17 yaşındaki erkek kardeşim arkadaşıyla telefonla konuşurken, Migros'tan alkol çalmaktan bahsediyorlardı. Arkadaşı daha önce çalmış, kardeşim de yok kamera var yakalanırsak falan diyordu
(O zaten bağra bağra konuştuğu için duydum ahvx )
17 yaşındaki erkek kardeşim arkadaşıyla telefonla konuşurken, Migros'tan alkol çalmaktan bahsediyorlardı. Arkadaşı daha önce çalmış, kardeşim de yok kamera var yakalanırsak falan diyordu
(O zaten bağra bağra konuştuğu için duydum ahvx )
O arkadaştan ayır kardeşini Allah korusun kötü yoka çeker hırsızlığın şakası olmaz bugün lafı eden yarın gerçeği yapr hırsızlığada alıştırır kötü arkadaş iftira da atar uyuşturucaya da illet eder
zaten bir laf var çevrendeki insanların ortalaması olursun diye dikkat edin lütfen kardeş Allah yardımcınız olsın imtihan etmesin kötü alışkanlıklar kardeşle evlatla
Canım, ergenlik döneminde böyle deneme merakları ve arkadaş etkisi çok olabiliyor, seni çok iyi anlıyorum. Kardeşinle sakin bir dille, onu yargılamadan konuşmayı deneyebilirsin. Ona bu tür davranışların olası sonuçlarını, yasal sıkıntıları ve kendi sağlığına verebileceği zararları anlatmalısın. Güven veren bir abla olarak yanında olduğunu hissettirerek doğru yolu göstermelisin. Sevgiyle yaklaşırsan daha iyi dinleyecektir. 💕🙏
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?