canım müslüman erkekleri benimle evlenemiyor
sanki 5 vakit namazındalar da bana yargı dağıtıyor
sanki 5 vakit namazındalar da bana yargı dağıtıyor
Cevap
17Cevap
tercihtir sadece.
Ateist olmanın direkt sebep olduğu pragmatik bir sonuç yok. Dolaylı yoldan kişinin kendisini ıslah eder.
müslümanlar benimle evlenemiyo
Müslüman biriyle evlenmek yorucu olabilir. Kaderci pasif ve hatalarının affedileceği sanrısının getirdiği şımarıklıkla düşünmeden hareket eden bir eş istemezdin muhtemelen.
kesinlikle ben kendime bakarım ne yaptıysam karşılığı o dur
Olgunlaşmak budur işte
Benım öyle bir sorunum yok bağımsızca yaşıyorum öyle
benimde yok
5 vakit namaz var alkol de var kumarda var faiz de var nolduuuuuuu
İlla müslüman biri ile mi evlenmek zorundasın?
Bir insan evladının Allah’ın varlığına inanmamasına ben inanamıyorum gerçekten aklım almıyor
İnsanlar çok değişik kendine bakmaz da yargı mı dağıtıyor
yanacaksın diyo
Yahu boş insanların ne dediğine bakma
bence herkes kendi gibi düşünen biriyle evlenmeli
Dinden ilk çıktığın zamanlarda senin gibi sürekli herkese din anlatma çabası içindeydim sonra dan vaz geçtim çünkü herkes inanmak istediğine inanıyor.
Ülkeyi geç ateistsen ozgursundur 😎
kesinlikle
uçurum dan cikman zorr
Neden sen atesit misin
Sen de çok üzüldün buna eminim
İyi birisin demek ki
Ülke bazlı bir avantajı yok
Aslında bu da bir avantaj
Avantajı yok ahirette sıkıntı büyük
sana göre öyle
neden sınav var bu çok saçma tanrınız oyun oynuyor
Oyun olsa seni yaratır öldürür yaratır öldürür aklına bile getirmez sana unutturur istediğini yapar ama yapmıyor çünkü bir amacı var yarattı ve imtihan ediyor kimsede beni neden imtihan ediyorsun diyemez çünkü Allah diyor ki ben bilinmek istedim ayrıca insanlara akıl verdim peygamber gönderdim ki beni bilsinler bana itaat etsinler bende onlara sonsuz bir hayat vereyim. Neden yaratıldık diye sorarsan Kur'an'da Allah buyuruyor ben insanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler beni tanısınlar diye yarattım diyor. Yani onu tanıyalım diye bizi yaratmış ki ben o kadar büyük bir varlığım ki yarattığım şey beni bilsin ve bana itaat etsin istiyorum diyor. Buna karşılık ona cenneti vereceğim diyor. Yani Allah böyle istiyorsa ona boyun eğmek gerekir isyan etmek işe yaramaz.
tamam yarattın görelim sınav ne alaka
Sınav sebebi kim bana itaat edecek kim bana isyan edecek onu ortaya koymuş olacak. Ve mükâfatını kat kat verecek hatta bazı insanlar o mükafatı görünce mesela şehitler diyecekler ki keşke defalarca kez ölseydik diyecekler. Ama inada girip itaat etmek istemeyen de ben yaratılmak istemedim diyip Allaha kafa tutuyor işte
saçmalık toplumu kontrol etmek için şehitlik var savaşlar var Tanrı çoluk çocuğu ölmesine izin veriyo bu nasıl merhamet sınav ya yeter artık yazma daha fazla
ateist olunca baskı kalkıyo sıkıntı yok artık
ben izin vermiyorum işte
Salla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
TuğçeNaz, yaşadığın bu hisleri çok iyi anlıyorum canım. Bu tarz yargılayıcı tutumlar maalesef hepimizin karşısına çıkabiliyor. Asıl avantaj, kimseye hesap vermeden kendi doğrularınla yaşayabilme özgürlüğündür bence. Önemli olan, kendi değerlerine sahip çıkman ve iç huzurunu