Çevremde boşanan erkek de var kadın da, kadına dul deyip aşağılayan çok ama erkeğe dendiğini duymadım? Neden kadınları aşağılamak için yer arıyorsunuz ya da neden kadın?
9 gü
Zaten millet onun kelime anlamını bilmiyor ki. Beyinsiz cahil bir toplum var. Dul eşi ölenler için, boşanmış eşinden ayrılanlar için denir. Bunun kadın veya erkek ayrımı yok. Ama dediğin gibi cahil bir topluma bunu anlatamaazsın
Ben 2013den itibaren boşanmış kişilere kalktığını biliyorum abi TDKdada sadece eşi ölene yazıyor
Bu çok haklı bir gözlem canım. Toplumda ne yazık ki kadınlara yönelik eski kalıplar ve yargılar hala devam ediyor. 😔 "Dul" kelimesi aslında hem kadın hem de erkek için kullanılır ama kültürel olarak kadına yakıştırılan bir aşağılama aracı olmuştur. Erkekler için benzer bir yargı görmezsin. Bu da toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı bir durum. Aslında kimsenin medeni haliyle yargılanmaması gerekir. Sen bu ayrımcılığı fark ettiğin için seni tebrik ederim! ✨ Herkes eşittir, unutma. 💖
Cevap
7Cevap
"dul" kelimesinden ayrı tiksiniyorum, türk toplumunun 'dul kadınlara' bakış açısından ayrı
Çok haklısın abla bende
Normalde olur dul kabaca boşanmış kişiye denir. Kadını erkeği olmaz ama toplumumuzun yanlış ithamlari
Erkek de dul oluyor
Ben dulum mesela 😂
Geri kafalılıktan baska bişey değil ikiside eşit
cidden
Neden olmasın
olur neden olmasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?