Anneden gelen duygusal şiddet, değer görmeme ve evde emek sömürüsüyle nasıl baş edilir?

Merhaba herkese iyi akşamlar. Ben evin büyük kızıyım. Benden küçük kız kardeşim var. Ben evdeki herkese yardım eden koşan bir kızım. Fakat Annem yemekte yok sayar. Geçenlerde kendi annesi bana şuraları kaldır diye sert bir şekilde söyledi. Bende birdaha benimle konuşma dedim. İkisiyle 2 ay boyunca konuşmadım. Annaanne demek istemiyorum bir gün midesi bulandı titremeye başladı. Yine vicdanım devreye girdi. Gittim sıcak su torbası koydum ellerine verdim. Oh dedi. Konuşmaya başladık. Sürekli eve bitmek bilmeyen misafir gelmeye başladı. Bugün Anneme yardım ediyim diye traliçe tatlısının kekini yaptım. Krem şantisini yaparken yok mikser durdur çok yanıyor. Kendisi el açması çörek yapıyor. Keşke bu kadar uğraşmasaydım kıymalı pohaça yapsaydım dedi. Of belim diyor. Kap kaşıkları atıyor mutfakta bana sorun çıkmasın misafir bir gelir biniyle gider diyor. Arkadaşlar mutfağı terk ettim. Benim bu evde emeğim ve duygularım hep sömürüldü. Onlarla konuşmayınca kafa olarak daha çok rahatmışım. Onu anladım bugün. Bugün dışarıya az da olsa çıkıp kendime çörek alıp yedim. İçimde bir sıkıntı vardı demek bunların olacağın içinmiş.

Anneden gelen duygusal şiddet, değer görmeme ve evde emek sömürüsüyle nasıl baş edilir?