Eşimin ailesi ve saygısızlıkları?

Merhaba öncelikle, eşimin annesi, abisi ve yengesi çok yalancı ve iftiracı. Sevgililik döneminde kaynanam beni çok seviyormuş sonrasında iş ciddiye bindikçe ve eşim ona para vermeyi bırakınca bana düşman oldu. Yalanlar söyledi, iftiralar atmaya başladı. Eşim o zaman Suriye’de görev yapıyordu, asker. O zamanlar anlattığımda sürekli eşime yalanlıyordu herşeyi. Kız evi değil de erkek evi gibiydim. Nişan oldu mesafeyi koydu, ne ara yapmaya çalışmak ne üstüne düşenleri yaptı. Eşimin babası engelli ve hem emekli maaşı hemde bakım parası alıyor. Ona rağmen eşime aldığı parayı bile yalan söylüyordu. Sürekli ayırmaya çalıştı ama saygısızlık asla yapmadım, alttan aldım hep. En sonunda düğünümüze 3 gün kala tekrar ayırmaya kalktı, eşimde ayrılmayacağız dedi ve biz evlendik. Düğün günü bizi dışladı. Erkek tarafı düğünde yok gibiydi. Abisi babama şunlar bunlar yetmedi demiş kusura bakmasında erkek tarafısın sen bi hallet değil mi? Birde suları bizim üzerimize yazdırmış ödemedi de. Eşim zamanında 1 araba parası vermiş ve düğünde çeyrek taktı. Annesi hiç bisey yapmadı, evlendikten sonra namusuma kadar dil uzattı annesi ha eşim arkamda durdu Allah var ama ben bunları kafamdan atamıyorum resmen travma oldu. şu an düşünme aşamasındayım. Boşanmalı mıyım? Devamı gelir mi? Ailesiyle görüşmesini hiç istemiyorum. Babam engelli olmasa asla aramam diyor ama ben isimlerini duysam deliriyorum o derece soğudum. Kendi oğlunun namusuna kadar laf ettiyse daha ne olur bilemiyorum..
Eşimin ailesi ve saygısızlıkları?