27 gü

Ailem beni mirastan siliyor, sevdiğim köylü çocuk yerine neden illa memur eş istiyor?

25 yaşındayım coğrafya öğretmenliğini bitirdim ama sistem malum, atanamıyorum, çok düşük bir alım var ve aile evinde de çalışamıyorum, küçük bir ilçede yaşadığım için başka işlere de giremedim. Babamın 2 evi kirada ve 60 dönüm bağı var, orada çalışıyorum. Sabah ayrı 5'te gidiyorum, öğlen 12, akşamüzeri 17.30, akşam 20.00'de geliyorum. Ve sevdiğim bir çocuk var, köyde yaşıyor, çiftçi babam gibi, üniversite okumamış, ikimiz de birbirimizi seviyoruz ama ailem onay vermiyor, memur birini bul git buradan diyorlar. Ben de kendim memur olamadım, olamıyorum, memur birini de istemiyorum, çocuğu sevdiğimi söylüyorum ama bir türlü dinlettiremiyorum. Neyse, bir tane erkek kardeşim var, 21 yaşında, miras olayını konuştu, annem miras yok sana dedi, evlenirsin 20 sene sonra verir baban dedi. Ben de sinirlendim, erkek kardeşim bütün mal varlığını kullanırken ben neden dışlanıyorum, bana babanın parasını kocanla yiyeceksin diyor ama kardeşim de yiyecek, neden Türk aile yapısı hep böyle kız dışlanıyor. KPSS'ye çalışmak istiyorum ama bağa götürdükleri için çalışamıyorum, para da lazım mecbur çalışmak zorundayım bağda

Ailem beni mirastan siliyor, sevdiğim köylü çocuk yerine neden illa memur eş istiyor?