyorlar neyse biz bayram olur başka bir şey olur hiç sorulmadan ilk oraya götürülürüz. Bayramlardan soğudum artık.

Sonra kendi ailemiz bize gelirse eşlerimiz dahil olmaz. Hatta benim annem ve ablam yakınımda oturuyor genelde annem sık gelir ve eşim gelmeden kalkar gider. Hani annem de her şeyimize kadar yapar eder. Yoksa bulur buluşturur.
Ablam ise çalışıyor zaten boş vakit bulursa gelir ama eşim eve girdiği an hadi çocuklar evimize gidelim der toparlanır çıkar. Eşimden hoşlanmıyor değiller bu arada sadece aman bana laf gelmesin eşi rahatsız olmasın diye yaparlar bunu. Hele evlerine eşimle gidiyorsak her şekilde hizmet ederler..

Şimdi eşimin ailesine gelelim. Mesela en son Kurban Bayramı'nda gittik. İlk günü sorulmaksızın oraya gidilir. Yolu arabayla 1-1.5 saat sürüyor. Oraya vardık eve de girmedik onların orada bağ evi dedikleri yerleri var oraya geçtik. Asla kahvaltı ettiniz mi aç mısınız diye sorulmadı.
Zaten biz de bunu bildiğimiz için yolda atıştırdık.
Gelmemiz gece 12 falandı. Normal zamanda gidiyorsak da gidiyoruz ve dönüyoruz kalmıyoruz biz eşimle. Kayınvalidem asla düzgün yemek yapmaz. Ha olur da hadi kayınpederim ısrar ederse 1 gün kalırsak ertesi gün asla evlerinde kahvaltılık bir şey olmaz. Kahvaltıyı da ben hazırlarım bir şey olmadığı için de yalandan ne varsa çıkarırım ve evimize döneriz.

Şimdi uyandım bugün mesela güzelce planlarım vardı ve eşim mesaj atmış “annemler geliyormuş” diye.. Asla geleceklerinin haberi de verilmez.
Eltimle aynı binadayız, eltimi yolda aramışlar söylemişler.
Bana hiç söylenmez genelde. Bir de gelirler asla bir tane su bardağı bile kaldırmaz kayınvalidem. Öyle börek yapayım, bir şeyler hazırlayayım da demez.

Bir de ben ml gibi onu yukarıdan aşağıya davet ederim yemekler yaparım. Ağzının ucuyla yer. Eltimin evini de benim evimi de otel gibi kullanır. Ne kadar kalacağını da kimde kalacağını da söylemez.

Eşim de bana kalkmış “annemler geliyormuş” diye ne yaptım sanki haber verdim diyor.

1 kere olsun laf mı etseniz acaba.. 1 kere olsun bu eşleriniz sizin ailenize de bakmak zorunda değil bunu görseniz mi acaba. Hani işe gidiyorsunuz ve hiçbir şeyi görmüyorsunuz ya.

Eşim neden kendi ailesine asla laf ettirmezken benim aileme gelince bu kadar duyarsız davranıyor?