Eşimle aynı okulda çalışırken şiddet, kayınvalide baskısı ve boşanma sürecinde ne yapabilirim?

2 yaşındaki çocuğuma babaannesi bakıyor. Eşim ve ben çalıştığımız için her gün onun ailesinde yemek yiyoruz. Hafta sonları da o tarafa gitmek için bahane arıyor. 9 aydır aynı hayatı yaşıyorum. Eşim aşırı memnunken ben kötü hissediyorum. Ne para veriyoruz ne alışveriş yapıyoruz üstüne bir de eşim para yardımı istiyor. Sürekli insanlara dileniyormuş gibi hissediyorum. Eve gidelim ben bir şeyler hazırlayayım diyorum. Yok istemez burada var diyor. Ben yemek hazırlarken çocuğu kucağımda uzun süre tutamıyorum. Babaannesinde kucağında yemek yapmaya alışmış. Bırakmıyor beni. Ben de kızdım alıştırana kızacaksın dedim. Hemen diğer odadan gelip en azından o yemek yapıyor diyor. Ben de eve gelelim ben yemek yapacağım diyorum hı hı kesin diyor. Arkadaşlarının yanına il dışına gideceğiz. Onlar bir restoran ayarlamışlar. Ne gerek var niye böyle yapıyorlar diyor. Ben de eşleri yorulmasın diye yapmışlardır dedim. Sen ne anlarsın saçma sapan konuşma evlerinde oturamıyor mu bize ne elalemden sayıyor. Bir değer verme kıymet gösterme yok. Bana gelmiş sen yapıyor musun da istiyorsun diyor. Aynı yerde öğretmenlik yaptığımız için sene sonunu bekliyorum. Bu akşam çocuğumun önünde yaka paça gitmek istiyorsan git diye kollarımdan tutup kapıya kadar sürükledi. Beni tek başıma göndermeye çalıştı çocuğum evdeyken. Ben nasıl boşanacağım. Ne yapacağım bilmiyorum. Boşansam kanıt yok. Boşamazlar. Onlar hep iyiler ben kötü bir insanım gibi hissettiriyorlar

Eşimle aynı okulda çalışırken şiddet, kayınvalide baskısı ve boşanma sürecinde ne yapabilirim?