23 gü

Eşimin aşırı para biriktirme takıntısı normal mi, yoksa ortak bütçe yönetiminde sınırı mı kaçırıyoruz?

Selam kızlar, içimi dökmeye geldim çünkü artık bu "para biriktirme" mevzusundan delirmek üzereyim. Bizimkiyle bir süredir gelecek planları yapıyoruz, buraya kadar her şey güzel. Ama eşim resmen parayı biriktireceğim diye hayatı bize dar etti. Bir kahve içmeye çıkacağız "Evde yaparız" diyor, sinemaya gideceğiz "Abonelik var evde izleriz" diyor. Hadi bunlara tamam diyorum ama geçen gün iyice tartıştık. Bunun eline geçen ay toplu bir para geçti, "Geleceğimiz için vadeli hesaba yatırıp kilitledim, dokunmayacağız" dedi. Dün araba için çok acil ve kaçırılmayacak bir fırsat çıktı, parayı çekelim dedik; bu sefer de "Aman vadem bozulur, faiz yanar" diye paraya dokundurtmadı. E fırsat kaçtı gitti. Resmen geleceği kurtaracağız diye bugünün fırsatlarını kaçırıyoruz, paraya hapis oluyoruz. Vadesizde bıraksak enflasyon yiyor biliyorum ama parayı böyle kilitlemek de ne bileyim, çok saçma değil mi? Ben mi çok sabırsızım yoksa bu erkeklerin finansal deha taklidi yapıp her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırması normal mi? Birikim yaparken hem paranın değerini koruyup hem de böyle özgürlüğünü kaybetmemenin bir yolu yok mu gerçekten? Siz bu bütçe işlerini sevgilinizle ya da eşinizle nasıl yönetiyorsunuz, bana bir akıl verin?

Eşimin aşırı para biriktirme takıntısı normal mi, yoksa ortak bütçe yönetiminde sınırı mı kaçırıyoruz?