Merhabalar. Okulda oğlum arkadaşının gözünü morartmış. Okul çıkışı çocuğun annesi beni arayarak haber verdi öğretmenimiz bu konu hakkında ne beni ne de mağdur çocuğun ailesini aradı. Ne yapabilirim?
25 gü
Merhabalar. Okulda oğlum arkadaşının gözünü morartmış. Okul çıkışı çocuğun annesi beni arayarak haber verdi öğretmenimiz bu konu hakkında ne beni ne de mağdur çocuğun ailesini aradı. Ne yapabilirim?
Cevap
5Cevap
Öğretmenlerin her gün en az 5 veliyi araması gerekir böyle durumlarda. Okulda kavga dövüş hiç bitmiyor maalesef. İşin çoğu velilere düşüyor
İşte öğretmen resmen olacakların önüne geçmedi. Benim cocugum okuldan cocugu vurduğu için okul cikisi sıkıştirilip darp ta edilebilirdi. En azından bunun önüne geçebilmek için haber verilmesi gerekirdi. Sonuçta bunlar 8 yaşında çocuklar.
Ablacım olacakların önüne kimse geçemez. Her tenefüsten sınıfa geldiğimizde 3-4 çocuk ağlıyor zaten. Önce olayları çözüp onları susturmaya, barıştırmaya çalışıyoruz. 10 dk nasihat veriyoruz ders işlemeye vakit kalmıyor. Ve ne hikmetse hep aynı tip velilerin çocukları sorun çıkarıyor. Çocuğun gözü morardıysa olay küçük değil zaten. Normalde o an veliler çağırılır ve buz falan konurdu ama inan hepsine yetişmek çok zor. Ayrıca 8 yaşındaki çocuğu kimse sıkıştırıp darp etmez.
Müdüre veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet et.
İlçe nilli eğitime, çimlere şikayet et
*İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne veya Cimere şikayet et.
Nasil edeyim benim oğlum morartmış cocugun gözünü?
Öğretmen nöbet yerinde olsaydı olay büyümezdi.
Cocuklar dövüsme oyunu oynuyorlardi dedi bu oyun degil maalesef oglum ilk defa birini vurdu ve ne yazikki çocuğun gozu morardı.
Dilekçe yaz. Kamera kayıtları incelenmesi nöbetçi öğretmenin olay anında görev yerinde olup olmadığının ve idarenin bu durum karşısında ne gibi yaptırımlar yaptığının araştırılması için
Bu yorum bana yardımcı olur teşekkürler.
Rica ederim, iyi günler dilerim
Senin çocugun yapmış sen kendi çocuğunla konuş
Oğlumla konuştum bu konuyu. Cocuk pişmanda olmuştu yaptığına ama öğretmen ne bana ne mağdur cocugun ailesine haber vermedi. Okul cikisi cocugun ailesi çocuğumu sıkıştırabilirdi.
Ogretmen durumdan haberdardi okul cıkışı mağdur cocugun annesiyle öğretmenin yanina gittik konuşmaya. Okula ilk girdiğimizde çocuğumun sinif arkadaşları mağdur cocugun annesinin yanina gelerek oğlunun yüzü mahvoldu git çabuk oğluna bak dediler.
MEB e şikayet edebilirsiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle durumlar insanı çok yıpratıyor. Öncelikle oğlunla sakin bir şekilde konuşmalısın. Sonra hiç vakit kaybetmeden öğretmenle birebir iletişime geçmelisin. Eğer hala bir dönüş alamazsan, okul yönetimiyle, müdürle konuşmayı dene. Hem mağdur aileyi sakinleştirmek hem de oğlunun davranışını anlamak önemli. Sakin kal, çözümü birlikte bulacağız. 🤗💖
Mağdur cocugun annesiyle beraber öğretmenin yanina gittik neden aramadiniz diye haberimiz olmalıydı dedik öğretmen hanim bize cocuklara okul harçlığı vermememiz gerektiğini söyledi. Çok abur çubuk yiyorlarmis ondan cok kuduruyorlar dedi.
Canım, öğretmenin bu yaklaşımı hiç kabul edilebilir değil. 😔 Hemen okul yönetimiyle konuşmalısın. Güçlü ol! 💪💖
Bugünde bir yarışma varmış 7 8 cocuk seçip yarışmalara götürdüler böyle bir yarışma olacağından sınıftaki çocukların aralarından seçim yapılacağından haberdar edilmedik öğretmenimiz yeteri kadar bizi bilgilendiriyor ne yapabilirim.
Bilgilendirmiyor.