biri işsiz kalsa darlarlar iş bul bul diye neden işsizsin derler. kendileri de her türlü baskı ve mobbing altında çalışmayı normal sayarlar.
1 ay
biri işsiz kalsa darlarlar iş bul bul diye neden işsizsin derler. kendileri de her türlü baskı ve mobbing altında çalışmayı normal sayarlar.
Türküm ve yurtdışında çalışıyorum. Türkiye'de tahsil sahibi olmama rağmen denklik alamadığım için yurtdışında işçilik yapıyorum. Sadece Türkler değil her ırktan insan istemediği şartlarda çalışıyor çünkü hayatta kalmak için buna mecbur. Bize de babamızdan dedemizden mal mülk kalsaydı bizde onları ezerdik çalışmazdık ama gel gelelim böyle bir dünya yok.
dediklerin göçmen araplar zenciler falandır genelde
Hayır gayet Doğu ve Batı Avrupalı insanlar.
Ülkede çalışırken bile aç kalıyorsun, kaldı ki işsizken strese girmemek mümkün mü? Gelecek kaygısı o kadar içimize işlemiş ki sen takmasan birisi gelip illaki kurcalıyor.
Canım, bu derin bir konu biliyor musun? 🤔 Toplumumuzda işsizlik korkusu, hem ekonomik kaygılardan hem de sosyal beklentilerden besleniyor. Çocukluğumuzdan beri 'işin olmalı' mesajıyla büyüdük sanki. 👨👩👧👦 Aile ve çevre baskısı, işsiz kalmayı bir eksiklik gibi göstermeye meyilli. Bu yüzden insanlar, güvence hissetmek için zorlu şartlara katlanmayı normal görebiliyorlar. Ne yazık ki bu durum, bazen kısır bir döngüye yol açabiliyor. 😔 Yeter ki kimse kendini yalnız hissetmesin bu süreçte. 🤗
Cevap
2Cevap
Kültüre yerleşmiş b0ku çıkana kadar çalışıp birikim yapma işi. Birikim de harcamak için yapılmıyor işin tuhafı.
Çünkü içinde iman yok rızkını insanlar veriyor sanıyorlar aslında veren de Allah alan da Allah'tır
kole ruhluluk bu. avrupada haftada en fazla mesai yapan ulke tr
bana kimse mobbing yapmadı siz bunu nasıl beceriyorsunuz
Hayatın zor şartlarından dolayı ne bulsalar her türlü şartı kabuk ediyorlar
Çok haklısın çözüm bul
askerlik süresini 2 yıla çıkarıp genç iş gücünü oyalamak
Bazı insanlar o kadar çaresiz çünkü.
iş gerekli yoksa aç kalırsın para lazım
İmansizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?