Bayramda neden hep ilk erkek tarafına gidiliyor, kadın tarafının ailesi neden hep ikinci plana atılıyor?

Bu durumdan artık o kadar sıkıldım ki anlatamam, yani neredeyse her bayramın ilk günü eşimin ailesine kahvaltıya gidiyoruz, tamam güzel bir şey olabilir ama ben niye ailemle geçiremiyorum? Bizimkiler uzaktaydı, ilk kez gelecekler ama onlarla bir bayram niye geçiremiyorum? Sürekli ilk oradayım ve 1 saatte değil, akşama kadar orada olup sonra bizimkilere gittiğimizde neden eşim çok durmuyor mesela, hadi hadi kalk gidelim demeler, akrabalara bile uğramamız, bu erkekler gerçekten çok can sıkıcılar bir de empati yoksunu. Bunlar, diyorum ki ben ailemle vakit geçireceğim sen git, eee annem çağırıyor banane kardeşim banane, illa gel öff. Gitmeyince, gelmeyeceğim deyince de geleceksin demeler, hep bir emir vermeler, surat asmalar, evlenince kıymete biniyor aileleri sanki bizim ailemiz yok, değersiz mi? Bir de hadi kalkalım deyince hemen kaynana ve görümceler başlıyor, nereye daha erken, yarın gidersiniz, niye siz ailenize geliyorsunuz, ilk duruyorsunuz akşama kadar daha sonra gidiyorlar kaynanalarına onlara hava hoş.

Bayramda neden hep ilk erkek tarafına gidiliyor, kadın tarafının ailesi neden hep ikinci plana atılıyor?